Followers

Tuesday, June 15, 2010

semasa di bandar singapura...

sampai je singapore,
terus tuju umah mak ana, jumpa atok dan nenek kat sana.
rehat, solat dan terus kepala otak masing2 nak ajak ayah jalan2 kat town.

masa dalam kereta tu, aku cakap la kat ayah.
ayah, along teringin nak tengok patung kepala singa yang kuar air tu. kat ne eh?
so ayah pon dengan bersungguh2 terus nak cari kat ne tempat tu.
dulu2 tempat tu tempat dating ibu dan ayah tau!
hehehe. sweet!

skali, pusing2 kat town, dah ala2 sesat.
dahla geram je tengok setiap mall tu.
kelakar ok. ingatkan dapatla jalan2 kat mall ke apa ke.
sebabkan kitorang tersangkut dalam jem dan berpusing2 kat tempat yang sama almost sejam,
terus hasrat dibatalkan.

tapi dapat la tengok esplanade.
kagum la. sebab design dia ala2 bulat tu kan.
ntah apa ada kat esplanade tu pon aku tak tau. hahaha.

masa kami berpusing2 tu, sekali ternampak la singapore flyer.
ternganga2 mulut kitorang tengok flyer tu.
cabin dia besar dari eye on malaysia tu.
memang best je. siap ada cabin leh dinner ke apa dalam tu.
bestnyeee~

pastu, kat sebelah singapore flyer tu ada marina bay sands.
pergh...dasat tul buliding tu.
tu pon buat kitorang ternganga2.
rupanya dalam tu ada casino, skypark bagai.
memula ingatkan dalam tu ada theme park ke apa...tapi takde.
huhuhu~

tu je la kot cerita kat singapore.
kitorang dok dalam kereta je. boring!
huhuhuhu~

7 comments:

  1. maksu gi s'pore tahun 80an, ikut mak supping kain batik jawa, sekarang dah terlupa dah rupa singapore... sama ke dah berubah

    ReplyDelete
  2. mana piccas? penat nak kena klik link tuh la. hehehe...

    btw, amy tak pernah terjah lagi ke singapore. entah tahun bila lah leh g sana ni. T____T

    ReplyDelete
  3. huhuhu..lain kali g lama skt boleh la jalan2 kan.

    ReplyDelete
  4. dah balik eh/...cam best kan singapore? tp harganya ya rabbi..haha...nad masuk singapore mggu lepas..tp,xjalan2...juz ikut en.suami keje...hehe

    ReplyDelete
  5. owkk.k.intan ada relatives ek spore.samalah kita.tapi,time raya je masuk dan tak pernah la lg nak berjalan2 tgk singa air,sentosa island bagai..kecik2 dulu adalah.tu memori da ilang.
    tatau la bile nak gi nye lg..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..
    kak intan dan family selamat kembali ke tanah air..

    cewah macam jauh je pergi.. :P

    p/s : ehem mana si khalish tu?

    ReplyDelete
  7. *tetiba teringin nak gi s'pore*

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...