Followers

Friday, January 23, 2009

kenapa ngantuk ni tak abis lagi ek? perlu ke aku minum kopi o kaw2?

ingat tak aku pernah kata nak makan kat kedai ah choon kat entri 'berpulangan pula'?
so, disebabkan semalam aku malas nak masak dan teringin kuey teow goreng cina,
laju je aku ajak en alang pi kedai ah choon ni.


ni kedainya. oh. ni amek untuk entri sebelum ni.



sebelum tu, mari snap2 sket. tgk tu. baju pon cikai2 je. hahaha. dah malam kan. malas la nak pakai elok2 sket.



aku order air cincau. air cincau ni amat2 fresh ok. diorang wat sendiri. tapi takde pon cicau keping2 tu. yang penting, air ni amat best!


en alang order chinese tea je.


nasi goreng for him. nasi goreng ni nampak je cam kosong kan? padahal, sedap tau!


and kuey teow goreng for her. memang sedap la. nampak cam sket je kan? padahal kenyang melampau2 aku malam tadi. sebabnya?



sebab ni la. sotong goreng tepung. sedap. rangup. nyam2.
hahaha! bagi korang terliur. ala...korang dah makan kan?




ni ada info tentang KFC HOLDINGS. aku dapat dri email.
tak payah boikot diorang la.
takde kena mengena ngan US pon.
ok?

salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak
orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik
ko
berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms
yang
saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan
masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M)
Bhd.
Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd
adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada
US
mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar
yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha
yang
sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai
idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd
terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
sahaja.sama-
sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad
Bisnes.


sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443


try la contact mamat tu.
tanya kesahihannya.
hehehe.

9 comments:

  1. erkk?? mane jejemputnye??
    ajak sgt org mkn jemput..
    grrrr !!

    alolooorr..
    sian plak bace email mamat tuh..
    huhu
    bru mlm smlm kua ngn akak..
    nk balek tu die ckp singgah kfc jap nk beli zingger tower tuhh..
    pastu dan2 org marah..
    hahah ksian kempunan die,
    ok2 bley bg die mkn kfc la hr ni
    tamo boikot da
    :p

    ReplyDelete
  2. kosong jer nasik goreng tu...? dia taruh apa bikin sedap?

    ReplyDelete
  3. betul la tu kak..
    noy kat kuwait makan KFC..die kata x sama..x sedap mcm malaysia punya..

    ReplyDelete
  4. bestnyer makan berdua malam2! hiks :D

    huh. mekdi kak?

    ReplyDelete
  5. air cincau takde keping2 tu la yang best.. laju je masuk dalam tekak nie.. takde disekat oleh anasir2 lain, hahaha

    ReplyDelete
  6. ~ sahih ke nih?? harituh masuk pizza hut, ada beberapa org jer kat dlm tuh. kat KFC pun tak ramai org gak. maybe org still memboikot. kalau betul la KFC nih dah di Malaysia'kan,kesian gak kat tokeyh dia. ~

    ReplyDelete
  7. ayu dpt gak email nih.. but x check.. huuhuh

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...