Followers

Friday, December 19, 2008

tahniah zaza!!!

ok.
di hari jumaat yang mulia ni,
nak buat review JDrama plak.
(JDrama is Japan Drama)
ok?

ada 2 set drama aku tgk dalam masa seminggu ni.
2-2 series ada 10 episod.
memang best la kalau korang tgk citer2 ni!
aku rasa korang leh download atau just tgk kat youtube je.
ok?

pada mereka yang berduit lebih tu,
pi la cari dvd/cd original.
mesti lagi 'kick' tgk citer2 macam ni.


tajuk: my boss my hero

1. berkisahkan kehidupan seorang anak kepada ketua yakuza yang hebat.

2. hero (kanan skali pada gambar di atas) nama makao. tapi kawan2 kelas panggil makky.

3. berpewatakan clumsy, bodoh2 sket, ganas, dan perokok tegar. tapi dalam masa yang sama, baik hati dan sensitif, serta amat sukakan puding!

4. disebabkan kebodohan dia, ayahnya terpaksa merasuah pengetua skolah untuk membenarkan anaknya bersekolah.

5. makao tidak pernah bersekolah menengah. skolah rendah pon tak abis.

6. banyak berkisahkan suka duka makao semasa bersekolah. makao berumur 27 tahun tetapi terpaksa berlagak seperti berumur 17 tahun.

7. girl dalam gambar kat atas tu jatuh hati pada makao.

8. ada banyak unsur2 komik dalam drama ni. memang enjoy habis!!!




tajuk: anego

1. anego bermaksu kakak (ini pon dapat tau dari subtitle. tak tau betul ke tidak)

2. heroin bernama Nakao Noda. berumur 32 tahun. belum berkahwin.

3. Nakao berpewatakan ceria, suka menolong junior2 nya, dan kerja di satu kampeni yang agak besar di jepun.

4. ada gambar hero kan kat dalam gambar atas tu? hero tu adalah salah seorang junior di tempat kerja.

5. hero bernama Kurosawa Akihiko. Kurosawa amat mengagumi nakao dan secara tak langsung jatuh hati pada nakao.

6. kurosawa berumur 22 tahun. beza umur dengan heroin adalah 10~11 tahun. (sebab tetengah citer ni, nakao sambut birthday yang ke-33)

7. masing2 suka sesama sendiri, tetapi susah nak berterus terang. (kirenya, kes malu2 mahu la ni!)

8. nakao alami konflik apabila punyai affair dengan suami kepada bekas kawan sekerjanya.

9. cerita yang agak romantik, cute dan kadang2 boleh buatkan kite gelak2.

10. terdapat sedikit unsur komik apabila terdapat dialog2 perbualan dalam hati antara nakao dan kurosawa. comel!



ok. dah abis review drama jepun nih.
korang try la tgk ok. sementara isi masa lapang korang di hujung minggu ni.
aiiittt!





alhamdulillah, zaza dah dapat result semester akhir diploma dia.
dan dia lulus!!!
wah...sronok tak terkata ok.
biarpon aku ni kakak je, tapi debar tu boleh tahan jugak la. memang macam nak gugur jantung ni. (tu belum lagi anak sendiri yang nak dapat result..huhuhu)
so, on 28th dec, aku akan turun kl lagi. nak hantar zaza ke uitm shah alam sambung degree pulak.
insyaAllah, ada rezeki, leh la aku blanja dia next week.
oh, zaza amek course mechanical engineering.



selamat berhujung minggu...
hujung minggu ni kena jaga umah ibu lagi.
sebab diorang semua nak pi bercuti2 malaysia.
(entah2, pi oversea kot?)
uwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! nak ikottttttttttt!!!!!!!!!

11 comments:

  1. ~ my boss my hera tuh dah tengok beberapa tahun yg lepas. kelakar jer citer tuh.

    btw, congrats buat zaza yg lulus diplomanya. ~

    ReplyDelete
  2. hye anego intan !
    hihihi..

    tahniah zaza,
    muke die cam muke member owg la..
    sejibik serupe..
    huhuhu terkasima jap td,
    tibe2 nmpak muke member kat sni,
    rupe2nye silap org
    :p

    ReplyDelete
  3. tahniah kat zaza
    susah wooo kos tu cayalahhhh

    ReplyDelete
  4. anak maksu suka ler tu tgk tu, hero nya comel, katanya.

    and, tahniah kat adik Zaza utk kejayaan ini.. dan semoga terus terus sukses.

    ReplyDelete
  5. rasa macam my boss my hero dh tengok lak. tapi ingat2 lupa. huhu

    wah. tahniah utk adik akk tu ye =) diya pun berdebar jgk tunggu result smlm. alhamdulillah lulus sume dan maintain 3 pointer =D

    ReplyDelete
  6. congrates...!!! mech engineering lg...
    mmg respek sesape yg amik engineering sbb dl cite2 nk jd engineer tp xkesampaian...

    ReplyDelete
  7. tu ar.. seronok dah abis study.. hehehe

    ReplyDelete
  8. nak ikut g Uitm Shah alam..hehe rindu kenangan belajar kat sana dulu

    Tahniah zaza ye, belajar kat shah alam mencabar gak..

    ReplyDelete
  9. congrats zaza!!!
    best of luck in ur future undertakings yer..

    intan, kalau turun shah alam, ada rezeki & masa, buzz ayu ok.. jemput la mai rumah..
    :)

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...