Followers

Wednesday, December 30, 2009

mana satu ye?

ok, aku rasa aku pernah blog pasal nak beli bb la apa la...
tapi bila fikir2 balek, cam perlu ke bb tu?
mentang2 la ada orang offer rm seribu untuk beli phone,
terus terpikir nak beli bb kan.

then lepas tu aku berfikir2.
baca2. tengok2. hp lain.
baru2 ni blogger intan izani beli E72.
ayah aku pakai E71.
so, memang best la kan E series ni.
memang tak dinafikan.

tapi tu la.
bila tengok kat kedai2,
adik2 aku dok cucuk soh beli aino atau satio.
ok, satio memang mahal melampau.
aino tu kire ok lagik.
dan dah tunjuk kat en alang phone aino tu,
dia pon cam berkenan.
oh. nak tanya, yari tu ok jugak ke?

so, nak tanya korang.
mana lagi best?
yari, aino atau E series?
atau bb jugak? kalau bb, series apa yang best?

tolong beri tunjuk ajar ye.
aku ni buta sket tang spesifikasi neh.
ngehngehngeh~

(tak sabar nak tunggu bonus en alang. phone ni pon atas belas ihsan dia gak. phone aku skang ni dah banyak buat pangai. kejap2 mati sendirik, kejap2 tak boleh on, kejap2 skrin blank. huhuhu~ oh. dan bonus en alang ni jugak aku harapkan nak bayar utang korset. hahahaha!)

18 comments:

  1. alamak,tk dapat nk komen..
    niEra pakai hp biasa2 jer

    ReplyDelete
  2. mokcik tak reti bab2 tepon ni..
    mokcik very the kampung one..
    N series tu pom makcik dah pandang tinggi giler..
    muahhahahha..
    Sorry ek intan, jiey kureng sket bab2 gadget neh..
    pki yg biasa2 jer, janji leh amik gamba.. kata blogger.. :P
    *takleh nk pki hp canggih selagi ian tak besar, asyik kena baling jer.. penat acik tau..*

    ReplyDelete
  3. same laa... tak terkomen jugak sebenarnye isu neh.

    tapi nak komen jugak! :p

    kalo aku ade seribu, aku akan beli expressmusic yg touchscreen tu. tapi tu sbb aku suke teknologi touching-screen dan dgr mp3 kat henpon. lagipon die dah ade 3G/WiFi bagai semua.

    tapi of coz laa kualiti tak setanding n97, cuma harganya tak masuk akal bagi sebuah phone yang hanya layak disimpan dalam poket.

    other than that, sorry to say. not user-frenly enuff for me.

    harga je melampau tapi teknologi dan after-market value mmg tak boleh diharap.

    bak kata iklan: "tak berbaloi-baloi"

    ReplyDelete
  4. as for me, kalau saye ade RM2000++, saye nak beli SATIO.

    kalo ade RM1000++, saye nak beli AINO...

    tapiii... BB pun macam gempak. sebab ape? sebab nama dia BB!! hiahahaha..

    tapi buat mase sekarang, saye cuma mampu nak beli CORBY...
    sabor je la... wuwuwu~~

    ReplyDelete
  5. oh. yari pun best gak. dia tade WIFI, tapi dia ade HSDPA. like, kalo ade sim broadband, ley cucuk terus kat laptop. tak payah modem. *wink2.*

    and then, cam dia pun 5.0 plus ade flash. ok la kan. kate blogger tegar. hihi..

    tapi rupe dia bese2 je. slide, slide. saye nak slide gak, tapi yang mcam HTC or motorola DROID. baru care.

    *dwet tade, cakap banyak. haha.*

    ReplyDelete
  6. xde experience aino satio tu sume
    bb ok gak...
    amik curve 8900
    harga murah jugak
    tak sampai rm1500..
    murah utk org yg mmg cari smartphone la kan...
    cume 3g takde... rugi di situ...

    ReplyDelete
  7. rambang mate disitu kak oi haha,,sume best kak...tapi ikut budget akk la..

    klo rasa xnak tambah baek beli nokia express music 5800 leh dapat 1000 kebwah

    hiks....

    bb best owhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  8. hi intan sayang,

    E series - lagik best, sebab ada banyak function. Lagik best dari BB sebab - so much lighter, simpler and thinner. Kalau pakai BB, I tgk Celcom nyer offer tuh- RM898 for Bold - kena bayar RM38 ke utk BB license and kena letak commitment and etc - bil bulan bulan kena bayar RM200++ minimum.

    Lagipun BB - cameranyer 2.0 MP where as E71 - 3.2 MP.

    yang Satio or Aino nie -...hmmm....I have no comment la - sebab tak nak la bias - saya tak suka Sony Ericsson - sebab saya ada bad history - 2 kali okay - tak sampai setahun [hone dah rosak....

    Saya nak komen pasal touch screen nie - ada 2 orang kawan sapa beli Phone 3Gs - jenis touch screen nie - tak boleh pakai lama sgt -nanti panas - then masa order punya la lama baru nak dapat - n then sekarang nie semua hanatr g servis....

    Nokia is the best and the E series - is for executive...Saya ber gb and blog pung pakai my E71 - sayang nak tukar, sampai hubby suruh beli hp baru nak pow saya punyer phone.....

    Apa-apa pung...good luck...sebab bagi saya phone bukan setakat phone - phone mencerminkan what type of person u are...

    ReplyDelete
  9. maksu x brp pandai, bb ok kot... byk org pakai.

    ReplyDelete
  10. hahaha... amy pun tak reti nak recommend yang mana. sebab amy pun tengah pening nak target for my next phone.

    pada amy, BB tuh tak complete lah. dengan video call nyer tak dek. camera phone pun tak cantik sangat. if nokia e series pun okeyh, but please avoid dengan slide2 phone. takut nanti tahan setahun ajer. itu jer lah kot apa yg amy pikir untuk masa dah waktu ni. LOL... :D

    ReplyDelete
  11. huhuhu..semuanye nak tukar enset canggih2 kan..maklumlah zaman dah berubah kan..aku gak pakai enset biasa2 aje..taktau la sape plak nak sponsor..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Salam, Mohd Rafi pakai Aino..

    Sumpah tak best!!

    Lebih baik beli Nokia with the same features.

    Dah la mahal.

    Camera dia eventhough 8.1mp tapi bukan carl zeis lense. So, gambar tak clear. Yari lagi clear sbb dia carl zeis.

    Lepas tuh baru pakai 2 minggu dah 'hang'. Terpaksa cabut battery.

    Touch screen paling hampeh. cuma ada untuk mp3, camera and video sajork. Pastu lembab sangat touch screen dia.

    So, pada saya, hubby beli Aino itu adelah membazer nak mampus.

    Ohh.lupa, GPS dia bukan mcm Nokia. Nokia punya boleh download free. Ada version crack yang free. Aino, mcm harammmmmm tolak credit henpon..

    So, Aino tak best. Beli Nokia E series tuh lagi best.

    ReplyDelete
  13. tengok kemampuan dan tengok penggunaan. kalo dah mampu tgk pulak penggunaan. function ape yang kita nak. kalo nak gunak mostly untuk camera carik camera yang paling ok. setiap model ade spec yang berbeza. kalo tak sure tanya tokei kedai

    ReplyDelete
  14. Sambar jek nokia, tak kisah ler E seris ke, N seris ke... asalkan Symbian phone... dan pastikan S60 tau.. baru best! I jual phone tapi i sendiri guna xpressmusic jek.. yang penting, enpopn mesti mcm2 ada... S60 the better one... E series ngan N series mostly under S60... pick that type tawww... sure berbaloi²...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. samalah yana pun tak pandai sangat bab anset canggih2 ni...pakai anset bese-bese jek..yang penting nanti wat entry yek...

    bestlah dia abang nak beli anset sebagai pembukaan tahun baru...:D

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...