Followers

Wednesday, December 8, 2010

Lunch di McD di bersama Iqa dan Khalish. Yup, kami bertiga tanpa En Alang.

last saturday, boring2 kat umah. en alang macam biasa keje sabtu. ibu dan zaza balek muar sebab sepupu aku kawen. pagi after breakfast aku tanya iqa,

dik..ko nak lunch tak nanti?
malasla. orang nak diet.
(aku berpaling kat khalish) ayish..baru mama nak ajak maksu pi mekdi. dia kata nak diet. kita pi berdua je eh.
ehhh!! along jahat ok! orang nak mekdi!!!

haha. aku tau kelemahan adik bongsuku ni. dia ni memang hantu fast food. nak2 mekdi. memula tu dalam kul 12 camtu hujan. rasa cam malas lak nak kuar. tapi sib baik ujan tak lama. elok je ujan reda, aku siap2kan khalish, maksu dia siap2 dan lepas je 2-2 tu siap, aku lak siap2.

so ke mekdi la kita...

budak ni kena belikan food jugak. belikan dia bubur ayam McD.

biasala. suka main lambak2 fries camni. tak tau apsal fries mekdi manjung ni makin masin. haihhh...setiap kali nak suap ke mulut, aku terpaksa sapu2 dulu fries kat tissue.

aku order ayam goreng spicy mekdi. tapi...perut aku dah tak tahan wei kepedasannya. sejak mengandung ni, perut cepat kalah ok. so end up makan seketul je. seketul lagi iqa mamam.

iqa cam biasa order chicken mcdeluxe burger. ni pon faveret aku gak. tapi tak teringin burger2 plak masa ni.

tiup2 bagi sejuk sket bubur ni nak beri putera kesayangan.

kemain suka dia bubur ni. yela kan...msg kemain banyak lagi. haha.

see...aksi natural anak beranak. ngehngeh.

happy2 sebab kekenyangan. dapat la dalam 10 suap camtu. 

mama, len kali kita datang mekdi lagi ngan papa pulak ye?

err...dengar kata prosperity burger dah keluar semalam eh? apa lagi...jomla kita serang mekdi harini! hehe.

8 comments:

  1. 2 minggu tu sekejap jeeeee....

    ReplyDelete
  2. hehe. dia pi weekend ni sha...lom pi lagi.

    ReplyDelete
  3. mama hanim, ye ke...slalu hanim pi kfc je. hehe.

    ReplyDelete
  4. samalah..farah pon sekarang xlepas nak makan pedas2 sangat..huhu

    ReplyDelete
  5. farah, pelik eh. tapi dulu masa ngandungkan khalish tak pulak camni. skang je macam ngengada sket. hehe.

    ReplyDelete
  6. N, la..kl tu bersepah2 mcd..pi la mamam sana.

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...