Followers

Monday, April 13, 2009

video yang sangat menyayat hati.

ada sesiapa yang tengok oprah tak semalam? tajuk nya 'against the odds'

dari situ, aku dapat tau ada sepasang parents buatkan satu video untuk baby diorang, elliot yang hanya sempat melihat dunia hanya 99 hari.
baby elliot ni ada penyakit Trisomy 18 syndrome.
yang mana, doktor dah bagitau awal2 yang baby ni takkan hidup lama pon.

tapi baby elliot sangat kuat.
99 hari dapat beri kebahagiaan kepada parents dia.
aku masa tengok video ni, memang nangis teresak2.
kat sini aku beri korang tgk video tu. memang parents dia letak kat youtube dan pihak oprah pon dapat tau video ni dari youtube.





takpon, kalau korang takleh tgk kat sini, just klik kat sini.
kalau takleh jugak, pi kat youtube, search for 99 ballons.

99 ballons ni melambangkan 99 hari baby elliot hidup.
parents baby elliot telah lepaskan 99 belon pada hari pengkebumiannya.

ok. aku bagi korang sedih2 dulu tgk video ni.
aku masa tgk video ni, air mata je yang meleleh2.
tapi bila dah abis video, start dah aku nangis teresak2.

korang juga leh baca lebih lanjut kat web oprah ni ok!
ok. terjumpa blog elliot ni. http://mattandginny.blogspot.com
kalau rajin, boleh la baca lebih lanjut kat sana. laaagi detail!
:)

8 comments:

  1. ~ sedihnya..... siap menghitung hari. huhuhuhu... ~

    ReplyDelete
  2. berair mata

    -budak kecik masuk syurga, ingt part tu je

    ReplyDelete
  3. huhuuhuh sedihnyaa...
    sedih sbb watashi takleh nengok VC tu
    kena block kan..

    intan sayang,
    ni url br watashi
    yg lama tu kan dh ilang tanpa rela

    http://vanillasky8.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. diya agak tak kesanggupan nak tgk video tu. for sure bergenang air mata tak sudah. tapi, ada gak ah diya jenguk link yg akak bagi tu. thanks for sharing ye kak =)

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...