Followers

Monday, January 19, 2009

kami berpergian ke ipoh

sebab ajik nak bawak motor dia ke sana.
almaklumla, dah jadik warga poli ni.
kena la pakai motor kan?
baru la leh pikat mana2 pompuan kat situ.
hahahaha.

takdela.
motor tu untuk kemudahan dia ulang-alik ke kuliah.
dan tgk wayang.
itu dia yang kata.

then lepas je kitorang iring ajik ngan acap sampai umah sewa diorang, terus kitorang kidnap budak berdua ni nak pi piknik. sebenarnya, kitorang tak tau tempat ni, acap la yang tunjukkan. kalau korang berkenan ngan tempat ni, nama dia Lubuk Timah. ikut jalan simpang pulai nak ke cameron highland tu. ada simpang ke kiri ngan signboard kecik je tulis "ke kolam air panas lubuk timah". kalau yang dah biasa turun naik cameron highland tu memang biasa nampak. tapi untuk orang cam kitorang yang 3 tahun skali baru nak naik cameron, memang tergagau2 jugak la. so sila enjoy the pictures!



mencari2 port yang sesuai.

mari kite nikmati keindahan lubuk Timah.



tengah sebok2 nak makan. tapi gambar tgh makan takde. sebab semua tgh kebulur. hahahaha.




en alang gigih basuh pinggan. bagus betul laki aku ni. korang tgk, aku dah bangun pon, dia masih lagi cuci2 pinggan tu. bukan susah pon basuh pinggan tu sebenarnya, gosok2 sket pakai tangan je.


iqa. suka sangat pose pelik2.


lepas makan, harus baring2 dulu. ayah je. kami tak. aku ngan iqa ralit je main2 air.


ajik ngan acap. aku suruh diorang pose pelik2, ini je pose yang diorang bagi? haihhh.. tak pelik langsung. kalau korang tgk si acap ngan ajik ni, dah macam adik beradik. kasut sama, stail rambut sama (stail mohawk). hehehe~


gambar berdua harussss ada. tgk ajik tu. sebok jeee....



sengal. hahahaha. mesti dalam hati en alang "apala nasib aku dapat bini camni". hahahahaha.


ingat nak pi rendam kaki kat area air panas.
tapi, penuh ngan bebudak plak.
takpela. len kali je la.



ada satu kedai makan. aku terbau2 mee goreng akak tu masak sampai skang. macam sedap je. kalau perut tak kenyang, lama dah lepak kat kedai tu. oh, toilet kat sini free je ok. tak payah bayar. hehehe. tapi toilet agak menakutkan jugak la. sebab daun2 kering tak dibersihkan. nampak cam toilet tinggal.



sebelum balek, kite pekena aiskrim dulu.
aiskrim roti yang sangat2 marveles. dan hanya rm1 sahaja.
nak tau kat teluk batik jual brape ringgit aiskrim roti camni? tapi lebih kecil?
rm2.50 ok!



baru perasan, dalam banyak2 gambar, terlupa nak snap ibu. huhuhu.
sori ibu!


hehe.
itu je la.
tapi lubuk timah ni memang takde orang sangat.
aku rasa tak ramai tau port best ni.
air jernih je.
best2.

harap next week dapat la pi lagi.
:)

12 comments:

  1. best nyer tempat tu..last time gi kat Kuala Woh, Tapah *klau tak silap laa* tu pun best gak ader air panas

    ReplyDelete
  2. raya cina ni baru cdg nak p... huhuhu... lama tol x g sana... last pegi... masa kecoh2 eksiden mati kat tepi tembokkk... seriauu...

    ReplyDelete
  3. huhu. tergelak jap nengok pose pelik ajik ngan acap =p

    owh. aiskrim roti memang heaven walaupun harga lima posen je.

    ReplyDelete
  4. alamak,
    bestnyer berpicnic,
    dah lama x berpicnic tau,
    hurm...

    lain kali blh ar buat gathering berpicnic kannn

    ReplyDelete
  5. farina,
    okie dokie! :D

    erlyda,
    oo..yang kat tapah tu ye. dgr citer, kat sana pon best ek?

    chempaka,
    tu la. best je tau.

    chocolateaddict,
    hehehe. meh aaa join.

    aliya,
    hah? kat tepi tembok? kat ne tu?

    diya,
    50sen? murahnye? kat ne leh dapat harga camtu?

    cik wanie,
    ha ah. wanie wat la gath kat sungai2 ke, pantai ke....hehehe.

    ReplyDelete
  6. besnye yang tempat tu...
    sejuk je tgk..
    dah la org kurang,
    nanti kite g perak awak bwk g jenjalan ehh
    :p

    ReplyDelete
  7. ~ dah lama tak berpicnic dengan family. ice cream tuh sangat mengujakan. ~

    ReplyDelete
  8. ooo..g lubuk timah ker...
    dkt jerrrr dgn umah sy...
    besttt tmpt tuh..
    sbb x ramai org..
    tp air die laju gler kan kak intan?
    sy g dgn family taun lps...
    adik bongsu sy smpai hanyut dibawak arus air yg sgt laju..
    nasib bek smpat tangkap..
    tp tu x serik gak tuhh...hehe

    ReplyDelete
  9. sedapnya layan icecream roti!!!!!!!!!!
    jeles!

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...