Followers

Wednesday, October 22, 2008

terharu, xoxo, dan tag

waaaa!~

aku baca komen2 korang sambil air mata bergenang2 terharu.
betul aku terharu sangat2.

meh sini aku nak hug dan kiss semua yang beri komen kat aku pada entri sebelum ni.
1. hana
2. amy
3. nanonano
4. rafflesia
5. maksu
6. nur'ain
7. konspirasi
8. miszue
9. diya
10. ratna
11. ad3ck
12. orangelily
13. shafa
14. ayu
15. princess_n
16. kema
17. qasiehfirdaus
18. norash
19. ceera
20. yatie
dan...
21. shasha




korang amek ek...tempek kat blog korang.


kaki aku masih saket2 dan sengal2.
semalam ketemu doc pon, dia tak tau apa puncanya.
so, dia just beri vitamin, pil untuk saraf (?) (pain killer je), dan ubat sapu.
semalam betapa heavennya,
en alang urut kaki aku, sambil aku main sudoku.
tak ke itu satu benda yang teramat indah?
hehehe...~

korang nak tahu satu perkara tak?
aku asik terbayang2 ateh je kat umah.
semalam plak, aku terdengar2 loceng ateh tu.
bila terpandang je kandang ateh, terbayang2 ateh dalam kandang mengiau mintak kuar.
bila kuarkan ateh, dia cakar2 rak kasut
dan jalan lenggang lenngok ke hall depan dan terjelepok kat karpet.
dan mengiau lagi suruh aku pon baring skali ngan dia.
rindu atehhhhhhh!!!!!!~~

demam aku ni ada kaitan ngan kehilangan ateh ke ek?


eh? ada tag dari shasha.
harus la kena buat kan.
kang bertangguh2 je. mesti akan lupa gak nanti.


RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves

RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

hah! jawapannye adalah.... AKU BUNUH KO DAN GIRLFREN KO TUH!

2. If you can have a dream to come true, what would it be?

heh? mak dapat jadik datin ke? wallaweiiii...hehehe..takdela. impian aku cuma nak hidup aman sentosa dan bahagia bersama insan tercinta. (aku tau korang muak, tapi dah ni impian aku). hehehe~

3. Whose butt would you like to kick?

skang ni...buat masa ni..masih belum ada rasa nak tendang bontot orang. tunggu la lagik sehari dua lagik.

4. What would you do with a billion dollars?

nak beli rumah, rumah dan rumah! dan satu private jet (atau paling koman plane je la) dan satu lamborghini. cukup la tu. baki duit akan disimpan untuk masa hadapan.

5. Will you fall in love with your bestfriend?

woho! ini paling tak bleh blah. aku ni kalau dfah kawan tu, kawan je. kalau special tu, memang special abis lah!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

both la! kalau pilih salah satu, dah macam bertepuk sebelah tangan la plak kan.

7. How long do you intend to wait for someone you really love?

kalau sudah berkenan, masuk je meminang. tak yah tunggu lama2. paling lama aku bercinta, 2 tahun. tak sampai jodoh pon. ngan en alang, setahun setengah. rezeki dia la, dapat aku kan. (kehkehkeh!)

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

slalunya aku buat tak tau je. ye la kan, masa2 macam ni, setan selalu je nak hasut2 supaya goda2 orang tu. kalau orang tu dah berpunya, biarpon dia sebaik dan setampan fahrin ahmad sekali pon, takkan ku goda dia nyah! laki aku lagi ensem tau! =P

9.
What do you pray each day for your loved one?

diampunkan dosa2, diberkati rezeki, dan panjangkanlah jodoh kami. amiinnnn~

10. What takes you down the fastest?

orang yang tak tepati janji.

11. How would you see yourself in ten years time?

-masa tu aku dah 37 tahun. masih berblogging, dan menaip dalam rumah yang dibeli dengan hasil bersama (atau sendiri) sambil melihat anak2 berlari2 an di laman rumah dan en alang mengerjakan kebun sayur mini kami. (oh! bahagianya!!!!)
-harap2 masa tu dah naik pangkat jadik pengurus ke... =P

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?

apa ek? aku nak rehat secukupnya!!!!! kaki masih saket. :(

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

kind, caring, comel!

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

married but poor - sebab harta boleh dicari. teman sejati, bukannye leh carik kat pasar malam!

15. What’s the first thing you do when you wake up?

tenung cinta hatiku. dan cium2 dia. dan peluk2 dia. dan gomol2 dia. sampai la cinta hatiku itu terjaga.

16. Would you give all in a relationship?

untuk hubungan yang ada skang ni, of course!

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

punya kelebihan dari segi agama, harta, dan baik hati! serta pemurah.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

mm....entah. tgk kes la. tapi kalau kes curang, aku takkan maafkan! tak sanggup aku...~

19. Do you prefer being single or having a relationship?

in a relationship! :)

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?

no,no,no!

i'm tagging,
kesemua 21 senarai blogger di atas!
tapi kalau korang dah wat tag ni, aku tak nak la korang buat kali kedua plak. cukup bagitau yang korang dah buat. ok?






21 comments:

  1. kak puteri, nie ayu yg mana satu?

    ayu saya ker?

    or kawan akak yg sorg lagik tu..
    kompius..

    ReplyDelete
  2. waaaaa..
    patot ar kase cam de org xoxo kite td,
    ngeeee..
    tenkiu ailebiu yang !
    saket lg ke?
    tp klu dah de org tersayang sllau urut tu,
    xkan xbek2 agi,hihihi :p

    ReplyDelete
  3. hehe kene hugs ke,..ee bestnye.hehe..thnks kak..cutenye kreatif :P

    hehehe..

    ala tag????..hehehe larikkkk
    eh jap..jage diri tue..makan ubat tau..

    muahhss

    ReplyDelete
  4. eyhh kene peluk..

    eyhhhh kene cium plak...!



    ekekekeke

    ReplyDelete
  5. ok...nanti sy amik..n sy buat..thankss

    ReplyDelete
  6. Sorry babe. I was so busy last week sampai nak bloghopping pung tak sempat.

    Tak sangka you tak sihat. Take care kay. Try ambil spirulina - Elken nyer.

    I dah bertambah sihat sekarang nie. Dulu I asyik jer sengal-sengal, sakit kaki and gatal-gatal badan semua (nie semua post pregnancy la nie). Alhamdulillah dah okay.

    ReplyDelete
  7. he he he...

    dapat hugs and kisses, best sangat!!!

    dapat tag... laarrikkk!!! ha ha.

    tapi... puteri punyer pasal... nanti kema buat ek!

    take care dear :)

    ReplyDelete
  8. huhuhu...muuuuaaahhhh intan!!!!
    tag tu nanti la aku wat kay...

    ReplyDelete
  9. ~ comelnya yg hugs n kisses tuh. yg lips tuh lagik comel... hikhikhik..

    kak intan, tuh amy = mizzAmy ker or amy lain? hehehe... ~

    ReplyDelete
  10. ayu,
    ala..amek je. ok?

    nanonano,
    leh rasa ke ada orang xoxo kamu? hehe~
    ha ah la. saket lagi.

    miszue,
    berani kamu nak larik2..nak kena ni!
    hehehe.

    nur'ain,
    anda suka kah?
    :)

    zie,
    oo..ye ke. ok ok. nanti kite wat.
    :)

    kema,
    mana mau larik! amboi...tang tag tu semua nak larik2 ek.

    norash,
    hehehe. muuahhh!

    amy,
    sape lagi amy...awak la amy.
    nak kena budak2 ni.
    banyak tanya plak.
    =P
    amek tau amy.

    ReplyDelete
  11. tq, tq, hik hik (balas balik polok-polok intan kuatk-kuatk)

    gelak jer baca yang no 11 tu,....TAPI? kena tag gaks...aaaaaa

    ReplyDelete
  12. haih.. ari tu kucing qas ilang. balik umah emooooooo.. tgk toy, tgk liter box dia.. mcm2 la.. iskkkkk... amik la tucen lain wak.. :D

    esok saya buat ye wak ye tag tu.. jarang org tag neh.. :D

    ReplyDelete
  13. mak su,
    hehe... meh pelok2 meh.

    qasieh,
    tak jumpa lagi ke kucing qas tu?
    kite memang nak amek kucing lain. nanti kite tunjuk next entry k?

    ReplyDelete
  14. kak puteri..tagged tu dah wat dahh..sila lihat blog sy.

    ReplyDelete
  15. Kl mkn Vitamin urat tu, yang doc bagi InsyaAllah ok.Memang deman dia lama sikit kan. Sendi2 mmg semua sakit xhingat punya kan? Kena rest byk P.kure2.

    ReplyDelete
  16. terharu jugak...
    nak tepek kat blog ngan kadar segera!


    mekacih intan!
    *hugs* balik..


    oh btw.. tag ni akan d buat sbb lom buat lagi.. so tunggu... :P

    ReplyDelete
  17. waaa...ari ni dpt kiss dari puteri kure2...bestnyerrrr....ooo, akak tertinggal entry ateh dah takder tu...syahdunyaa......

    ReplyDelete
  18. terima kasih kerana ngetag.

    n for the hug! ;p.

    ReplyDelete
  19. erkkk, thanks for the XOXO tuh .. tapi kena wat tag??? hahaha .. hutang dulu ek .. apa2 pun take care :)

    ReplyDelete
  20. ~ bukan nya apa kak intan. takut amy lain ker. kang tak pasal2 jer perasan sengsorang. hehehe....

    btw, akan ku tempek kat blog nanti. thanks... ;) ~

    ReplyDelete
  21. kak, tentang tagged akk ni... sowi ye... diya mcm dh hilang mood nak update blog. huhu

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...