Followers

Thursday, July 31, 2008

akhirnya

penantian 3 hari yang menyeksakan berakhir jua...
semalam dah gaji!
and adala increment sket
:)


bayar utang, gedebak gedebuk...
adalah tinggal beberapa rat lagik.
tu pon nak beli hadiah2 untuk orang kawen dan bajet minyak kereta.
ok la kot.





ateh semakin membesar dan comot.
ye, bukannye comel,
tapi comot.
dia tak pandai buang taik mata sendiri ok!
aku jugak la tolong buangkan taik mata dia.
huhuhuhu~


kesihatan ateh memuaskan.
tapi tu la, ateh ni jenis menyendiri.
tak reti nak bersosial.
bila aku kuarkan dia dari kandang,
dia akan berjalan2 ngan slow dan lembab,
berjalan ke bawah kerusi
dan tidor kat situ.


ye, kucing aku tergolong dalam kucing yang lembab.
berjalan lembab,
lari apatah lagi, senang je nak tangkap.
hehehe~




tapi skarang ni dia dah faham cakap orang.
kalau aku cakap ngan dia, dia akan nyahut.
cam, kalau aku kata...

"ateh..takmo pi kat dapur. ada hantu."
"ngiauuuuuuuuuuu"

"atehhh... mana bucuk ayong ni?" ~ aku sangat suka baby talk ngan kucing. tak tau la apasal.
"ngiaauuuuuuuuuu"

"ane ia udak utuk2 tu...."(mana dia budak busuk2 tu)
"ngiauuuuuuuuuuu"





macam tu la.
kalau kite pegang dia plak,
terlepek la dia atas pangku ko sampai dia tertidor.
lagi satu dia cukup suka kite belai2 dan garu2 dia.
hehehe~
manja tapi suka menyendiri.
misteri sungguh!
:P


ingat jap gi nak pi giant. dah usha satu tali ikat kat leher jenis panjang tu.
senang sket hati aku nak lepaskan dia kat luar.
kalau dia terlepas camtu je, ada budak berkenan,
dia pakai amek je karang.

teringin sangat nak bubuh gambor dia kat dalam blog ni.
nanti la, aku usahakan cara camne ek?




tadi en alang tipon, ajak pi karok malam ni.
aku memula on je.
tapi bila teringat balek, eh, malam ni bukan ke malam jumaat?
tak baik la plak kan nak pi karok2 masa macam ni.
so, kitorang ubah schedule je.
sabtu atau ahad.
:)








tak sabar nak tonton susuk.
dah lama tunggu, akhirnya kuar jugak movie ni.
ingatkan diorang nak tunggu sampai movie tu jadik belacan.
:P

20 comments:

  1. ~ ateh tuh malas sebab manja sangat kot. tapi, bagus gak kalau dia malas nak jalan2. tak dek la kes kucing hilang nanti.

    susuk? nak tengok... tapi ntah bila la ader masa nak tgk wayang. :( ~

    ReplyDelete
  2. memang akak pun tingin nak tgk rupa paras ateh tu camane, usaha2 kan la yerrr nak menempek gambor dia kat blog intan ni ekkk...yeyy, bestnya ari pertama gaji, bila masuk hari ke-7 memang x behhh dahhhh pun...

    ReplyDelete
  3. alahai cuteye ateh wlopon x nmpk muke die..ofcz comelkan cm tuan die gaks..

    hehe..

    kim salam kat ateh eks kak haha

    eh karok bestnye lame x g:)

    ReplyDelete
  4. amy,
    ala amy, leh je pi tgk. weekend kan ada..

    rafflesia,
    yup! betul tuh!!!
    :)

    zue,
    cam tau2 je ateh tu cute.
    dia comot la...
    :)

    ReplyDelete
  5. daripada 2006 ok citer tu dorang buat. La nie baru nak tayang...

    ReplyDelete
  6. kucing misteri...hahhaha..(sila baca cam iklan seekers)

    *pe la aku merepek ni.sila abaikan..muahahha

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. alah comeynya ateh tu...
    kita paling suka tucin manja...
    isk.. x saba nak tunggu awak publish gamba dia...

    uhuhu.. mmg tul.. ingat ker derang nak wat pekasam susuk nih.. hiks!

    ReplyDelete
  9. ceera,
    tu la pasal...

    afid,
    hee~
    tu takde keje la tu. repek2 ek.
    ;)

    ayu,
    hehe..tak sabar nak tgk susuk! lama sangat tunggu...
    :(

    ReplyDelete
  10. Samalah kiter, duit bonus and increment pung baru kuar..in fact hari nie..tapi tahu jumpah dier semalam.

    Legakan bila dah dapat duit nie.

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. salam ^_^

    puteri, anak kucing dah ade. ank sendiri bila lagi? hehe.

    oh ye, psl entry maksiat tu, memang menakutkan. hm. byk sgt kes mcm tu skrg.. moga dijauhkan dr kita.

    Doakan mereka sedar ye :)

    ReplyDelete
  12. zie,
    alhamdulillahhh~
    :D

    nur'ain,
    hehe..anak sendiri? panjat2kan la doa untuk rezeki kite yang satu tu ye.
    :D

    ReplyDelete
  13. huhu. klw akk ada anak sok, mau si ateh tu jeles. hehe. diya kadang heran jugak tgk org bleh bermanja ngan kucing mcm anak sndiri. adehhh. tak reti lak diya. huhu

    ReplyDelete
  14. yang..jgn amik gmbr kucing tau...org kate nnt kucing tu pendek nyawa...

    mula2 fea pon x caya...kucing fea mcm ateh jgk ..nama kucing fea..Daen!tp da arwah! sobsobsob...sedih sgt sbb syg giler kt die...

    kalo ltk dlm sangkar mmg kompom lembab,mcm daen tu la...pastuh die jd x aktif sbb rupenye die x dpt minum susu ibunye...susu ibu nye tu ade antibodi..sbb x dpt antibodi tu la die jadi lembab n sakit..akibatnye antibodi sedia ada dlm badan die memusnahkan sel2 yg ada..tu dr vet ckp okeh..bukan fea reka tau...kucing fea dulu sakit teruk jgk...fea smpt bersama dgn die masa die nak habis nyawa...mmg sedih sungguh... :((

    fea sarankn cik totis bwk ateh gi jumpe dr vet okehhh...moga2 sempat die mkn ubat ape yg patut..kalo perlu warded,warded kan aje..biar die sihat btl2 br discharge... ;)

    luv u yang..muahhhss!

    ReplyDelete
  15. salam..kat ctwan tayangannye stat 7 ogos kan...selamat menonton!!!

    ReplyDelete
  16. alahai manjenyeee die ngn ateh..
    huhu..

    eyhh citer susuk ni bukan citer antu kan??
    mule xcited nk tgk gak..
    tp bile tgk2 smule..ni bukan citer antu,
    just kekebalan seseorg bile kai susuk eyh?ishk..xmo la tgk,
    tggu yu citer je la anti eyh
    :D

    ReplyDelete
  17. ada sofia jane kat susuk ek...tentu happening

    ReplyDelete
  18. oh da gaji. open table ar ehehe.

    ReplyDelete
  19. suka citer antu ke?
    kalo watashi mau kena halau
    ahahahaha
    bising and musti nak nangis
    ahahahahahah

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...