Followers

Thursday, May 27, 2010

apabila terlalu sayang menyayangi...

berlakulah ini.
alhamdulillah!

or...should i put it "when we get sexually active"?
hahahaha~

ya..ya...i know.
khalish baru 8 bulan.
tapi accident maaa....~
;)

patutla baru2 ni iqa kata hidung aku makin mengembang.
patutla baru2 ni en alang kata aku kuat marah2 dan merajuk tak tentu pasal.
patutla baru2 ni perut pon makin memboncit. ingatkan sebab pemakanan yang tunggang langgang. 
(err...tak nak komen apa2 pasal ni. memang patot buncit pon sebab makan banyak. hahaha)
patutla baru2 ni aku asik nak terluak je. fikir maybe angin kot.
patutla baru2 ni deria aku semakin sensitif. bau rokok dari jauh pon aku dapat hidu.
patutla baru2 ni macam ada benda je yang bergerak2 dalam perut. ingatkan cacing yang terlebih aktif. almaklumlah. orang kuat makan.

pasal period pulak,
memang period aku sebelum dapatkan khalish tunggang langgang.
tak tentu hala.
nak datang, datang.
tak datang, sape yang kisah kan?
sebab period yang kelam kelibut ni la tetiba aku accident ha....

ok. salahkan period pulak. padahal sendiri tak beringat. 
;)

apa pun, sangat2 bersyukur di atas pemberian-Nya.
semoga kami sihat2 sepanjang perjalanan ini.
semoga kami selamat sehingga saat melahirkan/dilahirkan.

en alang masa mula2 aku bagitau,
dia cakap alhamdulillah, cium2 perut dan cium2 pipi dan dahi...lepas tu dia terfikir...camne nak bagitau ibu?
hahaha. en alang takut ibu ok!
tapi ibu cool je.
cuma dia kata, lepas dapat lagi sorang ni, semua belanja dah double.
korang jangan ingat nak joli je. buat simpanan awal2.
baik ibu!
:D

khalish pon ala2 seronok je bila aku bagitau dia nak dapat adik.
ntah dia faham ke tak.
hahahaha!

usia kandungan masih belum diketahui.
petang nanti baru nak pi jumpa doc. check apa yang patut.
:)

44 comments:

  1. tahniah...yess...ade sorang doktor skait puan tu pun bgtau member nik...kalau nak dpatkan anak..memang kene sexually active..hehehhe

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaaaaaaaa...
    tahniah yep..
    huhuhuhu..
    khalish dah nak jadi abang dah..
    macam nak jugak tapi... :P

    ReplyDelete
  3. tahniah tahniah tahniah! :)

    ReplyDelete
  4. Wah.......Khalish dapat adik dulu...Kakak Aisya jugak takde rezeki lagik....

    Congrats...Intan...murah rezeki namanyer tuh..., am so happy for you...

    oooo...kena sexually active ye....(macam tak tahu plak Zie nie....)

    he he he...

    cepat2x check nak tahu dah how many months....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah ... rezeki rezeki.

    jaga diri baik² tawww :-))

    ReplyDelete
  6. waahhh.. congrats intan.. seronotnyeee... hahaha.. mcm kita pulak yg nk dpt baby lg... ape pun take care tau.. :)

    ReplyDelete
  7. wahhh...congrats kak intan..:)) jaga diri tu baik2 k..

    ReplyDelete
  8. congrats awakkk
    hari tu kan kata rindu nak preggy, ni dah ngandung nie, suka sangat la tu kan..

    mintak2 gurl plak kan..

    ReplyDelete
  9. congrats sekali lagi utk intan sekeluarga

    ReplyDelete
  10. wahhh...tahniah Intan. Macam berbunga-bunga pulak perasaan ini. Hari tu kata rindu nak peknen kan, sure happy sakan korang nak tambah ahli ni. Bagus gaks untuk Khalish. Nanti ada teman nak main.

    ReplyDelete
  11. khalish dah nak jadi abg rupanya...setahun sorang la ekh...hehe papepun moga selamat sentiasa...

    ReplyDelete
  12. wahhh..jelesss...

    ahahaha..boleh jeles plak..
    congrats intan
    watashi nk jampi kasi mata baby kali ni ada iras watashi.ahahahhhaha

    #berangan no satu hana nih.hahahhaa

    ReplyDelete
  13. Intan............!!!

    Tahniah!!!! (meh polok sket)


    BEstnya.... khalish nak dpt adik...idapun takut2 kalau TERR ada ni... aritu kita sama kan belah perut... huhu

    period lambat gak ni.. merisaukan gak....

    ReplyDelete
  14. congrats kak intan. rezeki kan? dulu ke main kak intan tension sebab tak preggie2. now, rezeki lagi. ;)

    ReplyDelete
  15. wahhh..jelesss...

    ahahaha..boleh jeles plak..
    congrats intan
    watashi nk jampi kasi mata baby kali ni ada iras watashi.ahahahhhaha

    #berangan no satu hana nih.hahahhaa

    ReplyDelete
  16. wah..congrats...tak pe lah khalish baru 8 bulan pon..dah rezeki kan..im happy for you..jom join club ibu mengandung..hahaha

    ReplyDelete
  17. aaaaaaaaaaaaaa...
    tahniah ..

    khalish dah nak jadi abang dah.

    ReplyDelete
  18. congrats dear!

    do not worry too much, by the time awak nak deliver, khalish dah nak belajar berlari agak-nya.


    still consider okey lah spacing tu. hehehhe.


    hopefully it's a girl this time. boleh kawan dengan kakak aina. kakak tu. hahahahahha. *tak tahan*

    ReplyDelete
  19. congrats ;) wahh cepat khalish jadi abang, rezeki tu hehehe

    ReplyDelete
  20. kak,
    tahniah...cptnya khalish dpt adik =)
    xpela, rezki Tuhan nk bg..
    take care kay!

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah, congrats! bestnye nanti, gap adik beradik dekat² je :)

    ReplyDelete
  22. ya allahhhhh.. aku gigih komen ni sebelah tgn pegang afi.
    baru je kita sembang pasal preggy lg rituh kan. ko take careeeeeeeeeeeeeeee.

    jg diri elok2 ek. tk careeeeeeeeeeeeee

    congrats

    ReplyDelete
  23. wahhh gumbira nye die..khlaish jugak..nk jugak..tp blom nk lagi..ai macam mane ni :D

    ReplyDelete
  24. wahhh..tahniah! murah rezki kan.
    entry sblm ni duk nyebut2.

    besnyeeee..take good care!

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah
    rejeki jangan ditolak
    musuh jgn dicari
    wah!
    khalish akan jadi abang pasnie
    akak jaga kesihatan tau
    kalo tak leh datang kenduri shalin pun tak pe
    asaikan akak jaga baby in ur womb ok
    pelok cium sket.hik hik

    ReplyDelete
  26. wah2..rezki ko intan..tahniah ya..i'm happy for you. jaga diri baik2..

    ReplyDelete
  27. congrats!!..berlawan2 dgn adik sha pulak intan nih..heeheeh

    ReplyDelete
  28. apapun.. tahniah dari akak.. wellcome to my club.. rapatkan saf ye... saf banyak kosong lagi.. sesapa nak join.. dipersilakan.. ahaks...

    ReplyDelete
  29. akak..tlmbt wish...congratz!! yeayy..khalish nk dpt adek..

    ReplyDelete
  30. ehem2! heeee.....congrats daling!!

    ReplyDelete
  31. wah2..khalish dh nk dpt adik la.. tahniah2.. take care ok..

    ReplyDelete
  32. hehehe,tahniah kak,btl kn sy teka khalish nk jd abg da.tahniah kak,jgn kuat majuk taw.

    ReplyDelete
  33. Dear congrats!
    Takpe.. Bia cepat..Jgn lmbt..
    =)

    ReplyDelete
  34. alamak,xcident sdh :p
    btw tahniah..
    hehe
    nk dpt adik da khalish..
    :D

    ReplyDelete
  35. Waaa khalish nak dapat adik~! Tahniah kak ;)

    ReplyDelete
  36. ..tahniah kak intan!!..
    nmpknye rezeki akak mmg murah..moga2..berjagkit la pd sy soon..=]

    ..moga akak n bby sehat2 n ok through dis wonderful period..

    ..really happy 4 u..

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah..tahniah...im so happy for u...mesti khalish suka kan nak dapat adik...bestnyer...

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah. tahniah Intan.

    Semoga sihat n tak byk ragam pregnant kali ni ya.;)

    ReplyDelete
  39. hikhik...syukur2..bertambah lagi ahli keluarga cik kure2! Selamat berpeknen, jaga diri

    ReplyDelete
  40. OMG intan!!!!!
    Ya Allah..patutla dh terdetik hati rasa ampa pegnen lagi..
    alhamdulillah, murah rezeki..
    err..jap2, bukan ka ampa czer kan..xpa ka kalo dekat sangat?
    yg penting kami doakan ampa selamat..
    haih, baru ja dok terbaca ampa pegnen khalish..hehe

    ReplyDelete
  41. kak intan,

    the first few seconds after i saw the image, tina tergelak, hahaha.. welcome to the club akak!! i am so happy for u.. :)

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...