Followers

Tuesday, June 16, 2009

macam-macam

pagi tadi,
aku secara official telah buat satu kemasukan khas ke dapur.
untuk masakkan bekal untuk en alang.

dan ianya adalah nasi goreng!
kuangkuangkuang.

dan yang kagumnya, takde lagi mual2 dan rasa geli2 kat dapur.
rasa biasaaa je.
en alang penuh dedikasi tolong bini dia tumbukkan cili padi dan bawang.
keje aku cuma gembur2kan nasi dan goreng sajork.
senang!!!

:)
en alang punyala happy, berkali2 say thanks kat aku.
pastu bukak la citer pintu syurga dah terbukak luas kat aku.
sebab masakkan untuk dia.
boleh? saja je la tu nak jek aku..
bagi semangat lebih......


citer lain,
tadi pi klinik lagi amek darah.
tengha tunggu nombor, ada sorang akak yang agak vogue duduk sebelah aku.
memang biasanya sambil tunggu nombor, aku main sudoku je.
bila dah agak2 malas nak jawab sudoku tu,
baru aku ringan2kan mulut menanya orang sebelah.

tapi dalam case ni, akak tu yang bukak citer.
av (akak vogue)

av: dik, camne nak main benda ni ye? anak akak puas suruh akak ajar dia.

aku: ooo...senang je. bagi row ni, ngan row ni dan petak ni takde nombor yang sama.

av: ohh...camtu ke? susah la ye.

aku senyum je. terpandang perut av. sangat comel. maybe dalam 3-4 bulan kot.

aku: dah brape bulan kak?

av: 3 bulan setengah. adik?

aku: 5 bulan setengah. akak anak keberapa ni?

av: jangan ditanya dik. ni dah anak ke-8. anak ke-7 gugur. ni tetiba ada balek. terkejut jugak.

aku: ye ke? saya ingatkan akak baru anak 2 ke....tak nampak macam anak ramai pon.

av: eh. mana ada. anak sulung akak dah bujang dah. umur 20 tahun.

aku: ye? (dalam hati amat2 kagum dengan kejelitaan akak ni dan body sangat mantop okeh!)

aku suka je ngan orang2 camni. tak berbangga2 biarpon dia tahu yang dia sangat cun. anak nak masuk 8 okeh! kulit muka halus mulus, kalah kulit aku. (ye, ye..aku ni mana cantek pon...)

sebelum balek tadi, av minta kalau ada apa2 nak tanya pasal pregnancy, sms je dia. ntah mana aku campak business card dia tadi. kena cari balek dalam handbag.

seronok jugak dapat tukar2 cerita dengan other pregnant mom ni. sebab dari situ, boleh tambah pengetahuan jugakla.

12 comments:

  1. menambah kenalan di klinik kesihatan..good good~!!

    ReplyDelete
  2. akak tu pandai jaga pemakanan agak nya. tapi, tabik ah pada akak2 yg dah boleh panggil makcik2 [pasal anak sulung dia pun nak sama umur ngan diya, huhu] - yang still look young and beauty walaupun dah ramai anak =)

    ReplyDelete
  3. tu yg jeles kan tgk org anak ramai badan masih lawo... ida ni pun tak tau la camana nak diet nanti..

    ReplyDelete
  4. memang kagum wey kalau anak 8 badan masih bergetah...

    ReplyDelete
  5. haah kan intan...
    kagum gils ngan wanita2 camtuh..
    terbaik la kan...

    ReplyDelete
  6. mmg vogue da vass la akak tu.....dgr cte pun mcm dh jeles je...daku ni baru ank sorg,tp badan mcm dh anak 8..hukhukkk

    ReplyDelete
  7. sha,
    everytime pi kk, mesti dapat kawan baru. :)

    diya,
    kan? kan? kagum ooo...

    ida,
    takpe. diet jaga makan. dan exercise. yeahhh! kite boleh lakukan!!!
    (poyo leboh je ni. hahaha)

    ceera,
    memang kite kagum gile. huhuhu~

    ayu,
    terbaik wokkk!!!!
    :)

    syazwani,
    jangan cakap camtu. usaha tangga kejayaan. chewah!!!

    ReplyDelete
  8. adoyaiii.. jiey anak sorang, baru masuk setahun tapi badan dah cam ada anak lima kata hubby ku.. huhuhuhu.. =(

    ReplyDelete
  9. ramah jugak akak kan.siap blh tuka2 nombor.
    anna ni jgn hrp laa.tnye sepatah jwb sepatah.haha.
    woah ank 8 pun vogue lg.
    mcm isma af laa kot.

    ReplyDelete
  10. body mantopp tu uuuu...

    kagum2...

    anyway tahniah sbb da bole masuk dapor...

    cayalah bebeh!

    ReplyDelete
  11. amy pun kagum dengan mak2 org yg dah ada anak lebih dari 5 org tapi still cantik rupa n badan. mesti ada rahsia dari segi pemakanan. atau makan jamu.

    ReplyDelete
  12. boleh minta petua dan rahsianya

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...