Followers

Friday, July 17, 2009

sekilo seringgit , sekilo seringgit ....mai, mai!!!

=)ini perut baby ye kawan2. ukuran perut untuk tentukan berat baby.

rabu aritu ada ultrasound scan lagi.
untuk tentukan kedudukan uri.
alhamdulillah, uri dah naik.
so, kerisauan untuk dibedah kerana uri tak naik kite boleh ketepikan.
harap2 uri ni ada kat atas sampai waktu nak bersalin nanti.

berat baby dah 1.09kg.
dah berat kan?
perut pon nampak booolat jek.
geram rasa nak gigit2 perut dia.
nampak 2 kaki yang tak berhenti bergerak, sangat comel!
haii...tak sabar mama nak tunggu kamu keluar ni anak oiii...

semalam, lepas makan,
macam biasa aku duduk tersandar depan tv.
sambil2 tu layan baby yang tak berhenti2 bergerak bagai nak rak.
layan borak, cakap2 ngan baby.
tetiba, teringat nak selak baju, nak tgk perut,
wah!
dah boleh nampak pergerakan baby ye.
perut bergerak2.
rasa seram pon ada, rasa geli2 pon ada gak.
en alang tgk, asik tergelak2 je.
nurse pernah cakap kat aku,
kulit perut aku ni tebal,
susah nak rasa baby.
korang bayangkan, nurse yang selalu tgk perut orang tu,
kata kulit perut aku tebal?
dan skang boleh nampak movement baby plak tu?
nampak sangat la baby ni ganas. (ganas? hmmm..aktif lagi sesuai kot)

next weekend kitorang satu family turun johor.
ada kenduri cukur jambul kat muar, ngan kenduri kawen kat kulai.
tak sabar!!!!

lama dah tak turun johor. rindu dah ni.

jadinya, minggu ni aku relax2 je la kat umah.
blajar masak lagi.
teehehehehe..

21 comments:

  1. dtg johor???
    mehlah dtg umah nad...
    hehe...umah nad kat p.gudang jer...

    bestnyer dah nampak movement baby...rase cam nak lalui masa preggy lagi...sangat best kan...

    ReplyDelete
  2. intan nk turun muar?

    muar katne intan..naja pun duk muar..area bukit gambir.. lau dekat, leh ar singgah umah mak naja..

    hehehehe

    p/s : kalau x dekat pun boleh je singgah umah kan..apelah naja ni..hihi

    ReplyDelete
  3. hehehe...sila update resepi byk2 yerr...

    ReplyDelete
  4. nad dan mrs e,
    memang tak dapat nak singgah menyinggah ni. sebab, kitorang pon rushing dari muar ke kulai plak lepas tu. dah pi umah orang kawen, sah2 kena tolong2 kan. tu tak dapat nak nyinggah tu. sori ek. next year boleh kot nak singgah2 ni. kite bawak baby skalik. k?

    sha,
    hehehe. baik cik puan!

    ReplyDelete
  5. wohoooo....jalan sakan. heheheheh teringin nak tengok gambar pakai baju mengandung.

    jalan-jalan jgn lupa bawa kad rawatan bersalin. untuk kemudahan....

    ReplyDelete
  6. memang seronok tgk perut bergerak2 tp memula tu mcm takut tgk perut yg goyang2 sendiri tu... tp bestkan.. nikmat bila tgk dia gerak2 dalam perut tu... hehehe

    ReplyDelete
  7. heppynye baca entry nih..senyum sorg2...**wink!!

    ReplyDelete
  8. johor??? itu kampung whose tu...lama dah whose tak balik...rindu pulak kat kampung halaman...sekarang bz skt ngan keje...

    ReplyDelete
  9. arpeggios,
    uh? nak tgk kite pakai baju ngandung ke? nanti kite amek gambar banyak2 k. hehehe.
    oh kad tu memang bawak ke mana2 pon. satu kewajiban.

    eda,
    tu la pasal..memang syok je. hehehe.

    niera,
    wink! wink!

    ReplyDelete
  10. whose,
    pulanglah ke kampung. hehehe~

    ReplyDelete
  11. mesti seronok kan?? amy pun sabar nak tengok baby tuh nanti...

    ReplyDelete
  12. amy,
    hehehe. adakah amy akan turun perak bila akak beranak nanti? =)

    ReplyDelete
  13. bile nak g johor..nak ikut leh tak..

    ReplyDelete
  14. alahaiii leh bygkan baby akk boboy kan nnti tu hiks

    ReplyDelete
  15. nor,
    kalau ko nak ikut, kena bawak kereta sendiri. sebab, kereta sudah penuh. wuwuwuwu~

    nenekrock,
    hehehe. elly rasa anak akak nanti rupa akak atau alang?

    ReplyDelete
  16. seronok kan dapat tengok baby bergerak macam ombak dalam perut..

    moments maam tue memang tak boleh nak ulang balik.. :p

    enjoy!

    ReplyDelete
  17. Dengan diya2 sekali ni ha tak sabar2 tunggu baby nak kuar. Huhu.

    ReplyDelete
  18. uuu...sgtt comel....nk jgak cmni..x saba...tp lmbt ag..

    ReplyDelete
  19. abot,
    tu la...memang sronok. dan skang tgh enjoy experience ni!

    diya,
    hehehe. mekacih auntie diya.

    N,
    sabar2. awak tu muda lagik. banyak benda nak kejar tu. :)

    ReplyDelete
  20. subhanallah!!!
    perasaan & pengalaman hebat yang hanya dapat drasai oleh insan yang bergelar ibu..

    *lohai..tetiba sebak lak*

    take care intan!

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...