Followers

Friday, August 14, 2009

kenapa? normal ke?

baby ni dari malam tadi dok berguling2 tak henti2.
aku takleh tidor ok!
baru ingat nak tidor puas2 malam tadi.
ye la, dah la sejuk..syiokk je dok peluk2 bantal time tu.

ni, bila ngiring kiri, baby keruk2 kiri.
ngiring kanan, baby keruk2 perut kanan pulak.
bila terlentang, wah...macam tsunami dalam perut ni. bergelora je.

buatkan aku extra lapar.
buatakan aku asik nak terkencing.
buatkan aku asik terjaga dari tidor je.

dan seterusnya membawa ke mata yang terbuntang jam 4am.
sampai ke jam 6am.
dan terlajak tidor sampai ke jam 715am.

haihhh...
masa tersedar dari tidor pagi tadi, terus aku melompat dari katil.
berpinau jugak la kepala.
cepat2 kuarkan udang, cili padi dan ayam yang dah diperap malam tadi dari fridge.
potong bawang2, gembur2kan nasi.
goreng ayam, goreng nasi.
cepat2 bungkuskan en alang.

biarpon tak cukup tido,
tapi sangatla amazing sebab aku tak rasa ngantuk pon skang ni.

jap2. normal ke budak bergerak2 sepanjang malam?

11 comments:

  1. aktif giler boboy tu kan..tak sabar nak kuar la tu..biasa gak tu..sbb aku penah rase mcm tu gak..mmg mcm tsunami rase nye..

    ReplyDelete
  2. muahahaha.... biasa la tu. boy kan aktif. dia tengah bersenam la tu. ataupun masa tu dia lapar kot. lenkali kalau camtu cuba makan sikit.

    ReplyDelete
  3. baby dah makin aktif tu awak. tak pe laa dia suka main-main dalam perut awak :)

    ReplyDelete
  4. tu la, kami pun nk tanya, normal ke dak kalo kami tido mati sepanjang malam xsedar budak tu bergerak ke idak..yg kami tau, bila pagi nk subuh tu, baru budak terbangun sama..sepanjang malam kami tidoq nyenyak ja..ok ka camtu eh?
    bby awk aktif waktu malam ek?siang dia tido x?

    ReplyDelete
  5. normal le tu.. siang2 salu kita keje kan, so tak dpt nk main dgn dia, so bila malam time kita free, baru dia ajak main :)

    ReplyDelete
  6. ehehe...gerak2 is ok..kalau tak gerak2 tu yang patut kita risaukan intankuuuuuu ;D

    hoih! rindu baby bounce in my tummy! hugs

    ReplyDelete
  7. nor,
    ko pon ada rasa ek. normal la kot ye...

    arpeggios,
    kak, saya ni makan macam dah takde esok tau. kemain banyak lagik. tapi...budak ni asik mintak makan je. huhuhu~

    nurul,
    tak boleh tidoooo!!! huwaaa!!!(teriak)

    cik ah,
    agaknya anak awak tu baik je kot. taknak ganggu mama dia tidor. anak kite ni macam papa dia, suka kaco kite tido. huhuu~

    jazmeen,
    camtu ke? huhuhu. agaknya la kot. tapi pagi2 ni dan tghari ni pon dia dok guling2 gak. tak reti penatkah?

    N,
    meh2. N rasa, dah geli2 tau. apa lagi org yang bawak budak ni.

    ReplyDelete
  8. mona,
    camtu ke? nothing to worry about la nih?
    haihh..sebab dia non-stop berguling2. tak penat ke dia?

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan...kiter pun ada sekali sekala baby gerak masa tido. tp jarang ar...sekarang ni asik ngantuk je waktu siang sbb kerap terjaga malam...huhuhuh

    ReplyDelete
  10. Salam,..terjumpa blog u masa blog hopping. Igtkan mcm baby saya suka berguling2 masa tidur sebelah saya, rupanya si kecil di dalam perut. Normal tu, kalau dia gerak2 sampai kita tak boleh tido. Nothing to worry. Bila dia tak gerak tu yg kita patut risau. Congrats mummy!

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...