Followers

Friday, August 29, 2008

hep..hep....


suamiku bakal pulang ke rumah hari ni.
in fact, malam ni dah ada kat umah.

yeayyy!
bantal peluk ku nak balek dah!
:D


update kisah ke penang aritu,
bertolak dari umah jam 2.30pm.
sepanjang perjalanan pergi dan balek hujan.
masa kat highway la rasa cam sengal sangat.
hujan mencurah2...macam ada orang mandikan kereta ibu aku tu berbaldi2 air.
jalan tak nampak, kereta kat depan pon lagi la tak nampak.
aku bawak kereta berpandukan line putih sepanjang jalan.
dahla tak bawak spek, so aku ngan pandangan blur2 ayam terpaksa membuntangkan mata sepanjang highway.
hohoho~

dah sampai border penang,
zaza dok promote jusco kat bandar perda baru bukak khamis lepas.
ibu pon macam excited je nak ke sana.
so, aku pon layankan je la...
sebab masa tu aku lom gaji lagi.
bayangkan, top up aku, ibu tolong belikan. malu gile weh!
dah umur 27, ada suami, ibu belanja top up plak?
oh no, no, no!
tidak sepatutnya terjadi.

apa ntah ibu tu.
alang takde, semua benda dia belikan aku.
rasa macam tak kawen plak.
hohoho.


dah nak dekat seminggu dok umah iu.
aku tak payah masak, kemas umah, basuh baju...
semua ibu dah settlekan awal2.
memang rindu sangat kehidupan bujang.
semua orang buatkan.
tapi nak wat camne kan...ini jalan aku pilih.
dan aku seronok dengan kehidupan sekarang.
biasala kan, hidup rumah tangga.
memang ada pasang surut.
tapi aku ni asik pasang je....
surut tu sebulan sekali kot.
hehehehe.

oh ya,
berbalik semula pasal aku pi penang tu,
lepas je jalan2 kat jusco, pi lepak kedai nasi kandar nasmeer plak.
mantap gile!
shedap sekalik! hingga menjilat jari ok!
pulaknya, sambil makan, sambil usha2 budak2 bawah umur lepak kat situ.
sape suruh pandang2 aku kan, harusla aku melemparkan sekuntum dua senyuman.
(cute2 babe! sib baik en alang takde...hehehe)

then,
pas makan, cepat2 antar zaza.
tu pon dah kul 7.40pm.
zaza plak ada jemputan bbq malam tu.
harusla macam kilat budak tu bersiap.
kitorang bertolak dari penang jam 8pm, dan sampai sitiawan jam 10.40pm
ujan lebat kan, harusla terkedek2 bawak kereta.
itupon aku bawak 90km/j, ibu dah bising2 suruh bawak slow lagik.
huhuhu...





meh layan matta-jatuh cinta lagi.
siap ada lirik lagi.
lagu ni catchy abis. dari lirik sampai ke melodi.
best plak layan.
dengar pagi2 leh ceria je sepanjang hari.
:)

21 comments:

  1. salam..huhuhu...nampak nyer penantian dah berakhir yer...akhirnyer En alang akan pulang ke rumah yer..hep hep hoooray..!!!!!!

    ReplyDelete
  2. bukan main seronok awak eh.. en alang nak balik.. malam nie, upsssssss

    ibu awak memahami la tu..

    ReplyDelete
  3. wa excited abis awak
    hehe
    hidup rumahtangga lain bestnye
    hidup bujang lain bestnye kan kan?
    tapi dua2 tentu best kan?

    ceh, macam ade pengalaman pulak.. puii

    ReplyDelete
  4. ~ seronoknya dia... mesti tak sabar nak balik keje hari nih, kan? hehehe...

    btw, amy suka gak lagu Jatuh Cinta nih. ;) ~

    ReplyDelete
  5. norash,
    hoorayyy!
    :)
    jangan lupa tanya norman tau pasal next week.
    okeh?

    ceera,
    harusla malam ni lepaskan rindu dendam puas2 kan. silap2 en alang tak pi keje esok.
    hehehe...

    intan zura,
    yup.
    sebelum dan semasa berkahwin banyak perbezaan but yet dua2 ada keseronokan masing2.

    amy,
    ehehhe..u bet!
    lagu ni best kan?
    :D

    ReplyDelete
  6. suka nye dia hubby nk balik...

    salam perkenalan

    ReplyDelete
  7. hehehe..
    salam perkenalan mommy lily.

    ReplyDelete
  8. yeay yeayy..
    mantal pelok dah balek,
    :D

    ReplyDelete
  9. yEaY!
    kAk inTan dAh hApPy!
    x LaRat nKbacE enTry sEdiH.
    oRg pOn seDih gAks!

    ReplyDelete
  10. same ngan dyna, asyik sob seb sob seb jer minggu lepas ngenangkann alang dia jauh...kekanda dah pulang tu haruslah dinda bersiap sedia menyambut kekanda balik yer, huhuhu...akak pun windu saat2 bujang dulu jugak...

    ReplyDelete
  11. bagus lah tu.. jgn sedih2 lagi.

    happy2 k.. en alang blikan aper dri jb ?

    ReplyDelete
  12. wahwahwah...! semalam segera terus pergi kuar dating yek!! huhu!! takpe2.. silalah ye.. gue lagi kebingungan nih... hurm...

    ReplyDelete
  13. amboi......siap lagu jth cnta lg tu....en alang udah pulang ye.....

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya. eh silap, selamat berpuasa. ;)

    ReplyDelete
  15. Mmg bagus mak..sampai ker kahwin dia jga lagi.

    ReplyDelete
  16. amboi syonok nya dia..
    bagus bagus.. mcm tu la isteri solehah.. he3..


    lagu matta tu kan? masa kita g bandung, supir kita tu asyik pasang je.. sampai automatil hafal.. balik sini, gigih cari merata lagu tu.. sbb dh immune.. kalau x dngar, rasa pelik. hahahhaa...

    ReplyDelete
  17. maksu,
    hehehe..tak mo kaco saya?

    dina,
    hehee...
    hooray!
    ;)

    rafflesia,
    alallaa...
    tak sangka korang pon tumpang rasa sedih jugak ye.
    thanks korang!

    konspirasi,
    en alang belikan apa?
    ada la sket2 benda tu. orang lelaki, bukan reti pilih barang. huhuhu~

    farina,
    bingung pasal virus ye?
    ;)

    n,
    hehehe..tau takpe.

    ad3ck,
    selamat berpuasa buat kamu jugak. jangan pose yang yang yok ye!

    shafa,
    macam tu la seorang ibu. tak lupa kebajikan seorang anak. :)

    ReplyDelete
  18. ayu,
    hehehe...
    wah! sampai ke bandung dgr lagu ni je ye.
    mantap!!!
    :)

    ReplyDelete
  19. hehe
    manje nye die..

    heppi tgk akk cmnie:P

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...