Followers

Tuesday, July 1, 2008

di tag oleh cik peej

demam tag kembali semula...
aku harapkan semoga tiada siapa la yang nak tag aku..tapi oleh kerana tak nak menghampakan permintaan orang kan..
aku buatla jugak.
bukan takmo buat, tapi kemalasan tahap melampau. huhuhu~
ampun pijaaa!!!

ok..meh sini nak jawab...

jap..apa tajuk tag ni pija?
biapon tiada bertajuk, aku teruskan jugaa...~

soklan pertama,
nama-nama timangan oleh orang tersayang

1. suamiku
ketika waktu biasa2, ayang atau b
ketika waktu nak bermanja2, comel atau sayang
ketika waktu nak hangin, ayang

2. ibu dan adik2
hanya memanggil ku along.

3. ayah
memanggilku dengan nama lin. takpon along.
tapi kalau tgh marah, nama penuh siap berbinti ok! hahahhaha!!!

4. keluarga en alang
memanggilku dengan nama kak yang. aku pon tak faham camne leh lekat nama yang tu. mungkin diorang dengar2 en alang panggil aku ayang kot. hehehe...

5. sedara mara belah ibu dan ayah
panggil aku lin. takpon, along lin. untuk ana2 sedare, maklong lin. hehehe...

6. kawan2
ha..ni pelik sket. kawan2 sekolah panggil aku intan. tapi kawan2 kerja aku masa kat shah alam dulu panggil lin. sebabnya, kat kilang aku kerja tu ada 2 orang nama intan. harusla aku tukar nama kan..huhuhu~

6. bloggers
yang tak pernah kenal@jumpa, panggil puteri. yang dah pernah kenal atau jumpa, panggil intan. kalau yang kecik2 sket dari aku tu, panggil aku kak intan. takpon, kak puteri.


soklan kedua,
anda seorang yang...

1. penyedih. sangat senang sedih hati. tak tau la apsal. kalau tengok tivi, baca novel syahdu2..mula la mata ni nak berair je...
kalau gaduh ngan en alang lagi la. air mata memang susah nak berenti ok! tapi, bila nangis dah berenti, terus je aku dah ok. :)

2. ceria. kadang2 macam ceria tak bertempat pon ada gak. tapi, orang senang la nak get along ngan aku. kalau korang baru first time jumpa aku, tau la aku camne orang nya..hehehe..

3. mau semuanya berjalan mengikut kehendak aku. ye..ye..aku tau aku ni ala2 tamak la kan. tapi, kalau itu yang boleh memuaskan hati, apa salahnya?

4. a bit panas baran. sebelum aku kenal en alang, aku memang senang nak marah2 ni. tapi, bila dah kenal ngan dia, sifat senang nak marah tu dah berkurang.


soklan ketiga,
insan teristimewa. describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.

1. penyabar
2. muka ada manis juga
3. tak mudah marah
4. pandai memujuk
5. kadang2, bila dia hangin, nampak sangat kelelakiannya itu. sungguh macho ok!!! (mak soka!)
6. suka manjakan aku.
7. setiap kali call, mesti cakap i love u.. kalau terjumpa kat area dapur ke, kat bilik ke, kat ruang tamu ke..mesti cakap abang sayang ayang la.. i love you la... takpon, paling simple, comel abang! manja abang! hehehe...

soklan keempat,
makanan favourite anda

1. thai food - especially tomyam yang super pedas dan pekat lekat. sedap wooo!!!!
2. indian food - mamak la!
3. chinese food - ikan stim dan sotong goreng tepung
4. masakan ibunda - esp. ayam masak lemak cili api. nyum!!!


soklan kelima,
favourite color anda
  • semua warna..asalkan cantek.

soklan keenam,
favourite song

sempurna - andra and the back bone. first dengar lagu ni semasa lagu ni disertakan bersama dengan klip gambar2 perkahwinan kami. romantik! :)


soklan ketujuh,
sikap yg membuatkan anda stress

1. kena berhadapan dengan makhluk tuhan yang suka sangat memerintah. macam kuku besi.
2. fikir bil-bil. boleh gile tau! :P
3. bila kordial abis. kat umah kena sentiasa ada kordial. sirap pon jadila. sehari sekali minum manis memang satu kewajipan.
4. rumah tunggang langgang. padahal diri sendiri yang wat. sebab tu la skang ni sebelum pi keje at least kemas umah sket2. mata takla semak sangat.


soklan kelapan,
3 bende yg mesti ade dalam handbag anda..

1. purse
2. lipstik
3. pen
handphone tak masuk senarai. selalunya phone masuk dalam poket je.


soklan kesembilan,
kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??

malam jumaat minggu lepas. sebab ada gaduh sket ngan en alang. ala, biasala...orang dah hari2 jumpa, memang asik nak cari gaduh kan. (aku la tuh!)


soklan kesepuluh,
tag 5 rakan anda
1. diya
2. nan0nan0
3. aswaniza - birthday girl hari ini! HaPpY BiRtHdAy ASWAA!!!!!!!!!
4. kema
5. lindosh kemborku...

14 comments:

  1. dah 2 x kene tag ni..
    hihihi..
    sabor yee..
    lalalalallaa~

    ReplyDelete
  2. nanonano,
    huk aluu...dah 2 tag utang ni. buat cepat2 ek. :)

    ReplyDelete
  3. kema, wokehhhhhhh!!!!! cayalahhhhh!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. ~ kak yang? cam comel jer kan nama tuh. leh plak diorg tuh amik drpd ayang. hehehehe... ~

    ReplyDelete
  5. amy,
    hehehe~ nak wat camne kan. kite pon terima je la. apa2 pon diorang nak panggil, tak kesah. jangan panggil hoi2 sudah...hehehe...

    ReplyDelete
  6. huhu intan kusayang....da 2 tag aku hutang ni yang oii...nnt akan kubuat jua...

    ReplyDelete
  7. hehehe nanti daku buat hokeii

    ReplyDelete
  8. as,
    janji buat ok! boleh wat theraphy otak tu. ko kan tgh serabut skang nih...

    lindosh,
    okey! :)

    ReplyDelete
  9. thanks for the tag, kak.. diya penah jwb dh soklan ni... :D

    ReplyDelete
  10. wah! nama pelbagai ek... happening.

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...