Followers

Friday, March 19, 2010

Fort Cornwallis


kami2 sebelum masuk ke dalam fort. panas membahang waktu tu. 





tempat pameran. galeri dia ada banyak, dalam 5-6 camtu. tapi tak dapat masuk lama2. sebab khalish start rengek2 tiap kali menapak masuk setiap galeri. panas dalam tu. takde kipas atau air-cond.



antara tarikan yang menarik dalam fort.







adakah abang sayangku itu nampak gagah dengan senapang? hehehe. bagi je la dia berangan pegang senapang. 


penat tu jalan2 kat sini. sebab panas sangat2 kan. pulaknya fort ni letaknya kat padang kota. padang kota kan tepi laut. 

oh, gambar2 lain akan diupload kat fb. ada banyak lagi sebenarnya. cuma tak sanggup nak tunggu blogger upload. lama sangat.
cuma satu je la. fort cornwallis ni diorang tak maintain sangat la.
tangga cam nak roboh, papan2 yang ada macam dah reput je.
galeri2 tu tolong la kalau taknak pasang air-cond, at least pasangkan la kipas. selesa sket nak baca sejarah2 yang ada dalam galeri tu.

tu je la kot.
sebab kalau aku komen best, korang pi kata tak best plak.
sebab banyak fasiliti cam tak sempurna mana.
agak mengecewakan la jugak.
huhuhu~

7 comments:

  1. comel la khalish. nampak gayanye khalish bakal jd seorang yg tinggi..

    ReplyDelete
  2. mcm x ramai org ek kat fort tu, agaknya semua tgh berkubu kot...heheheh

    tapi khalish tetap happy :)

    ReplyDelete
  3. Ganmbar last tue betapa cerianya anak dan bapa...

    ReplyDelete
  4. Hai there...

    Berapa umo khalish ni?
    Nampak macam sama baya dengan anak saya...

    I follow and blogroll u!

    ReplyDelete
  5. bole tahan gak tempat ni..

    thanx sbb share info2 tempat ni..

    satu klik era utk awak

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...