Followers

Wednesday, August 5, 2009

katak di bawah kepompong???

hai korang!!!!
semalam aku tak masuk ofis.
sebabnya....aku perlukan rehat.
rehat yang betul2 rehat.
dah kata brape malam ni tak dapat tidor yang cukup kan.
sampaikan malam isnin tu, aku tak dapat tido sampai nangis2.
boleh?

lepas tu, aku kata kat en alang,
walau apa pon terjadi,
ayang takmo pi keje esok.
dia pon iyakan je la.

sekarang ni memang panas ek malam2?
segala jenis kipas dah pasang, tingkap bukak luas2, sliding door pon bukak,
tapi tetaapppppp panas!

sedih. haritu dok rengek2 nak kipas 5 bilah kat en alang,
dia kata tunggu lepas raya.
:(

i got this from mona dearie last monday.
first gift for my baby.
thanks mona!

oh. korang tau ke itu apa?
itu baby sling la...
yang macam ni haaa...dengan harapan anak aku akan gembira macam budak ni...hehehe~

oh. peribahasa kat atas tu aku dengar kat MHI tadi.
klakar kan?
:)

15 comments:

  1. awak...skrg mmg musim panas lah. dah pasang kipas kuat2 pun rasa panas lagi kan?

    ReplyDelete
  2. woww

    dah dapat hadiah baby.. =D

    ReplyDelete
  3. jgn lupa tunjuk gambar baby intan dikendong mcm tu gak
    ahakssss

    ReplyDelete
  4. cuaca skang tak menentu lah kak intan. kat KL pagi ni jerebu. malam plak panas giler.

    sangat comel lah kendong baby camtuh. tapi tak sakit belakang ke baby tuh nanti??

    ReplyDelete
  5. betul.. ida kat dalam aircond wad ni pun tido leh berpeluh2.. org lain sejuk.. hihi.. nak bangun mmg payah.. 5-10 minit gak termenung sebelum nak tolak diri bangun.. kalau kat umah ada gak hubby tolong.. dah kat wad ni huhuhu cedih tolak diri sendiri pelan2.... huhuh

    bestnya dah dapat gift brg baby ek...

    ReplyDelete
  6. nurul,
    memang pon. tak tahan tau panasnya tu. hoiihhh....

    ceera,
    ehem. (hint nak adiah dari awak lak.hahahaha)

    hana,
    itu sudah mestiii....

    amy,
    rasanya, kalau dengan cara yang betul, tak saket la kot. ala, tgk je orang indon tu, relax je. skang ni, omputih lak berlumba2 nak cuba method ni. :)

    ida,
    betul...kite kalau rasa nak terkencing tu, punyala payah nak tolak diri bangun. rasa macam melekat kat katil tu. huhuhuhu~

    ReplyDelete
  7. mmg panas la awk... saye kat rumah pun berpeluh2... rasa macam nak bogel je tido.. huhuhu...

    ReplyDelete
  8. Hehe. Tengah imagine akak dukung anak pakai benda tu =D

    A ah la kak. Skang mudah sangat rasa panas. Bangun pagi rasa macam berpeluh baru pas marathon jek. Huhu

    ReplyDelete
  9. comelnye warne ijau pucuk pisang,
    hehe..
    xlenguh blkg ke ar kai mende ni?

    ReplyDelete
  10. amiys,
    bogel je. hahahahaha!

    diya,
    akak skang ni tido mesti tukar side bantal 2 kali, pastu tukar bantal 2 kali. sebab lencun kena peluh. huhuhuhu~

    nano,
    rasanya tak kot. kalau dah biasa dan cara pemakaian yang betul.

    ReplyDelete
  11. intan,
    mmg time hujung2 preggy nih, awk akan rase panas yang sangat melampau...
    biasalah...lemak kat bdn dah bertambah...nad xthn sgt mase tuh, merengek2 kat en.suami ...dia boring n pasangkan aircond...

    huhu...lega sikit nak titon...akhir2 preggy mmg sangat xselesa waktu nak tdo...nad dah penah rase camtu...rase cam nak nangis2 b'tau kat sume org...hhehehe...

    ReplyDelete
  12. beshnye dah dapat hadiah baby!!

    ReplyDelete
  13. pasang penghawa dingin leee...mmg panas pun skrg...

    ReplyDelete
  14. nads,
    memula memang nak pasang air-cond. tapi alang kata tak elok untuk baby aircond ni. tu yang plan nak pasang kipas 5 bilah je. murah pon murah lagi dari aircond. takde maintenance.
    tu la pasal. kite sampai nangis2 tau kepanasan. malam tadi je dapat tido best. sebab angin sejuk. :)

    intan zura,
    hehehe. :D

    ammosham,
    macam yang kite cakap b4 this, alang takmo anak dia pakai aircond. tak elok. udara kering. so, kite tunggu je la kemunculan kipas 5 bilah ok! huhuhu~

    ReplyDelete
  15. uuiii.... kita adalah excited lak bila awk asyik bawak tunjuk bebarang baby nih..

    weeii....
    bestnya!!!

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...