Followers

Monday, May 4, 2009

:( en alang ada bini lain

serius.
satu keluarga perempuan tu datang serbu umah aku malam tadi.
isteri pertama. menjadikan aku sebagai isteri kedua dia.

budak tu nampak macam sebaya2 en alang je.
aku tak tanya plak kat en alang.
tapi, cara family pompuan tu cakap,
macam aku yang salah sebab kawen ngan en alang.
konon2 en alang dah lupakan isteri pertama dia tu.


masa family pompuan tu datang, en alang takde.
keluar beli dinner.
en alang balek je, muka dia nampak rilex biarpon orang dah ramai kat umah.
en alang masuk bilik.
aku nyusul.
aku tanya en alang,
dia mengaku. dengan selambanya.
kata dah 3 tahun diorang kawen. tapi, tak sehati.
bila jumpa aku, en alang decide nak lupakan bini first dia tu.
nafkah bulan2 dia tak pernah missed bagi.
cuma nak pi jenguk tu, agak susah juga. sebab dia risau aku tau dia ada orang lain.

patotla aku tak pernah diberi tengok slip gaji dia.
patotla kadang2, pi beli burger pon sampai 2-3 jam menghilang.
rupa2nya, ada bini lain ye bang.

aku tau aku kuat.
aku boleh harung semua ni.
aku tanya family perempuan tu. apa yang diorang nak?
rupa2nya diorang nak en alang kembali ke bininya macam sebelum ni.
balek umah slalu.
oh. ok. tu aku boleh deal. aku tanya en alang, dia kata ok. nanti dia selang2 hari balek umah. lagipon, umah kitorang ni bukan jauh sangat ngan umah pompuan tu.
so, kalau ada emergency ke, aku tak risau.
call je, tak sampai 10 minit, en alang leh terpacak depan mata aku.
settle satu perkara.

tapi, bila pompuan tu bersuara,
nak en alang ceraikan aku,
mula la aku naik hangin.
berani2 cakap pasal cerai depan aku. pulaknya, kami bahagia selama ni.
aku pon apa lagi, terus la ngamuk.
terus aku serang pompuan tu.







en alang panggil aku.
yang, napa jerit2 ni? nape?

aku tengok en alang. lama. aku tenung dia.
abang nak balek ngan bini abang tu ke?

en alang buat muka confuse.
apa ayang cakap ni? bini mana plak ni?

eh, bukan tadi family bini abang tu datang umah ni ke tadi?

ayang mimpi ni. mana ada. tu la, ni mesti tidor tak basuh kaki.

ok. aku takde niat nak tipu korang. tapi mimpi tu memang nampak real ok. sampai aku amek masa nak adjust balek antara mimpi ngan realiti.

kuat2 aku peluk en alang.
abang jangan kawen ngan orang lain tau. ayang tak kuat.

ish. apa cakap camtu. abang tak pi mana2. ada je ni.

aku peluk en alang sambil nanges teresak2. tak mampu nak bayangkan kalau benda2 camtu jadik kat aku. huhuhuhu.

29 comments:

  1. terkejot jugak bace..naseb mimpi je..ahaksss!!

    main2 eh mimpi ni...
    tak indah langsung..hehe!!

    ReplyDelete
  2. alahai...tragis nyer..

    naja pun penah mimpi cam gini dulu..
    mimpi mr e nk kahwin lain..

    menangis² dalam mimpi tu sampai tersedar..
    rasa takuuuuuuutttt sangat..betul² mcm real..

    sedar² tu terus peluk dia n tanye dia nk kahwin lain ke..?

    siap beritau, "abang jangan kawin lain..abang jangan tinggalkan ayang eh.."

    yg best nye tu b4 tdo, merajuk sket ngan mr e..pastu bile tdo dapat lak mimpi mcm tu..padan muka naja..

    mr e sengihh je..HAHA

    ReplyDelete
  3. hui..mimpi ngeri tu..nasib mimpi jer

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. terkejut baca entry ni mula2 tadi.. ingatkan betul2 cam tak caya jer..

    rupa2nya mimpi.. fuh selamat..seb baik mimpi.....

    ReplyDelete
  6. memula baca entry tadi dah dpt agak dah tu mimpi...hehehehe, mcm x logik langsung si alang tu tipu bini dia...hehehehe....tido x baca bismillah kot ni...

    ReplyDelete
  7. manggaihhhh giler real sy baca tergngaga kak

    adehhhh kalo sy pn nageh teresak2 kak
    mintak-mintaklaa dijauhnya aminnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  8. opss.my 1st time baca blog ni.Heavy topic.nasib mimpi.terkejut!

    ReplyDelete
  9. hoojhohoho..siyess watashi yg baca ni rasa nk meletup2 rasa nk kejar en alang dgn kayu kendo
    sib baik mimpi..

    fuhhhhh...

    ReplyDelete
  10. oh my. terkejut diya baca tajuk. kus semangat. nasib mimpi je. huhu

    ReplyDelete
  11. cehhhhhhhhh

    buat suspen ajer tau.. tak suke..

    ReplyDelete
  12. nasib baik mimpi..jgn risau ok..xde ape2lah..jgn amik serius nnti efek kat bb..take care

    ReplyDelete
  13. cheh poyo cite..hihihi..call me .. 6923537.

    ReplyDelete
  14. wuih...seram sungguh mendengar cerita mimpimu itu...
    kalo nad pun mesti dah nangis2 tahap gaban tau...
    hohoho...

    ReplyDelete
  15. terkejot ja..
    ingt btol td..

    ReplyDelete
  16. hihihi dah agak,
    mesti mimpi..
    xkan la encit alang nk bt cmtu..
    pembawakan budak ni :p

    ReplyDelete
  17. oohhhh
    sangat buat org terkejut lah
    ingatkan betul2 tau tadi
    issskkkk
    suspen je

    ReplyDelete
  18. awak dh buat kita panik intan ooii..
    astaghfirullah... astaghfirullah...

    ReplyDelete
  19. intan..terkezut gak aku baca antara percaya dan tak..heheh mimpi rupanya..aku pun pernah mimpi camtuh..dlm mimpi tu menangis smpi terbawa lps terjaga..xyahh pk bkn..mimpi tu hanya mainan tido

    ReplyDelete
  20. isk isk...mimpi ghupe nye...
    tekejot den...jauhkan la hendaknye...amin...moga kekal dunia akhirat...

    ReplyDelete
  21. uit..mimpi bkn2 jerk...wat saspen ok...

    ReplyDelete
  22. heheehe...kelakar...sha baca hampir2 percaya dah...seram jap...tapi leh agak mimpi ler...

    ReplyDelete
  23. ceh..mati2 aku ingat mcm real..mmg penceritaan yang bagus ar...ada cita2 nak jd penulis novel tak?....issh nasib baik aku tak sakit jantung seh....

    ReplyDelete
  24. ekekek...mona pernah mimpi cmtu, masa mula2 pregnant, mimpi hasben nak kawin lain! then bila hafiy lahir, mimpi hasben dah kawin lain..tp yang pelik tu mona mcm redha jaaa ..mona relaks ja.. pastu yg ngeri tu nama pompuan tu AIDA, then bila mona tanya, masa kawin tu ingat mona tak, hasben cakap... TAK!! terus mona meraung intan!! smpai dh jaga pon stil meleleh2 ayaq mata!

    (sedih sbb bukan kawin lain, sedih sbb dia tak ingat mona ms kawin!) ;p

    pastu tau dakkk bila mona cerit amimpi tu..tau dak hasben mona tanya.. LAWA TAK AIDA TU!? hampeh kannnn ;p heeee

    ReplyDelete
  25. ala kembo jgn la sebut bende yg bukan2 tau. terkejut tau tak

    ReplyDelete
  26. loh...suspen jew...seb baik mimpi jew

    ReplyDelete
  27. uish... sampai ke situ mimpinya.

    ReplyDelete
  28. mak aiii...mimpu u..tragis sungguh...sib baik..kalau real....rasanya dah patah riuk tulang en alang

    ReplyDelete
  29. tadik awal2 baca dah nakk terhenti jantung~ smpi lupa ndak tarik napas.. smpi laaa bab tau niyh mimpi.. fuhhh.. huhu~ tp xpa.. mimpi mainan tidurrr~ huhu

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...