Followers

Monday, March 29, 2010

sambutan Hari Bumi kami...

kami bergelap kat kampung gelung pepuyu. khalish dah biasa tido dalam gelap, so dia tak kesah keliling dia gelap ke, terang ke....kalau mood nak bermain tu, main je...


en alang relax je. berlenggeng. padahal malam tu tido sejukkkk!!!!


abaikan muka berkilat2. baru lepas masak untuk dinner masa tu. 

disebabkan kami sambut Earth Hour ni kat kampung,
jenuh la jugak nak suruh diorang tutup2 lampu ni.
banyak soklan ditanya...

last2 mak mertua aku beralah jugakla.
tapi dapat 'tembakan balas'
mak kata, "ye la..korang belajar tinggi, mana la mak tau kena tutup2 lampu macam ni"
aku diam je masa ni.
tapi en alang kata, "la mak. kat tv, radio diorang dah bagitau awal2."

huhuhu.
beria jugakla mak ngan abah bergelap.
nak2 orang tua kan, penglihatan tu terbatas jugak.
itupun gelap kat area ruang tamu je.
lampu dapur kena bukak. sebab risau orang turun naik tangga.
takpe mak. tutup satu lampu takpe.
asalkan kite ada usaha.
:)

so, camne sambutan Earth Hour korang?
;)

10 comments:

  1. kitaorang lagi best.. lupa langsung. siap pegi pasar malam beli itu ini nak tgk konsert AF.

    ReplyDelete
  2. kami sokong gak, tutup lampu kt umah.. tp kuar dinner..hehe.. ok kan?

    ReplyDelete
  3. hehehe..kite ber earth hour di TGI Friday..tgh dinner baru balik dari melaka masa tuh

    ReplyDelete
  4. nurul tertido dlm terang. adeiii

    ReplyDelete
  5. yeahh..kami juga bergelap sma2..tp siot tol akak,kiteorg g lepak kapitan,dieorg xnk tutup lampu,mcm h****!

    ReplyDelete
  6. N earth hour bgelap..tp FB on...huhuhu..tv pon on tgk AF..

    ReplyDelete
  7. masa earth hour tu i duk dalma kereta tgh drive nak balik sepang hantar adik2 dgn mak...

    ade ke patut adik suruh tutup lampu kereta,,..kejadahnya la plak...ahahaha...kelakar

    ReplyDelete
  8. tutup lampu skit.... sbb budak w tu bantai nangis nangis, huhuhu

    ReplyDelete
  9. Kami tutup lampu..sembang2 jer...sambil mengira bintang dan mendengar lagu 60-an dgn abah hehehehe

    ReplyDelete
  10. hik hik..saya fail..ngelat bukak lampu tido=p

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...