Followers

Tuesday, March 31, 2009

naaaasi lemaaakkkkkk.....~

kalau sesape yang biasa dengar orang jual2 kuih atau nasi lemak yang bawak dari rumah ke rumah,
mesti diorang yang menjual tu akan war2 kan barang2 yang dijual dengan berlagu2.
korang faham ke?

ala, macam ni...

"eeeeepok, epok!" (korang bayangkan je la lagu tu camne.)

korang tau ke epok2 tu apa?
hehehe. aku bet tak ramai tau epok2 tu apa ke benda kan?

meh sini nak ajar.
epok-epok = karipap = curry puff = kuih ada kepit2 kulit tu = kuih ada isi kentang (wajib), ayam atau daging.

ada faham?


sebenarnya,
pagi tadi ibu bekalkan nasi lemak untuk aku bawak pi ofis.
tapi, aku tak lalu nak makan. camne tu?
adakah patut aku buang? (tak baik oooo)
adakah patut aku sedekah pada mereka yang memerlukan? (bebudak ofis ni kalau nasi lemak, lajuuu je)
tapi masalahnye, nasi lemak ni takde sambal.
ada ke orang nak makan?
huhuhuhu.

korang nak ke? meh datang sini amek.
=D

11 comments:

  1. owhh nasiklemakkk
    tak thn den terbau dh nih =D

    ReplyDelete
  2. ~ nasik lemak home made la yg sedap. tambah 4 kali pun amy tak kisah. hehehehe... ~

    ReplyDelete
  3. elo! kalo buang, orang bagitau ibu!
    pastu cakap kat ibu, jangan bagi along pape makanan dah!
    kalo along mintak pun jangan masak @ kasik...
    muahahaha!!!

    ReplyDelete
  4. awat ns lemak kosong je yg?
    huhuhu..
    bru je lps mkn ns lemak pg td..
    aduii stim da mate ni
    :p

    ReplyDelete
  5. wah! teringat ada satu pakcik nih kat umah dulu, dia kayuh basikal jual nasi lemak berlagu lagu... "naaaasi lemaakkkk, kuih kuih"... hat nasi lemak tu panjang sket harkat dia, then tang kuih2, pendek n laju jer... hiks... tp sedap wooo nasi lemak tu, makan 3 bungkus pon boleh sajer... 50 sen satu... tp skrg pakcik tu dah takde, maka ku merindui nasi lemak yg sedap n super pedas itu... hiks...

    p/s kita tau epok epok... tp mmg betul, mmg tak ramai tau...

    ReplyDelete
  6. rindu giler nasi lemak mak ko..sedap giler babas!

    ReplyDelete
  7. mana best kalo takde sambal....tu bukan nasi lemak namanya intan...

    ReplyDelete
  8. watashi no oneechan ni mmg tak makan sambal + cili merah...
    ahaha... ilang nikmat donia...

    =P

    ReplyDelete
  9. nasi lemak tanpa sambal ibarat lagu tanpa irama...hehehehe....

    ReplyDelete
  10. apsal tak offer je kat aku.. aku ni skang kuat melantak.. tgk perut la, dan mengesot kedepan, kekiri kekanan..

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...