Followers

Friday, October 25, 2013

Geng Ukhwah Blogger Potluck 2013.

perkenalan aku dengan mereka2 ini sangat secara tiba-tiba.
terima kasih pada Nano yang perkenalkan aku dengan group Ukhwah Blogger ni.
alhamdulillah...walau hanya mesra di alam maya, di alam nyata juga mereka ini mesra dan ramah.
memang tidak kekok langsung bertegur sapa dan berborak sakan.

plan asalnya nak buat Family Day.
tapi...biasala, lepas raya memang bersusun orang buat kenduri bagai. so end up dapat 10 keluarga yang join. Jadilah majlis pot luck dan mandi manda yang seronok. Rugi oh siapa yang tak join haritu. Kikikiki.

Tarikh: 5 Oct 2013
Hari: Sabtu
Tempat: Kemensah
Acara: Potluck dan mandi manda

Gambar adalah tidak menurut turutan sebab kemalasan untuk menyusun.
Terima kasih kepada Dayu yang mengizinkan aku menggunakan gambar2 ihsan darinya untuk dimuatkan dalam blog ini.


Bukan main seronok budak2 ni mandi. Mak budak pon apa kurangnya. Hehe.

Ana Lyana. Supermama datang dari Putrajaya ke Kemensah hanya bertiga dengan Dani dan Zara. Kagum aku wei. Hehehe.

Dayu, Faiz (husband Ainul), depan faiz tu ada Nurul Jamian...tapi tak nampak. Aku and En Alang. Keje kitorang anak beranak dari mula datang sampai nak balik asik makannnnn je. Hahaha. Guilty as charge. 

Seronok hoi. Air sojuk!

Anak-anak yang sakan berendam.

Anak-anak iols yang seksi. Hahaha.

Nurul si mak buyung gorjes. Tapi kan...hampir tak kenal dia wei. Lain bebenor rupa dia masa pregnant. Kes sama ngan aku hidung kembang nak bernafas pon senang. Hahaha. (Ampun Nurul!)

Kaum bapa pon sakan wei. 

Hany, Ena, Fad, Ainul, Faiz.

mandi2...
(baru aku perasan turutan gambar2 adalah terbalik. hahaha. belasahhhh!!!) 

fad yang comel lote. tukang bawak air dan buatkan air jugak. :P

Cha anak Dayu. amboi...ice cream leleh tu nak. 

nampak bebenor kepohnya cik tan ni. haha.

Fahrin yg hensemmmmmm!!!!!! 

mak yong hany. comel je. 

Reen dan Ana. dema ni sebenarnya tidor tau. terer diorang ni tido sambil berdiri. HAHAHA.

korg tgk perapan ayam dan kambing tu. hohoiiiii kambing dia sedap gilos ok!!!! sampai sekarang terbayang2 padamu seorang. eh.

suamiku, suamimu dan suamimu. hahaha. aku tak cam yg sebelah En Alang tu suami siapa (rasanya macam suami Fad). tapi yang depan En Alang tu suami zaza. muka macam hero drama terkenal ok. ;)


Zaza (P), Dayu (P), Nurul (P), Hany (P), Ana, Fad, Ena, Reen.
mereka yang terlibat dalam menjayakan acara ni. janganlah korang tanya kenapa aku takde dalam gambar sebab aku dah ca alif but dulu. nak kejarkan zoo. huhuhu. jazly dan khalish dah sebut2 nak ke zoo nak jumpa lion, rimau, monyet, eh semua2 lah. so memang kena pegi jugak walaupon terpaksa tinggalkan kesayangan2 ni. 

Yang aku tanda (P) tu pregnant ye. Tahun 2013 tahun produktif namanya. hehehe.

Event ni pukul 10 pagi. Awalnya kami anak beranak nak bergerak ke KL pada hari sebelumnya. Tapi fikirkan sampai KL pon tidur je...so kami bergerak pukul 6.30 pagi. Alhamdulillah elok kami sampai ke Kemensah jam 10.30 pagi. Cantik je timing. :)

Sungguh seronok jumpa kawan2. 
En Alang tak habis2 tanya pada aku...seronok ke jumpa kawan2? Dah puas?

Hahaha. dia pon tau betapa aku sayang kawan2 aku ni. Mana taknya...saban hari kalau berborak dengan diorang mesti akan tersipu2 depan phone. Kalah borak dgn laki ok. :P

14 comments:

  1. ehhhh ttiba haku bergenang airmata baca ayat2 last tu.. hikkk
    harap ada kudrat lg tahun depan utk kita gath lagik

    ReplyDelete
  2. tahun ni dgn tahun depan ramai betul yg menambah anak kan? seronok sangat rasanya ^^

    ReplyDelete
  3. besttt, kalau aku awal lagi mesti besttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe ana. dapat jumpa ana pon dah ok dah. lepas rindu. :*

      Delete
  4. tak pernah jumpa intan lagi.. :)

    (elly)

    ReplyDelete
    Replies
    1. elly la...time nak gather2 elly takde. huhu.

      Delete
  5. aku kalau pregnant je mesti hidung kembang. masa raina lagi kembang kot hidung aku. kali ni kembang jugak tapi tak sehebat masa time raina dulu. ramai tegur.lagi satu masalah jerawat masa pregnant. sampai ko tak kenal aku ye tan. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nurul. hahaha. aku pon pregnant hidung kembang gak. adik2 aku tau dah kalau idung aku kembang tuuuuu...namanya pregnant la tu. haha.

      Delete
  6. yg mcm hero drama tue x menahan wei kakak..haha..suke seronok..klau lg ramai lg seronok dan klau lagi lama..sekejap sgt rasenye..next time eh buat lg..bestttt sgttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni hany nak buat lagi on 30 nov. rasanya x dapat la nak join pulak. huhu.

      Delete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...