Followers

Wednesday, June 2, 2010

khalish cukur jambul

maybe ada yang tahu yang kami sekeluarga berwiken dengan kenduri sahaja.
kenduri sepupu pulak tu.
kalau tak pergi, memang keji la kan.

so, jumaat tu ada majlis nikah.
khamis kenduri belah pengantin perempuan dan ahad pengantin lelaki merangkap sepupu aku tu.

sabtu tu, lepas je balek dari kenduri belah perempuan, 
pi jalan2 umah sedara en alang.
dan malam pulak, lepak kat umah pengantin lelaki sebab dengarnya ada marhaban.
so, tunggula kami sampai marhaban habis rancangnya.

tapi, dalam pukul 8lebih camtu,
ucu aku merangkap mak pengantin suruh aku siap2. katanya nak buat skali cukur jambul khalish.
ha kooo....terkejut gile ok.
sebab tiba2 je kan. dah la masa tu tgh melantak sup daging, tetel & tulang.
perghhh...terbaik la!
hehehe~

so, cepat2 siap, siapkan khalish jugak,
dan turun ke dewan untuk majlis.


kanan bawah tu la ucu aku. adik ayah yang bongsu. dah ada menantu dah ye ucu! :)

masa ni ala2 ngantuk jugak la. khalish awal2 je behave. lepas tu dah boring agaknya. rengek2 nak tido pulak. haihh~

acara marhaban/cukur jambul ni dalam 2 jam jugakla.
lama kitorang dok kat tengah2 bulatan tu.
oh. masa ni buat skali ngan anak sepupu.
sebaya khalish, tapi dah terer merangkak dan duduk sendiri.
jeles gila ok!
huhuhu~

sebabkan lama sangat sampai 2 jam, ramai dah tertidor2.
termasuk jurugambar skali teridor. hahahha~
jadinya, gambar masa aku keliling bulatan, diorang sapukan air zam2 kat kepala dan suapkan khalish takde ok.
TAKDE!
hangin je masa ni. tapi nak wat camne kan. semua dah penat sangat.

at least, khalish rasa jugak cukur jambul bagai ni.
:)

tengah upload gambar2 masa kenduri ni.
tak banyak, tapi pening nak susun.
huhuhu~

5 comments:

  1. hahha tetiba je ada acara untuk khalish ya.. bertuah khalish...

    ReplyDelete
  2. wah... nak tengok latest piccas si khalish lepas kena cukur jambul. :P

    musim kenduri je lately ni. adehh dehh...

    ReplyDelete
  3. wah..plan last minit..xpe. yang pasti dah tayah buat majlis lain dah

    ReplyDelete
  4. eda,
    hehee. alhamdulillah...

    amy & N,
    ni cukur jambul tapi tak bercukur pon. just sapu air zam2 dan suapkan air zam2 tu.

    farah,
    hehehe. tu la. tapi aqiqaqh tak wat lagi. ada rezeki maybe nak buat jugak kot.

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...