Followers

Monday, September 14, 2009

kesukaran yang dialami

1. jalan dah macam kure kure (ni en alang yang cakap)
2. kalau duduk, tetiba berdiri secara mengejut, memang akan rasa ngilu je kat bawah tu.
3. automatik, berjalan mengengkang.
4. duduk atas karpet atau lantai, nak bangun kena berpapah atau orang angkatkan.
5. mandi rasa tak bersih. tak boleh buat aktiviti membongkok.
6. automatik, bahagian paha ke bawah macam terabai je.
7. dan perlukan suami untuk mandikan serta gosok2kan.
8. perlu tunggu suami balek kerja baru boleh mandi dengan seronoknya.
9. budak semakin membesar.
10. buatkan perut makin besar.
11. dan stretch mark makin panjang. (hoih!)
12. oleh kerana tak boleh membongkok,
13. buatkan aku tak boleh mencangkung juga.
14. toilet di kampung en alang toilet cangkung.
15. mau terbalek aku dibuatnya kalau guna toilet tu.
16. dan buat keputusan untuk beli portable toilet seat seperti ini,
tapi takla rupa buruk camni. cuma design je yang sama. harga rm48.


teringin plak nak makan ayam goreng spicy mcd.
makan ayam goreng spicy ngan nasi panas.
sedap wooo...

(tekak melayu. apa2 hal, cari nasi jugak!)

huhuhu~

13 comments:

  1. siap ada kerusi ekhh?? amy tak pernah tahu lah pulak.

    punya lah susah jadi ibu mengandung ni. insaf kejap... nasiblah amy tak pernah gaduh dengan emak.

    ReplyDelete
  2. nanti kita plak mengalami nasib yang sama..

    bila la agaknye..

    ReplyDelete
  3. bagus dh beli.. nnt dlm pantang mmg berguna ni.. :)

    ReplyDelete
  4. uiksss...toilet seat tuh menarik sungguh!!..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. bagus2...
    take care tau...
    tp mmg la disaat2 sebelum bersalin..banyak cabarannyer...
    lagi kalo kaki membengkak cam nad dulu...
    sabarlah yer...demi anak kan...
    insyallah pas bersalin nati lega segalanye bile tgk muka anak...insyallah..

    ReplyDelete
  6. hubby pizet cakap jalan cam penguin...hihi tp x pe ni la saat y indah untuk dikenang nnt...sabar la ye...

    ReplyDelete
  7. kure-kure nk beli kat ne ek kusi jamban nie? hehehe mcm bagus je i pun balik berpantang kat umah mertua tandas cangkung gak ni dok memikir mcm mane nk membuang huhuhu

    ReplyDelete
  8. dam dam dumm...bunyik mercun :D

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  9. siAn kAk intAn! maKe suRe eN aLang siAp mSg evEryoNe ASAP tAw! hoPe evErythinG wiLL bE finE... seLaWat byK2 k k.intAn! :*

    ReplyDelete
  10. adoii xtahan tang jamban tuhh..
    huhuhu..
    kat umah mertua kite pun cume ade tandas cangkung je..
    tp seb bek ngn umah kite dekat,
    klu duk sane,
    tetibe nk uk ukk..
    lari blk umah sni la jap..
    huhuhu :p

    ReplyDelete
  11. koklie,
    toilet seat ni boleh beli kat farmasi2 berdekatan. terutamanya kedai2 yang jual barang2 klinik macam kerusi roda, tongkat...toilet seat ni mesti ada!

    ok?

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...