Followers

Wednesday, September 9, 2009

perkembangan aku terbaru?


macam ni je la.

telinga makin pekak.
mata makin sepet.
hidung makin kembang.

memang tanda2 nak terberanak dah tu.
plus jari2 kaki dan tangan semua kembang2.
tpai yang peliknya, tak pulak bengkak tang buku lali.
nurse pon pelik.
huhuhu~

harap2 semua simptom2 ni akan hilang lepas bersalin.
kalau masih ada, mari salahkan suami atau baby.
hahahaha!

ajik suka kutuk2 aku,
"dahla hidung kembang, pekak pulak tu!"

aku pon balas la balek,
"ye la, along tau siapa along ni...pekak, kembang..semua huduh2 ko tolak kat aku la ye!"

huhuhu~
sedih...

oh. dan walaupon dah berkoyan2 aku letak losyen anti stretch mark dan bio-oil kat perut ni,
masih nak kuar jugak eh stretch mark.
memula ingatkan parut apa...
bila dah 2-3 hari ni,
e'eh, makin panjang lak dia.
pastu, dah nampak merah2 sket.
uwaaa!!! buat abis duit je pakai losyen, minyak bagai.
masih nak kuar jugak.
oh, aku amalkan pakai losyen ni since 2 months pregnant ok.
tapi dia masih nak kuar jugak.
tapi nurse kata, okla tu.
tak banyak sangat.
ada 2-3 ketul je yang kuar.

huhuhu.
2-3 ketul pon?
bukan stretch mark ke namanya???

perut i tak seksi dah...
:(

(wakakakaka! perut aku seksi ke selama ni? teettttttttttt!!!)

21 comments:

  1. hik hik hik..

    alolololo...mintak manjeee yerr..syian dia kena buli eh

    p/s : wpun stretch mark tu ade, pakai jugak bio oil tu jangan stop ok..

    ReplyDelete
  2. nnt pas bersalin tu ilang la kot stretch mark tu...harap2 la kan nasib la pizet x de nasib baik...scary gak kalau dpt nnt dah x seksi...hehe

    ReplyDelete
  3. lepas nie ilang la semuanye.. =P

    ReplyDelete
  4. wwuuu....perut seksi...hehehehe

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. i pung - siap hari hari dok sapu - minyak la - kuar jugak - banyak giler - and merah giler ....sabau je...

    nie lepas setahun beranak pung still ada gak la...tapi dah kendur la sekarang - siap leh main organ lagik tuh...

    macam mana eh...

    ReplyDelete
  7. takpe, sekarang ni pk keadaan baby
    dah pas bersalin nanti
    bleh pk cmne nak kembali molek
    ye..

    ;D

    ReplyDelete
  8. stretch mark tuh cemana kak intan?? nak kena google jap lagi. serious amy buta tang2 ibu mengandung ni..

    ReplyDelete
  9. sibuk rupanya bakal ibu ni. lama tak berupdate blog ni. nway, mesti tak sabar dah kan, tinggal 30++ days aje..

    ReplyDelete
  10. aat sampai bole jadi pekak tu? hahahaha..sabo je la...

    ReplyDelete
  11. WAHHHHH.....takper, seri wajah namanye tuh!!!

    ReplyDelete
  12. uishh..
    takot lak asenye bab strect mark tuhh..
    dah la kite pakai minyak zaitun yg murah je..
    huhu

    ReplyDelete
  13. strech mark!
    watashi ada kt peha
    jadi bila watashi tergemuk satu masa dulu

    *skang pu gemuk gak
    uhhuhuuhu

    ReplyDelete
  14. maksu pun ada strech marks, kalu nak kena tu, kena gaks :)

    corak grafiti kat perut

    ReplyDelete
  15. a'ah la intan, camne la sampai pekak tu..ish2..
    saya xde pun lagi kaki kembang2 tu, tp dorang cakap perut dh turun la..huhu..
    xpe, kalo kuaq pun, nnti pas beranak kita tenyeh balik..hehe

    ReplyDelete
  16. hikhik..

    boley plak pekak..sabo je la

    ReplyDelete
  17. takpe kak....ibu mengandung kan seksi...dah deliver nanti and habis pantang startla pakai pb balik....

    take care

    ReplyDelete
  18. ok2...tq 4 tips..t klo N pregnnt N pkai losyen awl2..N pon takut gn stretch mark...

    ReplyDelete
  19. seksi biar di jiwa yang!
    wah!

    aaauumm!
    :D

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...