Followers

Thursday, March 12, 2009

geram tengok anak orang

pepagi tadi kul 8am aku dah terpacak depan klinik desa.
amek tekanan darah lagi.
masih tinggi.
masih menyakitkan hati.

nurse tanya2 aku.
ada rasa pening2 tak? ada.
ada rasa kebas2 tak? takde plak.
loya? muntah? biasala tu. memang setiap waktu ada.
kabur? erkk...ok je mata.
pedih ulu hati? memang takde.

so, camne ek?
kalau sampai ke sudah tekanan darah aku tinggi,
apa akibatnya?
leh sesiapa bagitau?


masa tengah tunggu giliran kat klinik tadi,
ada sorang baby boy ni, sangat2 comel.
kalau diikutkan rupa mak ayah dia, biasa2 je.
tapi baby comel nak mati.
tu la kan.
rezeki masing2.
tak semestinya mak bapak cantek, ensem, dapat anak pon cantek2 kan?

plaknye,
bila bukak blog dina tadi,
dapat tgk gambar anak ida, erdena afeefa.
memang comel abis!
geram je tengok.
hehehe.

tunggu lagi 7 bulan.
ada rezeki aku,
leh dapat anak comel2 ek?
tapi yang paling penting, biar akhlak pon comel jugak.
tul tak?
ehehehehe.


kalau dapat anak comel camni, mau aku berenti keje. mengulit dia je karang. huhuhuhu.


semalam baru dapat balek umah sendiri.
dah nak dekat seminggu dok umah ibu.
bila dapat tido kat katil sendiri,
memang syurga abis.
tido tak sedar2 dah.
letak je kepala, terus lelap.
en alang plak,
basuh baju la, sapu umah la.
aku bangun2 je pagi tadi, tengok semua dah berkemas.
cian en alang.
semua keje dia buat sorang.

malas gile la harini.
rasa nak balek awal je.
boleh ke ek?
hehehehe.

9 comments:

  1. ~ kak intan, jaga pemakanan tau. takut pemakanan pun mempengaruhi tekanan darah. ~

    ReplyDelete
  2. yunk...try mkn peria katak...bgs tuk tekanan darah..tp pahit sket laa...ni petua N dgr dr mkcik2 N...

    ReplyDelete
  3. tgk muka yg comel2, insyallah baby comel (petua ler)

    ReplyDelete
  4. dun worry nanti dah ada anak sendiri ...kiter akan rasa anak kiter la yang paling cantek dalam dunia nih ..kerana dia org adalah zuriat kiter

    ReplyDelete
  5. jgn stress2...rileks kan diri n hepi kan diri.....

    ReplyDelete
  6. ceriakan diri... nanti ok tu...

    ReplyDelete
  7. aduii yang..
    org yg xkawen ni pun dah xcited nk baby bila baca entry ni
    huhuhu
    :p

    ReplyDelete
  8. semua budak comel yang

    geram je nengok..

    ReplyDelete
  9. comeeell.. insyaAllah..
    amin..

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...