Followers

Wednesday, July 23, 2008

en alang membesar

semalam aku masak sotong goreng kunyit dan telur dadar saje.
sebab menu makan malam takleh nak mewah2 sangat.
nanti, harusla tak leh tidor malam kan...
sebab kekenyangan yang melampau.

itu pon,
en alang bantai makan 3 pinggan nasi ok!
dessert pilihan adalah bubur kacang durian buatan ibu kesayanganku.
en alang makan bubur tu dengan roti.
mula2, dia cicah2 je.
pastu, dia koyak2 roti tu, then dia campurkan skali ngan bubur kacang.
gile banyak en alang makan semalam.
memang pecah rekod la!
huhuhu...~



to dina: en alang dah nampak 'gemuk' ek? hehehe~



kamera takde la nak amek gambar terbaru en alang.
ada sesape nak derma?
kamera buruk pon jadila...

24 comments:

  1. air tangan isteri masak..mesti bertambah2 en alang mkn hehe..

    sedapnye..xder gambo pon leh imagin kak hehe:P

    ReplyDelete
  2. zue,
    terer betul zue imagine je ek.
    :P

    ReplyDelete
  3. bese la tu cik kekure, isteri masak. standardla tu, perut ke dpn pas kawen. ;)

    ReplyDelete
  4. wahhh, ni mesti masakan bini dia sedap marvellous.. :)

    ReplyDelete
  5. ~ mesti kak intan nie pandai masak. sebab tuh la en alang membesar. bagus apa kalau dia membesar... ~

    ReplyDelete
  6. macm xcaye jer alang dah gemok..huhuhu..mcmane la rupe nyer yer

    ReplyDelete
  7. en alang gemok... itu tandanya puteri isteri yang superb!

    :)

    ReplyDelete
  8. wahh !!
    incit alang senang ati tu..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  9. itu maknanya da happy la tu...

    ReplyDelete
  10. To get to the man's heart is through his stomach.

    Bagusla..sebab dier akan ingat kat masakan isteri sentiasa.

    ReplyDelete
  11. hajarss,
    hehee...slalu usik perut dia tu. comel! :)

    maksu,
    tak la sedap mana pon. biasa2 je.

    amy,
    yup. kak intan suka dia besar. takla akak nampak besar sangat dari dia.. :)

    nor,
    sila percaya. kite bertemu di majlis nanti okeh!

    ReplyDelete
  12. kema,
    superb? errr...blom lagik kot. masih banyak kekurangan..

    nano,
    hehe..ye, dia senang hati bila dia balek je, semua dah sedia. hehhe~

    ceera,
    :) kite pon happy~

    zie,
    tapi teringin jugak nak rasa masakan suami plak kan...
    :P

    ReplyDelete
  13. hati senang...ader org jaga, mane badan x sihatnyerr....

    ReplyDelete
  14. masakan suami...pung sedappppppp....try la..

    ReplyDelete
  15. rafflesia,
    hehe..itula pasal..~

    zie,
    tak caya kite alang tu nak masak. ntah apa rasa agaknya...

    ReplyDelete
  16. pandai kamu pikat suami menerusi "perut"...

    ReplyDelete
  17. nak tengok gambo incik alangg :P

    ReplyDelete
  18. kemat,
    hehe..itula..saya suka masak, dia suka makan..
    :P

    lindosh,
    meh kamera meh...
    :P

    ReplyDelete
  19. baguih la dia membesar.. tu tandanya isteri pandai bagi makan..

    thumbs up for u, kure2!

    ReplyDelete
  20. cukup membuktikan en alang sedang berbahagia
    cewah!

    ReplyDelete
  21. ayu,
    hehehe...
    membesar bagai juara gitu..
    :)

    hana,
    bahagia ke?
    alhamdulillahh...
    :D

    ReplyDelete
  22. bKn nMpK gEmuK!
    nMpK tOugH LaA awK!

    ReplyDelete
  23. huhu. biasalah tu kak. asben2 neh lepas kawen, hati senang, tu yg makan byk. hehe. takpe2, en alang temok pun still sweet. ahaks :D

    ReplyDelete
  24. dina,
    tough ke? hehehe~

    diya,
    sweet ke? hmm..jangan sampai dia dgr, nanti kembang semangkuk plak dia. :P

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...