Followers

Friday, January 21, 2011

Tak ramai yang tahu. Meh sini nak cerita...~

Hari khamis aritu, 13hb jaz kena cirit-birit. aku panik sebab bila dah petang tu jaz nanges jenis jerit2 maybe saket perut sangat2 agaknya. terus ke spital dan tak disangkal lagi, kena tahan kat wad. tapi yang sedihnya aku tak dapat stay sekali ngan dia kat wad SCN (Special Care Nursery) tu sebab katil untuk mak2 dah penuh. terpaksa aku balek dengan hati yang berat. Jumaat tu, pepagi lagi aku dah siap2 bersemangat nak tgk hero pujaan hati kat spital. dahla malam tu aku tak dapat tido sebab tetek dah bengkak sangat2. aku pam susu pon tak jalan. dan alhamdulillah juga jumaat tu aku dapat katil.

bila ditanya dengan doc, doc kata perlu pemantauan dan pemberian antibiotik selama 3 hari perlu dilakukan. so, aku buat kiraan ahad tu dah boleh kuar dah. tapi...harapan hanya tinggal harapan je ye. elok sabtu tu tetiba doc bilang antibiotik perlu diteruskan hingga 5 hari dan ini bermakna hanya hari selasa nanti baru kami dibenarkan discharge. adoi...memang beku la dok kat wad tunggu anak ni. dahla takde hiburan a.k.a tv. jadi sepanjang kat sana keje aku setiap 2-3jam kacau jaz dan beri dia susu. kalau dia takmo minum pon, aku just usik2 dia sekadar nak isi masa lapang aku.

apapon, skang jaz dah sehat dan jadi burung hantu kat umah. kemain terbuntang mata dia kalau malam menjelma. korang enjoy je la gambar2 jaz sepanjang berada di wad ya!

jaz merasa dok bawah lampu satu malam. sebab doc kata ada kuning sket. tak tinggi mana la sebab tu dok bawah lampu satu malam je.

tali pusat kering dan tertanggal malam tu jugak. terkejut pagi2 aku datang spital tu tengok2 tali pusat anak dah takde. huhu~

baru lepas menyusu. muka tenang je.

dengan baju spital. adoi...dah semua kata jaz muka cam pompuan. takpela nak, mama tak dapat anak pompuan pon takpe. dapat anak jantan pon semua dok kata cam pompuan.

budak2 lain dok nanges2 kat dalam wad, dia leh tido lena bukan main lagi. susah ooo nak dengar suara dia.

skarang jaz dah 3.1kg! woohooo!!!!

comel2 semua kecik2 je. rasa nak geget2 dan kunyah2 je ok! haha~

baru lepas nyusu gak. kulit mengelupas sebab kering kena aircond wad kot.

ibu dan anak. kalaula boleh kekalkan berat sekarang sampai bila2...

18 comments:

  1. cian jaz...wahh..ini jnis bjaga mlm ekk kak...adehh..jenuh laa nk mlayan mlm2..

    ReplyDelete
  2. wahhh~ alhamdulillah jaz dah sihat...

    Khalish mcam mana?
    nak dgr sgt crita si jaz ni tiap hari.. :D

    ReplyDelete
  3. Intan, muka anak2 Intan nampak manis je bila tengok itu pasal org kata mcm perempuan. tp Jaz ni nampak sweet sikitms kecik compared to Khalish. tempat tutup mata dia tu dah mcm headband. :)

    ReplyDelete
  4. alolo . kesiannya jaz . cepat sembuh ye dekk XD

    ReplyDelete
  5. lor... siannya kak intan n jaz. alhamdulillah. now dah sihat2 semula. tolong kiss2 kan jazz tu untuk amy.

    ReplyDelete
  6. waaahh..jaz dah macam buat tanning kulit..hehehehhehe

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya sihat tau..
    intan fully bf ek?tahniah!:)

    ReplyDelete
  8. ala yang doc xbgtau ke dia cirit sbb pe??
    kite nk tao sbb xpernah dgr bay semuda tu dh bley kene cirit brt tu..
    ksiannye..
    ha ahh la..
    bakal mewarisi kecomelan abgnye gak ni, hehehe

    ReplyDelete
  9. jaz ni comel lah nampak tembam. jaz dah sihat kan intan? alhamdulilah

    ReplyDelete
  10. sian budak kecik nie
    alhamdulillah, dah sihat pun jaz

    ReplyDelete
  11. a'ah muke cam pompuan. ahhahaha another jambu in the family.

    ReplyDelete
  12. Semua dah ok ke intan?kalo dah ok..alhamdulillah sangat2..nad doakan yang terbaikuntuk intan n family..selamat berpantang...

    ReplyDelete
  13. puteri kure2,
    awak dah bersaln ye!!!tahniah!!comel2 baby..apapun harap semuanya oke..baby and emak sihat semuanya..

    ReplyDelete
  14. geramnye intan...moga jaz kembali sihat sediakala...comel sngt...mcm abg dia...

    ReplyDelete
  15. comel...ni x sabar tunggu april ni...huhu

    ReplyDelete
  16. siannya jazz... muka dah bam bam

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...