Followers

Tuesday, June 1, 2010

agaknya memang lain2 kot eh?

yang mana ikut blog ni sejak last year, tahu la aku memang mabuk teruk gile masa ngandung kan khalish.
even baru 5 minggu, aku dah melepek sana sini tak larat.
kalau bab muntah2 tu tak payah kata.
memang pantang jumpa toilet bowl mesti automatik akan muntah.

tapi pregnancy kali ni amat berbeza ya kawan2.
pening2, mabuk2 memang takde langsung.
cuma pagi2 tu je la ada kuarkan lendir hijau tu.
lepas tu, terus ilek pocik.
buat apa pon bersemangat je.
hehehe.

(sori kalau ada yang terganggu dgn entri ni yang citer pasal muntah and all)

makan pon laju je ok.
pantang jumpa foods, terus ngap.
macam dulu, sikit punya seksa nak telan makanan.
nak makan pon kena fikir2 nak makan apa.
entahla. maybe mabuk2 tu datang lambat kot.
takpe2 tunggu sampai dah 3-4 bulan kalau masih takde mabuk2,
memang confirm lain dari bawak khalish dulu la.

hehehe~

semalam aku senyap sunyi je kan?
sebab dok umah. cuti.
penat sangat bawak kereta 3 hari.
plus ngan kenduri kendara bagai.
biarpon tak tolong kenduri, tgk orang ramai2 dah cukup buat aku penat.
hahahaha!

20 comments:

  1. kak,
    adakah ini petanda baby gurl?
    =)

    ReplyDelete
  2. kak,
    adakah ini petanda baby gurl?
    =)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. maybe baby girl intan? sebab nurul dulu mengandungkan raina mmg rileks giler tak ad muntah ke apa ke loya ke siap turun naik tgga opis bersemangat tanpa rasa apa2 pun.

    ReplyDelete
  5. niera,
    hehehe. ntahla niera. tak berani nak cakap. awal sangat kot.

    nurul,
    hehehe. hah. dah 2 org cakap benda yang sama. :)

    ReplyDelete
  6. mesti nak dapat gegurl la tu, hehehe

    ReplyDelete
  7. ceera,
    amin...tak kesah dapat girl ke boy skang ni. yang penting, dia sehat2 je.

    actually, dapat boy lagi pon ok je. sebab tak la susah sangat nak jaga. tak tau la kalau dah besar sket dia lasak2 pulak kan.

    ReplyDelete
  8. owhh lain2 eyh..
    na dlu ms ngndungkan zarif xde alahan lsg,
    so preggy kli ke 2 nanti ntah2 mabuk2 la kan?
    huhu mintak2 xla..

    ReplyDelete
  9. akak masa peknenkan Aqilah.. memang tak de mabuk2... muntah pun sekali je... tapi pregnant kali ni cukup berbeza... cuma muntah2 tu tak de la... tapi penat giler-giler nyerla.. buat apa pun malas... hahahha...

    ReplyDelete
  10. mmg lain2 kot.. manakan nak samer.. hehe

    ReplyDelete
  11. bestnyer..dah ngandung lagi...kt nak ngandung jugak...tp, hubby kata tggu hazim setahuin....sekarang sudah setahun..hoyeahhhh...hahaha...wink2

    ReplyDelete
  12. nano,
    hehehe. tu la. ramai yang kata kalau ngandung lagi, pengalaman tu lain2. ikut budak la kot eh.

    puterisatu,
    untungnya takde muntah2 teruk. jeles ai tau. hehehe~

    nads,
    ok. sila lancarkan perlaksanaan untuk 2nd baby! hehehe.

    ReplyDelete
  13. hehe pregnant ye..congrats kak.ketinggalan ketapi :)

    ReplyDelete
  14. huhuhu..lain2 kut..tapi best la kan tak de pape. boleh pergi kerja tanpa sebarang halangan..hehe

    ReplyDelete
  15. zumie,
    tq dik!

    farah,
    hehehe. haah. harap2 leh la bersemangat cam biasa. =)

    ReplyDelete
  16. dalam berkenduri tu hati2 ya intan.. take care

    ReplyDelete
  17. sis intaaann..
    lame kot tak buke blog..
    wahhh khalish nak dapat adik da ya..ketinggalan btol(-_-)

    nway congratsss!

    ReplyDelete
  18. tahniah .... :)

    apa bagusnya anak rapat2? tengok maksu, sekarang kira dah relax ler.

    ReplyDelete
  19. maybe yang kedua ni kita dah tau..
    so kuat skit kot..
    huhuhuh...
    selamat pening-pening lalat lagi ek.. :P

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...