Followers

Wednesday, January 5, 2011

Khalish komeng kat ofis mama.

benda ni jadik last month. aku terpaksa bawak khalish ke ofis sebab masa tu iqa lom abis SPM. cian dia nak jaga khalish pulak sebab masa tu kak mis cuti pi jengah anak kat soromban. pagi je aku mintak iqa jagakan khalish. petang after lunch, aku bawak khalish datang ofis. masa ni ramai dah bercuti pon...so tak ramai kat ofis. tak silap aku kat dept aku ada aku sorang je. so tenang la sket takde la risau dia kaco2 orang.

masa ni kak aida kolig aku pon bawak anak dia. anak dia besar dah...darjah 2 tak silap. tapi ye la..budak2 besar tu mana la nak berkawan ngan khalish.

kat dept aku. seronok explore dari berjalan, berlari sampai ke merangkak. abis itam2 lutut dia.

tengok tu. mana reti duduk diam. ada je kegiatan.

jalan2 cari orang la konon. maafla nak. ramai cuti masa ni.

nak bagi senyap, aku kuarkan apa yang ada kat laci meja ni. senyap la kejap dalam 5 minit camtu.

bagi pose manis untuk mama. sebenarnya masa ni dia tgh ngantuk tau. tapi mata tu ditahan2. haihhh~

bantal ngan selimut bawak dari umah. tapi harammm nak tido eh. 

mr. Tt tak lepas dari pegangan. skang ni dia dah terlalu attached ngan mr.Tt.

gegar2.

konon2 terer aa tu baca notes kat dinding cubicle mama tu. takpela nak. asalkan ko nak behave kejap. :)


komeng tu maknanya kurus. asal perkataan tak tau dari mana tapi aku saspek dari daerah selatan2 nun. sebab ibu org melaka guna word ni. :)
oh, khalish dah komeng sangat kan? bayangkan baju2 dia umur 6 bulan-setahun masih boleh disarung. malahan, ada baju tidor yang nampak besar dari kebiasaan. huhu.

14 comments:

  1. hehehe..sonok tgok..bby khalish dlu yg cinonet now ni da lincah kt opis mama..best leh bawak ank kt opis..bos cni lgsung xbg..lgsung xconsider if kite susah pun..kn mek mc kne marah..well kak intan soon da nk dpt yg 2nd..moge sume slmt..=]

    ReplyDelete
  2. mengurus dan meninggi..hehhehe

    dulu2 kalau mak bawak pi opis syok je..macam2 blh explore

    bayangkan lab dekat mardi tu kan..

    kalau kat opis ayah boleh tgk serangga...macam2 serangga

    ReplyDelete
  3. rambut Khalish dah panjang. jeles Azra tengok.

    ReplyDelete
  4. dulu ada seorang akk ni bawa anak dia sama jer cam khalish, explore 1 opis..

    Baby masa kecik mmg cubby bila dah besar jadi kuruns meninggi kan..

    ReplyDelete
  5. baru watashi nak tanya komeng tu hape..ekekeke..
    comel comel comellll

    ReplyDelete
  6. khalish sama mcm mika.. makin beso makin kudut ek.. boleh pakai lg baju tido yg 6 bulan tu.. kelakar..

    ReplyDelete
  7. kurus tak per. janji makin tinggi n sihat. ;)

    ReplyDelete
  8. hehe..teringat pengalaman bawak adib pi ofic..nk wat camana, dh ada anak ni kenala pikir kalo ada hal yg xmengizinkan nk anta derang kan..huhu

    ReplyDelete
  9. wah2..blaja pun blum,da keje khalish?hehehehe.comel je die..

    ReplyDelete
  10. khalish on diet ker? hehehe, klakar tgk gelagat dia kat opis, oohh, melawat kawasan ek.. good good :)

    ReplyDelete
  11. hehe rindu pulak ADT..ofis lama masih seperti begitu..haris dah besar!!! giler laahh..lenkali jumpa mesti dah remaja

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...