Followers

Tuesday, January 13, 2009

adik aku ajik sangat gatal nak kawen. ada sesiapa nak kawen ngan budak umur 19 tahun?

terima kasih kepada korang2 yang bertanyakan kabarku.
alhamdulillah, aku skang dah ok.
tapi cirit-birit tu memang sampai malam tadi pon tak stop.
grrr.....
telan pil chikitekaun ngan eno sebelum tido,
baru perut lega sket pagi ni.

itupon masih ke toilet jugak pepagi tadik. penat oh.


harini bawak bekal nasi ngan ayam black pepper.
dan skang ni tgh teringin nak makan ayam kenny rogers.
boleh? mana la nak dapat kenny rogers kat stewan, manjung nih.
huhuhu.

ajik masuk politeknik ungku omar harini.
wah! semangat gile budak tu.
bukan sebab semangat nak blajar, tapi semangat nak jumpa awek2 poli.
boleh?

memang dasar buaya itu budak.
ciss...memang takleh pakai.

gambar ni time raya 2007. masa ni dia baru nak amek SPM. skang ni tengah gatai nak kawen. betul2 budak buaya.

dan rambut semakain panjang. suka sangat buat gaya mohawk.
konon2 tgh trend la skang ni. tapi memang pon.
mana2 aku pi, ada je gaya mohawk tu.
memang trend ek?

oh. aku buta trend.


semester lepas, dia baru je masuk UNITAR kat kelana jaya tu.
tapi, bila dapat tau dia diterima masuk poli last month,
menggila plak nak masuk poli.
ayah pulak, layankan je.
anak jantan sorang. memang itule rupanya.
huhuhuhu.


ok. citer lain plak.
malam kelmarin, ada BBQ kat umah kawan ibu aku.
dan kami terserempak ngan kawan lama aku.
dah ada anak satu pon. baru 5 bulan.
and guess what?
member aku tu tgh pregnant satu lagi ok!
gile ah. produktif sungguh.

balek je, aku citer kat en alang.
bleh tak, en alang plak yang emo2 lebih.
"kalau la abang tau awal2, lama dah abang kidnap anak dia tu."
haihhh. bukan aku je royan nak baby skang ni. en alang pon sama.
pulaknya, lebih dia dari aku skang ni.
:P

semalam en alang royan lagi.
tgh baring2 nak tido, dia tetiba cakap.
"abang tak sabar nak ada baby. jeles sangat2 tgk anak orang."
tetiba je dia terkam aku, peluk aku kuat2,
dan bisik kat aku. "abang nak baby comel2 ok".
aku diamkan je. padahal airmata dah bergenang2.
en alang tak nampak. sebab bilik dah totally gelap.


dan semalam aku tidor berendam air mata. dalam gelap dan tahan esak.


ok. ok. takmo sedih2.
nak makan apa ek karang?
hahaha. baru lepas makan bekal, dah nak makan lagik?
gile2.
:)

korang bagi cadangan kat aku nak makan apa ek lunch ni.

18 comments:

  1. Ooo.. tak pe, ada rezeki nnt akan dapat lah baby yg comel2 ok..

    ReplyDelete
  2. insya allah intan..2009 ni adalah rezeki tuhh

    jgn nangis k..

    *hana lap airmata intan

    ala busyukk busyukk meh hana hug meh

    ReplyDelete
  3. sabar la awak.. Dia kasik awak honeymoon dulu.. sabar eh...

    ReplyDelete
  4. ayam blackpaper.. nakkkkk !!!
    tp dah abes..xsimpan pun kat org..uhuukk..

    ok na ngidam kenny rogers jugakk..
    jum2..
    kang lunch kite share ekk ekk..
    :)

    ReplyDelete
  5. hehehe. senyum je diya baca part adik akak tu. adoi la. adik diya pun sama lah kak. umo baru 20, dah gatal nak kawen. pulak tu, suruh mak diya cop calon awal2. takut kena rembat dek orang katanya, hehehe.

    diya tak tahu nak pujuk akak cemane. since diya tak kawen lagi. huhu. tapi, harap akak tak putus asa dengan takdir Allah ... =)

    ReplyDelete
  6. kak intan!! thanks for the wishes..kite sedih sangat arituh..susah dok jauh ngn family ni..semua mende pon orang nk sorok2 taknak kite sedih..bile dah kudis jadik nanah baru nk bgtau..ehh ehh terluah kat sini plak..tp dah oke dah..semua on the way utk settle..hehe

    akak sabar ek kak..Allah nk bg akak berlama2 ngn abg alang dlu tu..insyaALlah ade rezeki..kite doakan akak..

    makan nasik lemak lauk sambal paru..wuuu menangis~~~~

    ReplyDelete
  7. mimi,
    insyaAllah...
    :)

    hana,
    thanks awak.
    hehe. terharu dapat kawan camni.

    ceera,
    tula. tapi, rasa dah puas honeymoon dah ni.

    nanonano,
    jom2. kite jumpa karang ok.

    diya,
    samala ngan adik akak tu. tak tau apa nak jadi. huhuhu.

    ratna,
    alhamdulillah...harap semua baik2 je.
    menghitung hari ek? best2.

    ReplyDelete
  8. amvoi adik mu.... babap kan dia. muda sangat lagi kot... ahaks

    oh.. dah telan dah pil chikit tu, moga2 cepat lega ya.

    pasal anak tu, saba lah... menunggu itu ada hikmahnya ya, tak tahulah maksu nak ckp cemana, ni semua rezki dari Dia gaks.

    ReplyDelete
  9. ~ erm... berdoa la banyak2. moga2 tahun nih akak dpt baby. ~

    ReplyDelete
  10. los
    sabau akak
    mesti ada punya rejeki
    lambat ngan cepat je
    ntah ntah nanti sekali kuar 4 terus
    ha!senang kan?

    ReplyDelete
  11. opsss...gatal kah???

    sila garu yer ;))

    =))

    ReplyDelete
  12. nmpk adik akk tu cm da lbh dr umr 19..heheh

    xpe la kak,nti ade la rezeki tu,myb Allah suh akk berusaha ngn lebih gigh lagi tu..

    xmo sedey2 k..
    muaahhxxxx

    ReplyDelete
  13. ish... suruh dia abis belajar dulu, dpt kerja baru la pikir kawin tu. bukan senang nk jadi ketua keluarga kalau diri tk stabil lagi...

    pekaba? lama dh tk masuk sini :)

    ReplyDelete
  14. tamo sedih2 k. jgn fikir yg bukan2. rezeki org bernikah ni selalu ada. tuhan dah janji. semoga bila saat itu tiba..kak intan dn en.alang dah prepare. okey ^_^

    ReplyDelete
  15. Sabar ye babe...usaha tangga kejayaan and teruskan berusaha..

    Usaha and doa...insya allah...

    Zie akan doakan utk awak and en alang juga

    ReplyDelete
  16. x mo la sedih2...
    intan, rezeki Allah nak kasi, kita kena sabar, ok?

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...