Followers

Friday, February 20, 2009

minum soya, makan raisin.

pagi ni rasa lega.
bila semua dah 'all-out',
terus rasa cergas.

dan boleh minum susu anmum semula.
semalam tak minum langsung susu. tekak betul2 tak nak terima apa2.


kesian en alang.
smalam aku marah2 dia.
dah memang hormon aku tak menentu skang ni kan.
boleh plak dia letak kunci pintu belakang kat tempat tak sepatutnya.

masa tu dah start ujan.
aku teringat selimut kat luar tak berangkat.
puas cari kunci mangga, tak jumpa2.
memang saje nak buat aku hangin la kan.
cepat2 call dia. dah la ujan agak lebat masa tu.
tanya mana kunci, dia cakap atas kotak suis.
apa kebenda kunci tu buat atas kotak suis tu?
selama ni, kitorang memang letak dalam bakul kunci semua kunci2 kat umah.
senang nak cari. satu tempat je.

lepas tu,
puas la aku bebel2.
en alang minta maaf berkali2.
aku malas nak layan, letak phone je.
dia balek, aku buat tak tau.
dia dah mandi wangi2, baru datang kat aku.
senyap2 nyusup kepala dia kat atas riba.
aku wat bodo je.
malas nak layan.

en alang ni suka bergurau.
bila dia dah start ngan lawak2 dia tu,
memang aku tak tahan.
memang akan tergelak.
so, tak jadi marah.
tapi aku denda dia masak nasi sendiri.
huhuhuhu.

dah aku tak larat kan,
memang melepek depan tv je la keje aku.
lepas solat pon, cepat2 aku baring.
tak tahan pening.

dan skang,
kalau tgk tv,
aku bukak volume rendah je.
kalau tak, macam ada home theatre kat umah tu.
berdentum dentam.

ofis sunyi sepi.
semua orang pi kapal.
aku je dok ofis. boringgg!!!!

tajuk takde kena mengena.
cuma itu je aku lalu pagi ni.
huhuhuhu.

9 comments:

  1. lomentiknya somi akk
    ok la tu...akk nk marah jd nk tegolakkan cooo cwittt...

    ReplyDelete
  2. intan.... ler, apsal ler en. alang boleh tersilap letak kunci, kan susah time-time emergency macam tu, ek.

    tapi, nasib baik dia pandai tackle :)

    ceria selalu :D

    ReplyDelete
  3. Bagus jugak banyak makan kismis masa pregnant.. Mana tau baby nanti bijak ke..

    ReplyDelete
  4. hiksss....memang nk kena la yerrrr, takper, dia paham wife dia tgh mabuk2 camtu...insyallah, sbulan dua jer lagi situasi camtu, jap lagi okla selera tu....

    ReplyDelete
  5. tahniah...
    peknen mmg best hehehe...
    semoga morning sickness tak teruk sgt ok....

    kalau nak mudah bersalin nanti makan kurma byk2...insyaAllah mudah semuanya....

    ReplyDelete
  6. Nak tau lebih lanjut tentang internet??

    klik salah satu..

    Home | Affiliate | Clickbank | HD Publishing | Reunion

    ReplyDelete
  7. Salam, you are invited to our Sales Blog..ada tudung chantekzzz...tq

    ReplyDelete
  8. ~ tak pasal2 je en alang kena bebel. sian kat dia. hehehehe.. ~

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...