Followers

Friday, January 2, 2009

terbalik dan tak sangka.

rabu tu.

kisah pertama.
aku pakai seluar warna krim. seluar slack. di ofis.
selepas makan tengahari, ke toilet.
oleh kerana aku pakai korset, harusla kena buka seluar dulu sebelum tunaikan hajat.
ok. seluar dibuka.
korset dibuka.
hajat tertunai.
pakai semula korset.
pakai semula seluar.

keluar toilet. duduk di tempat sendiri.
sampai abis waktu kerja.
tak gerak mana2 dah.


gerak balek ke rumah.
nampak makcik jual air soya. mengiurkan. bukan makcik tu, air soya.
kereta diberhentikan. dalam kereta. aku raba2 kocek seluar di paha.
eh, mana pegi poket seluar aku ni?
aku raba2 punggung, poket dibelakang.
aiseh. aku pakai seluar terbalik.
yang depan pi belakang, yang belakang pi ke depan.
dahla pakai baju pendek. konon ala2 seksi la tu.
padahalll......


ilustrasi sangat mengarut. korang pakai imaginasi sendiri ok?


korang bayangkan je la.
bontot aku ada poket sisi.
tak ke pelik?



kisah kedua.
malam sambut new year.
berkobar2 nak pi lumut ngan en alang.
konon2 nak tgk bunga api.
padahal, dalam tivi lagi best bunga apinya. saja gatai nak kuar. alasan semata2.

sedang merenung timbunan baju dalam almari.
en alang cadangkan pakai t shirt itam. dia nak pakai shirt putih.
ok. aku tarik satu baju itam. aku ada 4-5 helai shirt kaler itam.
tapi mulut aku bebel2 pasal shirt itam aku yang ada tulisan tu ilang.
tulisan berbunyi, "cultivate curiosity and interest". keluaran giordano.
murah je. rm28 sehelai. tapi aku sayang. sebab ada sepasang ngan en alang.
en alang diam. malas nak layan gamaknya.
aku sarung shirt itam. pastu, makan malam.
cuma goreng2 je. sosej, nuget udang dan telur mata 2 biji seorang.
sebab dah plan nak makan nasi goreng tomyam kat restoran teluk muroh.
sedap meletop2.


sambil makan,
aku bebel lagi pasal shirt itam ada tulisan. en alang tak dengar.
kusyuk tgk tivi.
lepas makan, aku lepak tgk tivi sambil tunggu en alang abiskan makan.
en alang ni makan memang lambat. sama ngan ibu. makan lambat2.
sambil en alang makan, aku belek2 suar.
masa tu baru aku perasan. aku sedang pakai baju tulisan tu!
ye. baju tulisan yang aku claim dah ilang.
boleh?

en alang selamba je. rupanya dia dah tau aku pakai baju tulisan tu.
tapi dia saje nak tgk aku perasan tak.
lama ok.
lepas 20minit pakai baju tu baru aku perasan.
bongok gile aku nih.


inila baju itam ada tulisan tu. gambar ini adalah lakonan semata. konon2 tgh masak kat umah mahsuri. ntahape2.


kami sambut tahun baru dalam ujan renyai.
dan bunga api sejemput saje.
dan kereta berbondong2. tensen.
tak jadi makan nasi goreng tomyam letup2.
cuma makan nasi goreng ayam mamak yang dah sejuk.
tensen lagi.
ishh..permulaan tahun yang kurang memberangsangkan.

14 comments:

  1. cik kura kura selamat tahun baru!!! ;p.

    ReplyDelete
  2. Hehe baru masuk tahun baru takkan dah ada unsur2 penuaan... :-D

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru kak intannnnn

    ReplyDelete
  4. ~ hahahahaha... adoii.. cemana la leh salah pakai seluar tuh. yg baju tuh pun satu hal. kak intan ingat apa nih??? aik, tak dah nyanyuk kot. :P ~

    ReplyDelete
  5. pernah jugak pakai t-shirt tbalik... taktau cemana perasaan... malunya... aduhaiii... bukan kepalang... penyudah cerita... buat dek ajo... taktau ade yg perasan atau tak... adoiiii...

    ReplyDelete
  6. ad3ck,
    xi ni kuai le.
    :)

    chocolateaddict,
    hahahaha. itula pasal.

    orangelily,
    xi ni kuai le aan!

    mizzAmy,
    hehehe. ntahla dik. tak pikir apa2. itu la masalahnya. kehkehkeh.

    aliya,
    :)
    tula. takleh nak buat apa pon kan. terpaksa buat selamba je la.

    ReplyDelete
  7. selamat tahun br dan salam maal hijrah kak...

    bila leh jumpa akk?=p

    ReplyDelete
  8. pakai seluar terbalik xpe,tp kalo x zip suar tu lg haru...=p

    ReplyDelete
  9. ihik3x..klako la pki suar trblk.kih3x..jnji xde owang prasan kan???huhu...

    ReplyDelete
  10. adeh deh. hahaha. tengah imagine melalui gambar seluar tu =p

    p/s-diya perasan akak suka lukis guna paint kan? very the unique la kak =D

    ReplyDelete
  11. kukuikui....naseb bek x de org tego sal sua tbalek tuu...

    y sal baju tu lg r...P mmg sukerr bebel..laki wat buduw jerkk..

    sabau jerk laa...

    ReplyDelete
  12. hadioh... x larat la kita gelak..
    ada ONG tu intan...

    ReplyDelete
  13. hikhik..
    kelakar laa baca cerita U yg seluar terbalik tu. Saya sedang ketawa nie...

    Jemput ke blog saya ye.. thankszz

    ReplyDelete
  14. muahahahaha lawak ar akk nie
    kehkehkeh

    sabor jelahhh

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...