Followers

Friday, June 20, 2008

apa-apa aja

pagi tadi bangun, kepala sangat pusing.
macam biasa, lepas solat subuh, nak masak untuk en alang.
tapi, disebabkan aku berjalan pon rasa nak jatuh je,
last2 aku cuma masak air.
lepas tu aku terus baring balek.

kesian kat en alang.
ntah apa la dia makan skang ni..
(padahal aku sendiri pon tak breakfast lagi ni)


takpe, tengahari ni dah janji dia akan balek umah.
nak lunch sama2.


mungkin nak balek gelung pepuyu wiken ni.
tapi, rasa cam nak lepak umah ibu je.
tapi, dah nak dekat sebulan tak balek gelung pepuyu.
camne ek?


aku skang ni tertanya2, ke mana peginya blogger shasha...
dia dah tutup blog.
bila aku nak kontek dia, slalu sangat terlupa.
ntah apa criter dia skang.
almaklumla..dah jadi isteri orang...
tapi kisah hidup dia sangat la mencabar.
memang dia sangat tabah.
kalau aku la..
hmm...si dia dah jadik sejarah kot.


shasha,
kalau awak baca ni,
sila respon ok!
rindu tau!!!
:)



skang ni semua ex-terendakians tgh excited nak pi jubli perak tu.
aku?
tak pegi sebab cuti tinggal sikit dan keadaan kewangan kurang mengizinkan.
lagipon aku dah jadi isteri, harusla mintak izin suamii kalau nak kemana2 pon kan.
aku dah propose kat en alang, dia bagitau satu je.
"kalau ayang nak pi, pi la. tapi ingat, kita banyak lagi tanggungjawab."
hohoho..makan dalam tau!
mungkin kalau aku masih bujang, dah lama dah aku cabut ke melaka nun...
kepada sesape yang pi tu, ingat2 la aku ek.
huhuhu~





meh layan hiburan di hari jumaat...
bagi korang layan gambar2 ni sampai hujung minggu.
:D





ini aku ketika berumur setahun++ nak masuk 2 tahun. aku lambat berjalan. tapi, bila dah besar, memang kaki jalan. huhuhuhu..



aku ketika bercuti di langkawi bersama famili. ni kat underwater world. setahun yang lepas. bentuk badan tak jauh beza dari zaman kecik2.





meet bobby. kucing yang ada kat umah ibu skang ni. kucing kesayangan iqa. kesayangan aku jugak. aku pernah bergaduh dengan iqa sebab bobby kencing merata2 kat dalam bilik. aku ugut nak buang dia. dah start enjin kereta pon. tapi bobby pandai amek hati aku. duduk diam2 atas seat, sambil aku membebel kat dia kata nak buang dia. bila aku abis cakap, dia gesel2 kepala dia kat paha aku. aku tersentuh. tak jadik buang bobby. skang ni aku rasa umur dia nak masuk 3 tahun kot. kalau aku balek umah ibu sekali-sekala, suka mengendeng kat aku. ke mana2 aku pegi, dia mengekor. rindu la tu!



teringin nak makan cendawan goreng. semalam gigih aku pi econsave kul 9.30pm semata2 nak cari cendawan tiram tu. tapi dah abis. aku hampa. teringat2 cendawan goreng panas2 di cameron highland yang sejuk tu. sedapnyeeeeeeee.............

24 comments:

  1. puteri, kita rasa awk silap letak link la..chempaka tu kawan sy..kehidupanbaru tu utk afid..hehhe

    ReplyDelete
  2. eyh bukan kak shasha dah tuka link baru eyh??
    kite lupe nk save hr tu,
    aiyooo..

    wahhhh..gmbar lelame..
    hihihi pewot molat :p

    sedapnyehhhhh cendawan gorengggggggg..
    rase nk balek ni g beli cendawan gak arr..
    celup tepung..
    nyum2,
    tp...............
    kolestrollllllllll..
    huwaaaaaaaa...
    taboley mkn,,,
    :(

    ReplyDelete
  3. cendawan... goreng dengan tepung kentucky memang yummy! yummy!

    awak sangat kiut and comel banget!

    :)

    ReplyDelete
  4. afid,
    la, ye ke..
    ok ok..akan ditelitikan lagi pas ni.

    nanonano,
    shasha tukar link?
    dia tak bagitau kite pon...

    yup..perut ku membulat sampai skang ye. huhuhu~

    cendawan goreng..nak jugakkk!!!!!
    dah teringin lama sangat neh. harus carik cendawan lepas balek keje.

    ReplyDelete
  5. kema,
    ohh? goreng ngan tepung kentaki pon dah sedap ek?

    jap..jap..kentaki-kfc atau kentaki dalam kotak rm1.00 tu?

    waaa!~~~
    teringin nak cendawan goreng jugakkkkk!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. mama pon suke cendawan goreng tu!

    ReplyDelete
  7. puteri, tepung kentaki sengget tuh. tapi jgn letak bebanyak tepung tuh. masin.

    hehe.

    lapor la pulak!

    ReplyDelete
  8. mama,
    sedap kan? kan? nyamm!!!!

    kema,
    ohh..ok ok. tepung tu ada dah kat umah. just nak carik cendawan plak. malam ni nak kenduri cendawan goreng. :D

    thanks for the info dear!

    ReplyDelete
  9. puteri, kita kalu buat, celup telor dl, pastu gaul lam tepong kfc yg singgit tu..hehehheetp mcm yg cik kema ckp la..jgn bebanyak, nnti masin..

    ReplyDelete
  10. hem shedap ke cendawan goreng tu kak?..

    hehe cian eks smlm beriye crik xder eks..crilah kt tempt lain:P

    ReplyDelete
  11. afid,
    ok yang. thanks! tak sabar nak carik cendawan neh. :D

    misszue,
    ha ah..kempunan neh. huhuhuhu~

    ReplyDelete
  12. ~ cendawan gorang? sedap ker? tak pernah dengar la plak...

    comelnya akak masa kecik. skang pun comel gak. ;) ~

    ReplyDelete
  13. http://shasha-theblackcat.blogspot.com/

    kak tu url br blog kak shasha.. jenuh sy cr last jumpa jugak..
    dia pnh tggl kn msg kt ur shoutbox tp akk x pasan..
    tu g la jengah blog br dia..


    muahhhxxx

    ReplyDelete
  14. amy,
    try la rasa. sedap sangaatttttt!!!
    comel? hehehe...thanx!

    nemo,
    si shasha tu tinggalkan msg je. tapi url takla pulak. huhuhu.. memang nak kena dak shasha nih...

    ReplyDelete
  15. cendawan goreng mmeang sedappp!

    comeinya kamu masa kecitt.. kalo kita amik gambo bersama kan besh masa kecit. dah la umor sama sejibik kan? :P

    eh terendakians sama cam si peeja tu eh? owh.. kalo bujang lagik sure bleh berhuha lagik kan? hehe

    ReplyDelete
  16. kembor,
    kan? kan? sedap giloss!

    eeiii..besnyaa..apa kata awak edit gambar kite berdua? amek je gambar kite kat sini dan tepekkan bersama gambar awak skalik. mesti comeyy!!!

    yup. kite ni senior pija. tu la..tapi nak buat camne. terima je keadaan skang ni. :)

    ReplyDelete
  17. hehhe hehhe

    ada plak cendawan goreng kat bawah tuh :D

    ReplyDelete
  18. aish..sume org dok komen sedap cendawan goreng tu ek...saya tak pernah lak rase..hehe.balik ni harus try segera nih..hehe.mmg kene gune cendawan tiram tu je eh kak intan? cendawan butang ker,shitake ker..takleh gune ker? hikhik..soriler kalo soklan cam klako..sy tak pernah rase...

    ReplyDelete
  19. nak komen gak la bab cendawan goreng...sedap cendawan goreng kalu digoreng rapuh...nyum2..cendawan goreng diperkenalkan oleh adikku dalam famili...hehehe...so skrg satu famili tak kekok nak makan cendawan goreng..

    ReplyDelete
  20. huhu. kucen pun paham ye, kita nak buang die. :p

    cendawan goreng. ada ye? hahaha. diya suka mkn cendawan yg campur ngan sayur2 lain gitu. tak penah lak mkn cendawan goreng.

    ReplyDelete
  21. dewi,
    nak guna cendawan lain ek? hmm..tak berapa nak pasti la. tapi confirm sedap ngan cendawan tiram. nyum!

    13may,
    hehe...sedap tau may!

    bash,
    yup. kalau baru2 dengar memang rasa sangat pelik. as for me, first try cendawan goreng ni kat cameron highland. :)

    diya,
    kucing ni dia ada instict la..dia leh faham kite cakap apa.

    diya should try cendawan goreng. sedap banget! :D

    ReplyDelete
  22. kite pon suke cendawan goreng..

    dap dap nyer!

    ReplyDelete
  23. menGadE nyEr tUchiNg tUhh!!! eEe !

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...