Followers

Monday, January 4, 2010

pabila larut malam

ada tak antara korang yang agak2 penakut?
nak2 waktu malam.

aku skang ni makin menjadi2 penakut ok.
nak2 kalau terlupa nak mandi petang,
terpaksa mandi malam.
pintu toilet kena renggangkan sket, bagi nampak en alang @ khalish.
paksa en alang jangan kuar masuk bilik bila aku tengah mandi.
(oh. bilik air dalam bilik...)
kalau terjaga kul 2@3am, cepat2 kejut en alang, tarik tangan dia suruh peluk aku.
gile mengadaaa....

sebabnya?

memula dulu, masa aku dalam pantang,
kat umah ibu tu akan ada satu bau macam bau nasi hangit. (tapi kat area dapur je)
memula waktu malam je aku bau.
lepas tu tak kira masa plak.
tengahari rembang pon ada jugak bau tu.
at first kan, memang ada terbau2 cam lalu2 je.
tapi, bila ibu bukak citer bau tu memang dah lama ada kat umah tu,
terus meremang bulu roma aku.
start dari tu nugak, bila ada je bau nasi hangit tu,
baunya kuat. lama.
macam saja nak bagi aku ngan en alang takut.
(en alang pon leh tahan gak penakut. hehehe)

tapi skang dah lama takde bau tu.
tapi, aku takutkan benda lain plak.
takut tengok citer hantu.
ok, ni sejak aku pregnant aku jadik penakut yang melampau2 pada citer hantu.
so, sampai skang tak ilang jugak penakut aku ni.

bila time mandi, mula la terbayang kalau2 ada makhluk bertenggek kat siling.
takpon, tengah jengah kat tingkap bilik air.
kalau tengah kencing atau berak,
terbayang kalau2 ada tangan yang tetiba kuar dari toilet bowl.
kalau tengah syampu rambut, tetiba terasa ada tangan lain pegang rambut.

hoih! takutlaaaa!!!!!!!!!

ish. stop la citer pasal benda2 camni.
aku sorang2 je kat dept aku neh.
semua orang cuti. antor anak pi skolah.

takpe. tunggu khalish dah skolah.
aku amek cuti seminggu!
wakakakakaka!

err..korang takut tak bila malam2?

14 comments:

  1. kdg2 takut.. kdg2 brani.. huhu.. dok jauh dr hubby terpaksa la buat2 brani even kdg2 mcm nk tercabut jantung ni..

    ReplyDelete
  2. kiter takut ada time nyer jugak..kadang2 tu berani sangat la pulakk ;p

    ReplyDelete
  3. Wakaka!!kak kt pn pnakut gak..
    asik tbyang2 jer..sb tu jd mcm tu..tgk tb citer antu klo sorang2 pn xsanggup..xmo amek risiko xleh tido malam...hoho

    ReplyDelete
  4. watashi penakut ok!
    citer antu mmg watashi takkan layan langsung!

    tp kalo sensorang..watashi jenis nekad plak

    hoh..saper yg menakutkan skang?
    watashi ke hantu?

    hikssss

    ReplyDelete
  5. bukan sbb nasi cik jaedah hangit ke?huhuhuh...

    ReplyDelete
  6. bau nasik hangit tu, bese la...
    maybe sebab ade some kind of 'bunian' ke kan... makhluk halus de kat mane2...

    kamu baru rase? orang dari skola lagi tau! haa... bayangkan brape lame orang cium bau tu.

    hahaha.

    ReplyDelete
  7. wanie kadang2 takut jugak pada mlm hari,
    huk huk huk......

    ReplyDelete
  8. uih lmbt lg tu khalish nak sekolah...haha pizet dulu kat umah lama takut gak masuk umah br ni ada la ckit2 suka terbayang ada benda tenggek kat siling...tah hapa2 je

    ReplyDelete
  9. ahaks! instint ko same cam aku...aku penakut gak..sebijik mcm ko..bile masuk bilik air tu mcm2 amagine...dlm toilet pun same...huhuhu..ntah ape2 ntah..

    ReplyDelete
  10. sama la intan!kami ni imejin melampau2..cam ampa la..kdg2 imejin tgh berak ada ulaq terselit kat mangkuk toilet tu la..kalo berus gigi kat sinki sambil tunduk (xpandang cermin), mula la rasa berdebar takut nk angkat kpala, kot2 bila tgk cermin nampak antu kat belakang!waaaaaa..takut weyyy

    ReplyDelete
  11. Kak intan, perasaan takut tu mainan syaitan yg nak pesongkan iman kita. Nak tak nak, kita mesti lawan..Lawan ye kak. Ganbate :)

    ReplyDelete
  12. yang.. kita tau awk tkot.. tp kita gelak bc entry ni..
    ahahhahahaa...

    focus intan..focus.. awak ni.. hahaha..

    biasa la tu.. perasaan tu mmg ada.. but awak better jgn layan sagt.. benda2 halus ni, kalau dia tau kita rasa kehadiran dia, lagi dia kacau2 tau..
    take care!



    ATS SHOPPE - Macam-macam ada!!!

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...