Followers

Monday, February 2, 2009

lepak2 kat shah alam.

ahad.
hantar zaza balek uitm s.alam.
sebab tiket bas sudah bo-liau.

sampai2 je kat sana,
kitorang piknik2 kat tasik seksyen 7.
sib baik hari tak panas sangat. cam ala2 redup je.
so, kitorang pon lepak2 kat situ.
ibu la yang beria2 masak2 pepagi buta.



ni la tasik tu. sesiapa warga uitm, tau la kewujudan tasik ni. sebab memang dokek yo ngan gate belakang uitm tu.


muka sengal memasing. iqa gile bergambar. layankan je la.




lauk2 yang ibu masak. ikan goreng sambal, ayam panggang mexican ngan tofu telur goreng. ringkas je. tapi, masa ni, makan beria2 ok. sebab lapar sangat2. hehehe~



muka sengal orang kebulur.



lepas makan. en alang beria2 tarik aku amek gambar sama. 2 budak gumuk. en alang dah gumuk kan? hehehe.


lepas je makan, cepat2 kemas. masuk kete dan terus pecut pi damansara. wat pe ek? hahaha. pi ikea la. terpengaruh ngan ceera, mizzAmy ngan misZue la ni. aku la. macam2 nak beli. nak beli itu la, ini la. konon2 nak beli rak buku jugak, tapi tak muat kereta daaa~

rak buku tu rm180 tak silap. kaler putih. memang kenan sangat2 la. tapi apakan daya, kami pergi ngan kereta gen 2. kalau bawak kereta naza ria ayah muat agaknya.






antara barang2 yang dirembat kat ikea. fuh! sebab dah lama tak pi sana, rambang mata dibuatnya.


kat ikea je dari kul 12.30pm sampai kul 4pm. tapi tak rasa pon masa berlalu. then, lepas tu, hantar zaza balek kolej. tapi jem kat federal highway nak dekat 45 minit. ada accident libatkan banyak kereta. aku lost count. sebab macam banyak. dalam 7-8 kereta kot. sampai uitm je nak dekat 5.30pm. itu ini begitu begini, hampir kul 6 kitorang kuar dari shah alam dan terus balek sitiawan.

sampai sitiawan je, dinner kat restoran strawberry. layan jugakla. tomyam sangat kaw2. best!
oh. sampai sitiawan kul 8pm.
suggestion aku: lagi senang dan cepat ikut jalan dalam (klang-kuala selangor-sabak bernam-t.intan) berbanding ngan highway yang ikut exit bidor tu.


pas makan, balek umah ibu, tukar kereta dan balek umah je. memang melepek je la keje aku. huhuhu.

dan skang ni, keje bertimbun2. pulaknya, esok cuti plak tuh. sempena ulang tahun jubli perak Keputeraan Sultan Perak. Ampun Tuanku! korang2 jangan jeles ek. hehehe~

maybe tak sempat nak blog hop hari ni. aku taip entri ni pon curi2 tau. take care korang!

12 comments:

  1. tasek tu dkt dgn apartment umah sewa yg ayu tinggal dulu (time blaja2)

    ReplyDelete
  2. ~ wah... g Ikea ker?? kalau ke sana memang akan terbeli bermacam2 benda, kan?

    btw, en alang tuh memang dah nampak agak berisi. ~

    ReplyDelete
  3. akhirnye awak rembat gak eh, hehehe..

    ReplyDelete
  4. ha ah la. en alang dah makin berisi sket. tapi, takpe. maintain hemsem macam biasa. hihi

    ReplyDelete
  5. wah wah wah
    bestnya dapat soping

    ReplyDelete
  6. akak!!! rindu sangat akak...:D:D:D kite da nk balik dah lg 24 hari~ baru abes packing brg..tak sabauuuuuu...

    byk soping~

    ReplyDelete
  7. wah wah wah,
    yang picnic tue nampak mcm best kan,
    hurm,
    kalau buat gathering bloggers sambil berpicnic kan best,
    hehehehehehehe:)

    ReplyDelete
  8. glamornye name mskn ayam tuhh
    :p

    ReplyDelete
  9. ayo, pantang gi ikea...semua sapu...ahaks

    ReplyDelete
  10. sepanjang belajar kat sana tak penah pegi pun.. padahal depan umah je.. hehe
    tu la kalau dah dekat mmg tak pandang..

    ReplyDelete
  11. intan...
    rak buku putih tu aku br jer 'membuangkannya' ke rumah sepupu aku..
    bekas kedai komik aku tu..
    nama dia billy kan...RM180..
    sayang pun mmg sayang..
    if tau ko berkenan aku bg hadiah kat ko..

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...