Followers

Wednesday, June 16, 2010

tekak meloya. selera makan dah berkurang.

oh. aku amek half day harini.
nak kemas umah dan basuh baju. nanti tuanku permaisuri sampai dari kl, tengok baju2 masih tak berbasuh maunya murka dan mogok takmo masak plak nanti.


hai...mana boleh tuanku permasuri tak masakkan untuk anak dan menantu...air tangan tuanku permaisuri la yang paling enak dalam dunia ok!
oh. tuanku permaisuri masak bukan sebab kami yang suruh ye. tapi tuanku permaisuri yang suka memasak.
kalau anak2 masak, dia akan makan sikit buat jamah je. kecik hati ok!
tapi memang tuanku permaisuri masak sedap melampau.
dan tuanku permasiuri akan pastikan setiap kali waktu makan, akan ada makanan atas meja.
bersungguh2 tuaku permaisuri masak2.
terima kasih tuanku permasuri!


penat balek dari cuti2 sungguh tak hilang lagi. nak upload gambar2 pon aku malas gile.
gambar2 tak la banyak mana. sebab dah pegang dak kecik tu, kamera ke mana, aku ke mana, khalish tah ke mana plak kang.
ada la sekeping 2 nak tunjuk kat korang. tu pon adalah tak berapa semenggah.


update pregnancy, alhamdulillah semalam dah pegi wat scan tgk heartbeat segala.
baby elok duduk dalam karung dan dah leh nampak jantung dia berdenyut2.
comel sangat2!


tak sabar nak tengok dia lagi 4-5 bulan, masa tu leh tengok semua yang dah lengkap.
kaki, tangan, kepala...plus leh tahu gender skali.
wah...bestnya!
=)


pagi tadi aku dok mengomel dalam kereta kat khalish.
kata kat dia, 
khalish lepas ni takleh nangis2 takde sebab dah.
khalish nak ada adik. khalish sayang adik kan?
khalish kena behave ye sayang.
mama sayang khalish dan adik. nanti adik keluar, takmo gaduh2 ye.
sayang2 adik tau.


khalish tgk aku dengan pandangan,
ye la mama. khalish faham.
sambil sengih2 yang buat hati cair macam air dah.


malam tadi pulak, en alang gurau kasar ngan khalish.
siap tolak2 khalish sambil cakap,
papa tak sayang khalish. papa sayang mama dan adik je. 
en alang pi jauh2 dari khalish dan peluk2 perut aku.
tapi khalish tetap datang suka2 happy2 kat papa dia.
dia tak paham la tu apa papa dia cakap.
tapi aku yang bergenang2 air mata tengok dia happy2 camtu.
terus aku cepuk tangan en alang kata tak baik cakap kat dia camtu.
skang ni dia tak faham. nanti bila dia dah faham, jangan ulang cakap camtu lagi.
dah besar nanti, dia ingat dan ungkit pulak.


skejap je khalish dah besar. haritu baringkan dia dalam bas, kaki sampai terjulur keluar.
panjang sangat dah budak ni.
dulu, masa dok dokong adik, aku slalu mengeluh penat dan berat.
bila dah ada anak ni, sanggup pangku anak 4 jam dalam kereta.
yang amazingnya, langsung tak rasa lenguh2 kat tangan ye.
besarnya ketabahan seorang ibu kan?

14 comments:

  1. mengemas n membasuh tp hati2 dgn baby dlm perut tu tau intan

    ReplyDelete
  2. ishkkk teruk tao alang ckp gtu kat abg long to be..
    kite lak terase ni :(
    cian dia..
    xpe..daddy dia xmo sy..
    auntie sygggggggg sgt2 kat abg long to be ehh..
    *hug kuat2*

    ReplyDelete
  3. baru tahu awk peknen lagi
    tahniah intan!

    ReplyDelete
  4. huhuhu..best jugak kalaunselalu dapan makan makanan tangan org tua masak. sedap kan.

    huhu..cik alang gurau2 je tu

    ReplyDelete
  5. hikss..en.alang sila jgn ckp camtu kat khalish..xeloklah...kecik ati anak...tp, dear...t.care yer ngemas umah tuh...

    ReplyDelete
  6. ala cik alang saje gurau2 je tuh...
    oh dah scan eh..? akak lum lagi... ahaks... tunggula next week kot...

    ReplyDelete
  7. sebab khalish paham kot en alang gurau2 dengan dia. tuh yg dia gelak2 tuh... kejap je kan? amy rasa macam baru je kak intan kawin. hehehe...

    ReplyDelete
  8. yup betul, dulu time mak suruh buaikan adik, rase nk marah 7 mengomel je..tp sekrang bile kene kat anak sendiri, baru tau macam mane..

    ReplyDelete
  9. beb,

    abot bz sangat sampai tak sempat nak bloghop.. baru tau ko preggie lagi ek...

    congratulations!

    ReplyDelete
  10. tuanku permaisuri tu is your mom, rite?

    our moms' air tangan mmg superb, ye tak?

    ohh, second baby la ni ek.. bestnyaaaaa.. been there, still seronok!

    ReplyDelete
  11. siap tolak2 khalish sambil cakap,
    papa tak sayang khalish. papa sayang mama dan adik je.
    en alang pi jauh2 dari khalish dan peluk2 perut aku.
    tapi khalish tetap datang suka2 happy2 kat papa dia.
    dia tak paham la tu apa papa dia cakap.
    tapi aku yang bergenang2 air mata tengok dia happy2 camtu.
    terus aku cepuk tangan en alang kata tak baik cakap kat dia camtu.
    skang ni dia tak faham. nanti bila dia dah faham, jangan ulang cakap camtu lagi.
    dah besar nanti, dia ingat dan ungkit pulak.

    =====aaaaaaaa aku rasa sedih tau bab nihhh. ai het yu encik alang.. tetibe. hahahaha.

    ReplyDelete
  12. Jangan lupa bacakan bayi ayat-ayat indah Qur'an :)

    ReplyDelete
  13. aaaaaaaaaaaaaaa..
    jangan la dengki khalish macam tu..
    kesian dia..
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    papa ni jangan buli khalish tau..

    alahai...
    kid tak bayangkan kalau kid pregnant kali ke2..

    takpa ek khalish..
    khalish kan ada ramai orang sayang..
    jangan geng papa.. :P

    p/s : oh masakan tuanku pemaisuri memang lah yang terbaik.. :))

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...