Followers

Monday, April 11, 2011

Berkelah hujung minggu bersama keluarga. INDAH!

jumaat malam tu si iqa dan aku dah memekak2 kat ibu ajak pi piknik. so ibu usulkan kat ayah, ayah setuju terus excited nak piknik! tapi sebabkan sabtu pagi tu ibu ayah ada macam2 urusan, terpaksa pergi kul 3pm. masa ni en alang join lambat sebab dia dari kilang terus ke teluk batik. oh. piknik kat teluk batik sajork! hehe.

jazly ngan candunya. pinjam word candu dari ida. ngehngeh.

family saya dari pandangan belakang. haha. khalish ada kat depan nun dalam stroller.

lepas je dapat spot cantek punya, terus adik2 aku semangat2 nak bawak khalish pi jejak air laut.

memula ajik yang bawak. tapi fail. tengok dari jauh pon dah merengek takut.

lepas tu zaza pulak yang bawak. hah. zaza terus bawak dia pi kat ombak. terus meraung ok! tengok je la muka khalish tu. adeh deh deh.

tengok tu. kita tarik dia pi ombak, dia tarik kita naik darat.

acara tarik menarik. tarik sambil merengek. haha.

adik jaz rileks je kena angin pantai lalu ketiduran. lena sangat2. aku saja tak bukak carrier dia. risau dia terkejut sebab dah lena sangat tu.

menu ahri kejadian. tema: nasi ambeng. ngehngeh.

sambal jawa. sedap ooo!!! pedas! :)

mee goreng.

sambal cili padi. ni lauk tambahan pada sesiapa nak extra pedas.

ayam goreng berempah.

mama dan anak2. 2-2 tengah menyusu. 

iqa yang tengah tunggu panggilan uni. harap2 dapat yang dekat2 la dik ye.

ibu dan ayah. ibu adalah chef  pada hari itu. (bukan hari2 ibu jadi chef ke? hahaha)

ajik the supir. haha. macam dah melekat pangkat supir kat dia. 

teluk batik. aritu orang tak ramai mana. so selesa la kitorang berpiknik. takdela terhimpit2.

macam ni caranya nak makan nasi ambeng. kalau tradisi jawa, diorang bubuh dalam talam. ok? (haha. bagi education pasal jawa pulak dah)

suamiku yang baru pulang dari kerja. baju kerja pon tak bertukar lagi. lapar ye bang? cian dia...

jazly dah bangun jadi semua orang bergilir2 nak main dengan dia. tok ayah dah suka pegang jaz sebab dah tak lembik2 lagi kan. jaz pon dah pandai respon orang.

budak debot dengan tok ibu pulak. haih...apsal la debot jaz?

en alang dengan budak yang banyak buat pangai haritu. tu dia tengah tido tu. nak letak dalam stroller siap jerit2 takmo eh. terpaksa en alang kendong dia sampai balek.

mama dengan budak debot. masa ni nak balek dah.tunggu budak2 ni kemaskan tikar.

best betul piknik. tapi lagi best kalau dapat mandi manda. tunggu budak debot tu setahun lebih baru leh mandi. kalau tak, susah jugak nak susukan dia kalau dah basah2 tu. tul tak kawan2? hehe.

7 comments:

  1. alaaa..
    kami lama dah tak ke pantai..
    seronokya rumah intan dekat dengan pantai..
    tak payah pikir nak pergi jauh-jauh..
    gerak pukul 3 petang pun ok..

    abang khalish tu bukan takut..
    dia tunggu adik jaz besar dulu..
    sebab nak terjun laut sama-sama..
    hehehehe.. :)

    ok yang ni penting..
    kurusnya intan...!!!!
    kid sangatlah cemburu tau..

    ReplyDelete
  2. sha tak suka pantai...nampaknya leh piknik kat air terjun je la ek..

    ReplyDelete
  3. muka awak nampak lain, =)
    kurus kan, hehehe..

    ReplyDelete
  4. akak, dlm picca ni akak nmpk kurus la,serius ni xtipu

    ReplyDelete
  5. best nye rumah dekat laut! bila-bila pon boleh berpicnic. makanan tuh menyelerakan sungguh :)

    ReplyDelete
  6. owh..mama dah kurus..jeles hihi

    ReplyDelete
  7. akak lupa nak tnya, smbal jawa tu macam sayur campur la kalau kt penang ni, betoi ke..kenapa pggil smbal jawa ? curious nk tau ni hehe

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...