Followers

Wednesday, July 15, 2009

sate bota

hmm.
ahad aritu,
lepas je balek dari klinik,
terus ke rumah ibu.

sebab dah janji ngan ibu nak temankan ibu dan ayah nak antar barang2 ajik.
dia masuk awal ke poli ungku omar tu. sebab ada satu paper sudah sangkut daaa.
lagipon, ayah nak tgk sangat umah sewa orang bujang tu.

tapi, end up, ayah tak kenan. hahaha~

on way balek tu, kami balek bertiga je.
sebab ayah amek bas balek kl dari ipoh.
ibu tanya2, nak singgah makan sate tak?
wah! apa lagi,
dengan mata bersinar2,
ikut ibu la, along tak kesah.
eh, kamu ni, kamu nak makan tak?
nak!

dah, jom.

hehehe.
best2.


sate ayam dan daging. diorang dah tak jual perut lagi agaknya. hampa...sebab dah 2-3 kali singgah sini, sure tak dapat perut. nampak macam sikit kan? tapi adala dalam 30 cucuk camtu (campur2). rm10. secucuk ayam 30sen. daging 40sen.



nasi impit. satu kemestian. sebab boleh lawan dengan kuah kacang yang best!



inilah kuah kacang yang best tu. oh, dan sate ni, kalau bawak balek, rasa dah lain, makan sini, laaaagi best! (dan cepat dapat order)


ibuku sopan je makan sate (tak macam anaknya). ibu cuma makan 2-3 cucuk je masa ni. padahal, dia yang beria2 ajak. tak paham aku.


baru pukul 5 (waktu dibuka), dah ramai orang berbaris. tak nampak sangat dari gambar ni, tapi masa ni dah ada 5-6 orang la yang menunggu. kalau korang datang pukul 6pm, memang panjang barisan kena berdiri. baik korang duduk dan order je dan makan kat situ. sedap, fresh, dan mantap!

hehehe.
oh, maybe ada yang tertanya2 kat mana kedai sate ni.
kalau korang dari ipoh, menghala ke arah ayer tawar, manjung, sitiawan, atau lumut,
mesti akan lalu kedai ni.
dah dekat dengan uitm sri iskandar tu (please take note ye diya!)
dan dekat la jugak ngan UTP.
kalau dari ipoh,
elok je lepas simpang nak ke bota kanan dan kiri tu,
korang straight je,
akan nampak kedai belah kiri korang.
(dan yang berasap2 tu, kedai dia la!)


klik pada map untuk imej yang jelas lagi terang. =)

so, pada orang perak yang tak pernah pekena sate bota
atau orang luar perak yang teringin nak rasa,
marile ke bota ok.

susah2 sangat,
korang datang je umah aku.
tau le aku bawak korang ke sana.
oh. diorang buka kedai hanya pada hari khamis-ahad sahaja.
kalau korang datang hari lain,
kedai tutup, tak dapat den nak nolong.

12 comments:

  1. kalo datang kul 8, da abes. hampes.

    ReplyDelete
  2. hahaha..agak2 raya nanti dia bukak tak? sha balik bota raya je laa...heheheh...dan dan perut lapar tgk sate padahal baru bape hari lepas dah makan dah...huhuhu

    ReplyDelete
  3. meleleh air liur kuuuu intan...

    da le tgh lapo ni..isk iskkk..

    HUHU

    ReplyDelete
  4. murahnya...
    kat sini 60 posen satu cucuk...

    ReplyDelete
  5. mcm menarik gilerrr sate tuh...tringat mkn sate apak metua N bli....huhuhu

    ReplyDelete
  6. mmmm.. Cik Intan...
    lepas bace N3 nie, tetibe je rase lapau.. dah le aku ni berpose.. meleleh air liur.. lepas oppis nie nak gi cari sate le.. bukan sate Bota ok.. sebab jauh sangat.. Sate Samuri Kajang je pon layan...

    ReplyDelete
  7. maksu berkenan tu, tak kira ler sate tang mana pun :D

    ReplyDelete
  8. u..i tingin nak mkn nasi impit la..

    ReplyDelete
  9. Hehehe. Teringat malam kita chat tu. Aduhai. Blog akak memang lah menjadi "killer" diya bila bab makan2 neh =p

    ReplyDelete
  10. sedap ek?

    kita x minat sate sangat.. but cara intan elobrate tu buat kita rasa sate adalah makanan terhebat di dunia.. hiks..

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...