Followers

Thursday, January 21, 2010

baru balek dari klinik (birthday ibu harini!)


happy birthday yang ke 54 ibu!
semoga ibu sehat2 sentiasa dan kami semua sayang ibu!
=)


tadi pi klinik kesihatan.
khalish wat monthly check up.
alhamdulillah, semua ok2 je.

berat budak bam2 tu makin naik.
naik sekati ko...
bulan lepas, 6.1kg.
bulan ni 6.7kg.
haihh..anak sape la yang bam2 tu.

sekali imbas anak aku ni takla debab montel.
cuma dia ni jenis tulang keras.
sesiapa yang pegang dia, terkejut ngan kekerasan tulang dia tu.
bayangkan, dengan sekarang dia makin lasak,
hampir setiap kali bila pakaikan baju dan seluar bagaikan berperang dengan anak sendiri.
kalau menyusukan, lagila.
mulut nak minum, tangan tolak2 botol.
bila tak dapat puting, melalak2.
geram je tau!

sepupu khalish yang sama baya pon jenis comel lote je.
kahlish ni dengan panjangnya, besarnya.
dah macam budak 7-8 bulan.

tok ibu puas pesan kat khalish, jangan besar2 sangat.
biar kecik2. senang nak dukung.
hahaha, budak nak membesar, mana leh nak tahan2 kan.

tadi, jumpa nurse.
kemain gatal lagi anak bujang aku tu.
tersengih2. pastu wat muka malu2 miau.
suka bebenor ngan nurse.
mentang2 la bulan ni tak kena cucuk.
tu yang dia suka sakan tu.
:)

bersama mak uda zaza 2 minggu lepas. khalish muka nak nanges sebab mak uda kesayangan nak balek kampus. huhuhu~

10 comments:

  1. hiks..

    amboi khalish.. kekecik dah ade 'talent' nih.. nampak nurse cun pandai pulak dia yer hihihihihih :)

    ReplyDelete
  2. sama la!mak kami pun besday hari ni..hehe..
    khalish dh bam2..lebey kurang adib tuh..adib rangka besaq ikut mak dia..;p

    ReplyDelete
  3. happy befday kat ibu kak intan..:)

    ReplyDelete
  4. salam..
    1st time tinggal komen.
    sblm ni duk baca cite time mak khalish ni pregnant.
    lg teruja nk baca sbb ada diabetes gak dulu kan?
    same here. ni dh nk masuk 8 bulan.. xlama dh nk deliver.

    sgt risau pk psl diabetes.. pastu nk kena deliver 2 minggu awal.. pk la kot kena operate ceaser hape sume arghhhhh...

    btw.. kalo jmpa khalish.. terasa nk menggomol2 ok. pipi bulat xtahannnnnnnnnn

    ReplyDelete
  5. anak masa kecik mmg bam bam tapi bila dah besar kurus jer.. sama ngan adik aarin...

    ReplyDelete
  6. ibu saye comel! khalish pun comel. tapi saye lagi comel. ngehehe. *statement last tu tipuuuu*

    ReplyDelete
  7. wahhh..khalish suda berat...anak laki kak..haruslaa ganaz...

    ReplyDelete
  8. naja,
    dia jenis malu2 pastu nak sorok2 muka. dada kite jadi mangsa tau. dahla jenis mengences. abis basah baju kite. huhuhu~

    proud mom & dad,
    khalish BF sampai umur 2 bulan je. huhuhu. sedih.

    cik ah,
    kite baru terpikir, khalish badan panjang2 tu ikut kite la kot ek. huhuhu~

    zue,
    tq! =)

    vagg,
    insyaAllah anak vagg nanti comel. banyakkan baca quran k. surah maryam dan yusof. :)
    (kite dah reply kat page awak kan?)

    aarin,
    tu la. biasanya budak2 camtu. bila dah pandai lompat2, lari2, auto dia kurus.

    zaza,
    awat ikut ko lak? ikut along la...along laaagi comel! (statement mengada.hahaha!)

    N,
    ho yeah! ganazzz!!!!
    (ikut mak dia la neh. huhuhu)

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...