Followers

Monday, September 15, 2008

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

sakit pinggang!!!!!!!!
adoi..la!!!!!!
rasa nak tercabut pinggang ni. maybe sebab duk bersila lama sangat kot. 
dari pukul 1000 sampai la ke 1400 tanpa bangun.
ralit dok mencelup biskut almond dalam coklat.

en alang demam semalam.
badan panas sangat! ajak ke klinik, dia takmo.
then, aku suruh bukak pose pon, dia takmo.
pagi tu, aku nak pi umah ibu wat kuih.
memula dia takmo.
then, aku cakap aku balek petang lepas berbuka,
baru la dia nak ngikut.
itupon dia asik tido je kat bilik ajik.
dah pukul 2 lebih camtu, aku rasa2 badan dia, masih panas.
aku pujuk dia berbuka.
memula memang dia berat hati.
bila aku pujuk dia nak wat kan teh halia,
terus dia kata ok, dia akan minum dan makan ubat.

aku pon watkan la teh halia dan bagi dia makan panadol 2 biji.
en alang sambung tidor, after 2 jam,
suhu badan dia terus turun.
dan malam tadi en alang plak jaga aku.
sebab pinggang aku yang macamnak tercabut ni kan.
dia la dok urut2.


pagi tadi, aku terpijak ateh.
terpijak kaki. tapi ateh sket pon tak mengiau.
ateh ni, ntah hape2.
susah sangat nak dengar suara.
huhuhu~




hari ni genap la zaza berumur 21 tahun.
zaza, hadiah tahun ni takde ye.
bagi duit raya pon cukupla ek?
;)




dan hari ni juga genap perkahwinan kami yang ke-6 bulan.
wah! sekejap je dah setengah tahun.
sangat cepat!!!!!!!!

abang, bila kita nak berbaby ni?
hmmm.....


oh ya! skang ni kami sedang sedaya upaya berusaha untuk mendapatkan baby.
dari cara tradisional, jumpa pakar dan ambil ubat2 an.
doakan kami ye!
:)




28 comments:

  1. insyaAllah
    moga beroleh zuriat tak lama lagi...

    ReplyDelete
  2. happy birthday zaza!!!

    happy 6 mths anniversary to puan intan... hiks... moga kekal bahagia selamanye bersama en alang and dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah... secepatnyer... aminnn

    ReplyDelete
  3. happy birthday zaza!

    happy half-yearlynasary intan & en alang!
    may all the happiness u have kekal selamanya..n moga cepat2 dapat baby...
    amin amin amin...

    take care!

    ReplyDelete
  4. amin..amin...

    Sy doakan semoga cpt2 berbaby..bersabar..dan usaha lagik!! Go! Go!

    ReplyDelete
  5. ~ insya-Allah, mudah-mudahan rezeki nak dpt anak tuh akan dimakbulkan tak lama lagik. mana la tahu berkat bulan puasa nih kan? ;) ~

    ReplyDelete
  6. siannye en.alang...

    xpe...usaha lagi yer ...i'allah ade rezeki tu nnt...awal lg pon...br 6 bulan kawin kan... ;)

    ReplyDelete
  7. thanx sume... =)
    along n abg alang... happy semiversary!!!

    ReplyDelete
  8. intan zura,
    insyaAllah... :)

    mylife,
    amiinnnn............
    (sket punya panjang amin tuh..)

    ayu,
    thanks and amiiiiiiinnnnn...
    =)

    chempaka,
    thanks. ni nak ke mana lak ni? go, go bagai nih?
    ;)

    amy,
    btul jugak ek. ;)

    fealize,
    tu la. hehehe. thanks noks!
    :)

    farina,
    hehehe..
    thanks sis!
    :*

    ReplyDelete
  9. Insyaallah..tak lama lagi ada la rezeki both of you.. pray hard ok :)

    ReplyDelete
  10. "mencelup biskut almond ke dlm coklat"
    sedapnyer.....nyummy2

    happy birthday to zaza

    ReplyDelete
  11. Saya doakan agar berkekalan bersama suami & cepat dikurniakan zuriat. Skrng musim demam laaa puterikurekure..saya suggest buka pose kna byk minum air masak.

    ReplyDelete
  12. salam awk...

    sy doakn usaha awk brjaya..(^_^)

    hepi besday utk zaza juge

    ReplyDelete
  13. kalau ada rezeki ada la tu.. =P

    ReplyDelete
  14. kalau maksu terpijak kucen, maksu yg akan menjerit.

    uols kena relax fikiran ya, baruler tubuh akan berusaha utk dptkan baby.... huhuhu

    ReplyDelete
  15. choc addict,
    okeh bebeh!

    eiza,
    sedap tau! ;)

    shafa,
    tu la. kitorang ni banyak minum air manis2. huhuhu~

    iman,
    thanks dear. mmuahhh!

    ceera,
    inyaAllah. :)

    maksu,
    tu la. tgh rilex la ni. hehehe...~

    ReplyDelete
  16. sApE ms zAzA? hApPy biRthdAy!

    diNa doA kN kaK inTan dPt bAby coMeL cAm kAk inTan ;)

    ReplyDelete
  17. sApE ms zAzA? hApPy biRthdAy!

    diNa doA kN kaK inTan dPt bAby coMeL cAm kAk inTan ;)

    ReplyDelete
  18. wah.
    wat almond london meh?
    nyum2 dap...
    bak sbalang sni
    :D

    ReplyDelete
  19. tak per akak
    tak lame lagi musti ada janin dlm perut akak
    doa doa lah semoga dipermudahkan segalanya
    kawan saye abg dia kawen dah 5 thn tapi belum ada rezeki,sekali 3 bulan lepas dpt tau peknen..

    ReplyDelete
  20. xpe....6bln still in honeymoon mud too....truskan usha...chaiyo'...

    cehh...N ckp cm org bpngalamn ekk..padahal.....

    ReplyDelete
  21. kesian sungguh pasangan ni, sorg demam sorg sakit pinggang, tah2 dah ader kot...hiksss...mudah-mudahan kan...kita doa same2 key...akak pun same gak...

    ReplyDelete
  22. happy bday zaza

    usaha tgga kejayaan
    jgn putus asa
    bila dah berbaby musti dah bz
    ehehehe

    ReplyDelete
  23. dina,
    zaza tu adik kak intan la. hehehe. thanks dina! mmuahh!

    zue,
    ha ah. zaza tu adik bawah akak. umur 21 tahun.

    nano,
    sebalang je ke? :>

    shalin,
    tu la. orang kata, usaha tangga kejayaan gitu. kami sedang berusaha macam2 cara ni. :)

    n,
    ala...apa2 pon, thanx ek.

    rafflesia,
    (angkat tangan berdoa). aminnn. mudah2an ye kak.

    hana,
    tu la. bizi. tapi nak jugak!
    hehehe.

    ReplyDelete
  24. hehe!! zaza's here!! thanx y'all, sebab wish kite... suk sangat! :))

    ReplyDelete
  25. semoga berjaya .. Insyaallah:)

    ReplyDelete
  26. insyaAllah...nnt adarezkinyer tuh...
    cume cepat atau lambat jer...

    ReplyDelete
  27. hye sy silent reader awak.. :)

    baca2 blog awak baru perasan sy & awak ade persamaan,dah 6 bulan kawen.sy nikah 16 mac aritu,awak 15 ye?

    dah ada "precious one' ke??
    sy & hubby still waiting gift from Allah lagi.

    Btw,salam ukhwah.

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...