Followers

Thursday, April 30, 2009

termetrai janji, kasih disatukan

ha ko...tajuk tak hingat2.
hahaha.

ni semata2 nak jawab tag si ceera ni.
pasal kawen2.

Memula upload gambar kahwin yang paling korang gemari


1. Nyatakan 4 sebab mengapa korang suka gambar di atas

a. sebab kitorang nampak happy.
b. masa ni, en alang sebenarnya tengah buat lawak. tu yang aku beria2 sengih tu.
c. en alang tak habis2 dok puji aku cantek time tu. skang susah ooo dia nak puji aku cantek. slalu dapat pujian cute je.
d. gambar ni diambil kat depan umah parents aku je. tapi hasilnya? wallaa!!!

2. Bila tarikh pernikahan korang dan di mana?


tarikh nikah adalah sama dengan tarikh sanding. 15 mac 2008. nikah kat masjid kampung sitiawan. ironinya, en alang pernah dok menyewa kat belakang masjid tu dulu. kirenya, dia pernah tengok orang menikah jugak kat masjid ni. skali, dia pon kena nikah kat masjid ni jugak.


3. Tema


sanding - plan asal adalah hijau. tapi, kalau hijau sesaje macam tak hidup plak. kitorang get creative dengan mix kan hijau dan gold.set pelamin hijau, gold. set katil hijau baju pengantin kaler gold. ada yang suka, ada yang tak. sebab diorang kata, macam lari dari tema. tak kesahla noks, asalkan akak dah selamat diijabkabulkan. hehehe.

nikah - putih/kuning. baju kitorang kaler putih, selendang dan sampin kaler kuning. takde makna apa2 pon, saje nak buat lain dari yang lain. gambar berdua, elek ok. sebab masa tu semua orang kalut nak balek umah nak bersiap2 bersanding plak.


4. Mengapa kamu memilh si dia untuk menjadi teman hidup?



sebab en alang ni,
a. penyabar
b. gigih berusaha
c. manja
d. boleh tahan ensem. (chewah!!!)
e. suka wat lawak
f. rajin
g. yang paling penting, dia sayang aku.



5. Nyatakan harapan korang dengan ikatan perkahwinan ini

mestila nak yang elok2 je. nak sehidup semati. susah tau. en alang takmo aku mati dulu. aku plak takmo dia mati dulu. so, kenala semati kan. hehehehe.

takdela, itu semua takdir Allah. bila2 Dia nak amek nyawa ni, kitorang redha je. semoga kami berbahagia sampai bila2.

6. Tag orang lain tuk buat tugasan ini

a. Jiey Min
b. Dedalie
c. @LiYa
d. Shasha
e. Maksu
f. Rafflesia Merah

9 comments:

  1. alamakkkk...akak pun kena...huhuhu....

    ReplyDelete
  2. boleh tak letak gambar anak buah maksu, ala-ala representing ler...

    (pls advise)

    wakakaka

    ReplyDelete
  3. hehe..
    mcm bru je lg tgk gmbar2 ni sume,
    skrg dah de baby lam pewot,
    yeay !
    :D

    ReplyDelete
  4. mmg superbbb gmbr2 nih...kan!

    fuhhhhh...sebbaekk mak x kena tag nyah!

    auwwww!

    ReplyDelete
  5. Adoii.. mentang2 la mokcik tgk musim annibeseri, kena tag pulak.. hutang dulu ek..
    baru blk fisio ian.. penat nih.. :P

    ReplyDelete
  6. sweet je gambar2 kawen akak. paling best gambar kat atas sekali tu la. dedua nampak sangat happy. huhu. moga akak dan en alang happily ever after =)

    ReplyDelete
  7. fuh lega! sib baik x tawen lagik..

    ReplyDelete
  8. wah...nih mesti teringat kenangan naik pelamin...

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...