Followers

Wednesday, February 3, 2010

tahu dah...memang pon!

*khalish diagah tok ibu*

bulan lepas,
masa antar khalish wat monthly check up.

nurse panggil nombor.
kitorang masuk bilik.
*nurse ni nurse india*
Nurse: let me see...what is your baby's name.
aku senyum je. dia tengah telek buku rekod.
Nurse: khalish dani fitry is it?
Aku: yes nurse.
Nurse: do you know khalish is an indian name?
aku senyum. angguk2.
Aku: i know. saya surf internet, and saya terus suka nama khalish ni. masa tu, i baca orang pakistan ada guna nama ni.

nurse senyum.

Nurse:yes. ada juga indian guna khalish. but i think pakistani pon ada guna juga. like my name, sharmila. india guna, melayu pon ada guna. right?
Aku: betul tu nurse. saya pon ada kawan melayu nama sharmila.
2-2 senyum.

aku dah buat rujukan sebelum guna nama khalish ni.
hehehe.
takpela, india pon india la nak.
asalkan kamu sehat2 dan senangkan hati mama cukupla.
:)


*angkat kaki tinggi2!*

19 comments:

  1. yeah, khalish tengah shuffle tu :)

    ReplyDelete
  2. yeke nama india??? tak tahu plak.. sedap je dengar, hehe

    ReplyDelete
  3. cutenyerr dia senyum.. tu yg buat kita tak senang keje teringat dia kat umah kan...

    ReplyDelete
  4. adek N name syukriah...dlu kecik2..org kt kdai mamak mmg suke pggil name die..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. tkper,
    asalkan khalish sehat n comel
    geram jer tgk

    ReplyDelete
  6. nama tue comel, lain dari yg lain..
    Asalkan mama nya suka, anaknya pun suka lah kan..betul tak khalish??

    ReplyDelete
  7. amy suka nama khalish tuh sebab nama amy pun bermula dengan KH jugak. hehehe...

    nama khalish tuh ada maksudkan? if maksudnya baik-baik, then okeyh lah.. amy plak tengah jatuh cinta dengan nama Khumaera.

    ReplyDelete
  8. maksu,
    shuffle ke? ingatkan dia tgh wat rap. hehehe~

    qaseh,zue &mzira,
    tenkiu auntie2 semua!

    ceera,
    ehem. nama baby awak lak? eh, dah tau gender ke?

    eda,
    hehehe. memang pon. kat ofis dok gelisah teringat kat dia je. :)

    N,
    syukriah sedap nama tu. dan dalam bahasa hindustan pon ada word tu kan?

    niera,
    insyaAllah...~

    aarin & amy,
    nama khalish bermaksud suci, murni. mula2 kite berkenankan nama nya, bila maksud pon ok, terus kite rembat. hehehe~

    ReplyDelete
  9. baju khalish tuh sama ngan baju dia pakai dlm gambo kat sidebar tuh kan.
    time tuh nmpak kecik lg dia.. gambo yg skang nmpak BAJU plak kecik hahahaa.

    gelam gelammmmmm picit kangggggg

    ReplyDelete
  10. khalish dlm bhs india ada maskud ekk??
    apa intan???

    ReplyDelete
  11. hihihi..tersedak baca entry ni..sharmila nama cikmin juga..mak cikmin buh sbb minat kat pelakon hindustan sharmila tagore..kihkih..

    jemput kure-kure datang join lucky draw di www.cikmin.com

    ReplyDelete
  12. tak kisah la..
    janji nama yg ada makna elok..
    =)

    ReplyDelete
  13. khalish. peha dia lagi bam2 la. jeles antie tengok tau.

    ReplyDelete
  14. ohh baru sy tau :D



    khalish gelak besar! :))

    ReplyDelete
  15. sukanya budak bam2 tuh..he3..

    ReplyDelete
  16. comelnya die kene gagah.

    alang2 apsal tak bagi nama hritik roshan je?

    wakaka, toksah ditiru idea aku neh.

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...