Followers

Thursday, November 6, 2008

hari ni 'cuti' peribahasa. kita layan afgan!

meh layan lagu ni.
pepagi ni aku tgk MHI,
rasa VC ni sangat2 romantik.

(masa tu jugak la meroyan pi tipon en alang...huhuhuhu)





Terima Kasih Cinta

Tersadar, didalam sepi ku,
setelah jauh melangkah.

[#:]
Cahaya kasih mu, menuntun ku,
kembali dalam, dekap tangan mu.

[Reff:]
Terima kasih cinta,
untuk segalanya,
kau berikan lagi,
kesempatan itu.
Tak akan terulang lagi,
semua…
kesalahan ku,
yang pernah menyakiti mu.

Tanpa mu, tiada berarti,
tak mampu lagi berdiri.


VC ni betul2 mengingatkan aku pada hubungan kami dari dulu sampai skarang.
aku ni macam yang korang tahu,
sangat2 manja, suka merajuk dan agak senang nak tersentap2 ni.

en alang macam mamat dalam VC ni.
sangat2 penyabar, pandai memujuk dan cool!
biarpon dia tahu aku kadang2 sentap pasal diri sendiri, dia akan mnta maaf jugak.
bagi dia,
biarla dia mengalah. takmo dia tidor sorang2.
hehehe~


omg! VC ni sangat2 romantik.
suara afghan sangat2 menusuk kalbuku.
ohh afgan!!! please take me.........
keh keh keh...

ada lagi lagu2 dari afgan.
lagu sadis, yang ku tahu cinta itu indah betul2 best jugak.
korang layan la lagu2 afgan ni.
aku skang ni betul2 tgh jatuh chenta dengan suara afgan ni.


lalalalalalaaaaa~

oops!
ada sedikit biodata afgan. aku jumpa kat wikipedia. layan!

Afgan Syah Reza (lahir di Jakarta, 27 Mei 1989; umur 19 tahun) adalah penyanyi Indonesia. Anak kedua dari empat bersaudara pasangan Lola Purnama dan Loyd Yahya ini merilis debut albumnya berjudul Confession No.1 di bulan Januari 2008. Album yang diisi dengan 13 lagu ini kental terasa dipengaruhi pop, soul, R&B, dan jazz dan mengandalkan lagu "Terima Kasih Cinta", "Klise", dan "Tanpa Batas Waktu". Sementara penggarapan video klip untuk lagu "Terima Kasih Cinta" dengan bintang Thalita Latief, dikerjakan oleh sutradara Jose Purnomo. Album ini diproduksi oleh Wanna B Production dan didistribusikan di bawah label PT Sony-BMG dan penggarapannya dibantu sejumlah musisi ternama antara lain Fajar LMN, Harry Budiman (produser Tangga), Deddy Dhukun, dan Dian Pramana Putra, dan Bebi Romeo sebagai komposer.[1][2]

Afgan dibesarkan di tengah keluarga yang suka menikmati musik. Bahkan mahasiswa Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia ini sejak SMU sudah sering didaulat untuk menyanyi, namun selalu menolak karena sifatnya yang pemalu. Karirnya diawali ketika bersama teman-temannya berkunjung ke WannaB Instant Recording Studio. Di studio ini mereka menyanyi dan merekamnya dalam CD untuk koleksi pribadi. Diluar dugaan ternyata suara emas Afgan terpantau oleh Produser WannaB yang langsung menawarinya rekaman. Awalnya sempat ragu tapi akhirnya diterima juga dan langsung masuk dapur rekaman. Ternyata album pertamanya disuka peminat musik dan mampu menempati posisi tertinggi di Chart radio dan TV terkemuka di Indonesia.


wah! baru 19tahun rupa2nya!
muda lagi yek.

adik2..
korang ada peluang.
akak ni dah tua. hanya dapat berangan je la.

ni ada official website dia: http://www.afgan-wannab.com/

12 comments:

  1. hey beb...

    check out my new online boutique.. ;p

    ReplyDelete
  2. aloh...so schweeeeettttttttttt

    ReplyDelete
  3. aiyoohh..
    akak xkasik no pon die,
    cmne sayep nk ngorat..
    eekkekek :p

    ReplyDelete
  4. fealize,
    tu la...i likeee!!!!!

    effs,
    hehehe.
    sweet kan? kan?

    nanonano,
    uit. mana cheq ada no phone dia
    tapi dia comel sangat kan?

    ReplyDelete
  5. alaaaa lg muda...

    seksi la plk pompuan tu.. hehe

    ReplyDelete
  6. romantik gituuuuu....ingatkan name dia afghanistan tadi....hikss...

    ReplyDelete
  7. hamboii..romatiknyaaaa


    tp sayang..watashi takleh tgk
    uhuhuhuh

    ReplyDelete
  8. salam..kesian enche alang..ahahaha asyik sentapzz jer..ahaha

    ReplyDelete
  9. wahh..pes time dgr lagu nih kak intan...
    romantik abess nihhhh

    mulerla nk makan buah 'berangan' nih...hihihi

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...