Followers

Tuesday, January 6, 2009

pembayaran tunai




Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog princesstortoise2 untuk mendapatkan award anda".

Terima kasih.


tag ini ditaja khas oleh pn. aliya a.k.a @LiYaNNuaR (gile susah nak taip besor kecik camnih).
terima kasih daun keladi ye aliya.
len kali bleh la beri lagi award2 ni. ai likeee!


1. hobi
tgk tivi. ko sebut je channel apa. semua aku tgk. semua jenis drama, filem, dokumentari, game show, realiti tivi aku layan. en alang slalu pening kalau tgk tivi ngan aku. kejap2 alih channel situ, pastu, alih sini plak. last2, dia bantai tido je kat sbelah aku. hahahaha.

2. air soya
air soya ni kena sentiasa ada dalam peti ais. kalau takde air soya, memang bukan peti ais aku la tu. slalunya, aku akan beli soya kotak besar yang paling murah kat pasaraya tu. tak kesah jenama apa pon. soya jugak kan. tapi, sejak dua menjak ni, tgh kemaruk air kickapoo. tak pandang sangat air soya. apsal ntah.

3. buku
skang ni tgh kemaruk buku motivasi. dan buku2 agama. tapi tula, la ni baru ada satu je buku motivasi dan 2 buku agama. ada sesiapa nak sponsor tak?

4. lipat baju
satu perbuatan yang paling malas aku nak buat. time tiba masa nak lipat baju, the BIG M datang dah. memang aku akan lambak baju2 tu depan tivi. pastu, aku tgk tivi. tak lipat baju jugak. pastu, bangun amek air, amek kudap. masih tak berlipat jugak. bila aku dah berlunjur je atas kapet, baju2 tu aku tgkkan je. memang dah banyak kali cubaan nak lipat tu dibuat, tapi sia2 je. kalau en alang rajin, dia masukkan balek baju2 tu dalam bakul. kalau tak, nak tido nanti la baru aku angkut baju2 tu balek masuk dalam bakul.

5. kasut
dulu, sebelum kawen. punyala berlambak2 jenis kasut aku ada. tapi bila dah kawen, aku pakai sandal scholl tu je la. malas gile ok. pi keje pakai sandal pasar je. tapi sejak masuk tahun baru, aku dah ada semangat baru bila mana en alang bersungguh2 belikan aku sepasang kasut khusus untuk ke ofis.
pandai dia pilihkan. kasut flat balerina tu je. tapi muncung tajam kat depan. kaler itam metalik. selesa dan comel je.
dan aku berazam untuk menambah koleksi kasut aku seperti zaman bujang dulu.

6. pelupa
entah kenapa, aku ni dah jadik makin pelupa. baru2 ni, terjumpa rm10 kat bawah bantal. bila masa aku letak pon tak tau. pernah skali aku tak ingat mana hp aku. pastu, sebab malas nak carik, aku pi keje tak bawak hp. bila balek, tgk2 ada atas peti ais. apa jadah hp aku wat atas peti ais ni? pelik2.
skang ni pelupa aku dah makin jadi2. slalunya berkaitan ngan keje.

7. usaha
sedang berusaha untuk mendapatkan azam tahun baru. dan aku sedang dalam perhatian doktor. saje aku pilih untuk berubat cara moden dulu. mana la tau ada rezeki, timbul. ye dak?

8. happy
alhamdulillah. life aku hidup bersama ngan en alang happy2 je. biasala kalau gaduh2 tu. tapi kejap je. takleh lama. cuma nak wat rencah hidup je.

9. blogging
apa tujuan aku ada blog ek? memula dulu, aku ikut2 orang je. orang lain ada blog, aku pon nak gak ada blog. tapi lama2 tu, rasa sronok plak. bila orang2 yang beri komen tu bagi semangat, bagi komen2 membina dan kritikan. buat aku rasa blog ni macam satu theraphy.

10. ditinggalkan
mungkin dalam masa 24 jam dari skarang, aku akan ditinggalkan lagi oleh en alang. dia kena pi jb lagi. kali ni untuk 2 minggu. apa aku nak buat 2 minggu ni? korang ada idea?


ok.
nak tag 10 orang.
bersedialah kamoooo!!!!!!

1. dalie
2. qasieh
3. rafflesia merah
4. yat
5. ceera
6. zaza
7. hana
8. ad3ck
9. aarin
10. shafa


ok. settle sudah bayar tag ni.
ada 2 lagi tag perlu disettlekan.
bila la nak buat. huhuhu~

14 comments:

  1. air soya?? akak x gemar dari dulu hingga sekrg....buku motivasi ader la 2/3 bijik kat umah...intan, tag tu utang dulu leh tak? skrg akak tgh kemaruk berposing kat blog...muehehehe....

    ReplyDelete
  2. puteri,
    kt pon malas giler lipat kain. masuk bakul kuar bakul je kain tuh. Mili cakap, kalau malas biar je lah..tak yah nak bising2 kain tak berlipat. hahhaha..lagi la kemalasan kan bila dia cakap cam tuh.muahahahhaa..

    oh, kita pon berusaha gak cam awak. jumpa doc. harap2 oke je la semuanya..

    ReplyDelete
  3. ~ bab lipat kain tuh sama la. bila baju berlonggok banyak camtuh, mula la malas nak melipat. kenapa entah. hehehe.. ~

    ReplyDelete
  4. usaha tu pasti berjaya...saya pn sedang berusaha...salam kenal...saya dah link awak?

    ReplyDelete
  5. kak, biasanya diya pun akan jadi mcm en alang jugak, bila si nana suka ngat tuka2 channel. pening pale diya. baik tido je. hehehe

    ReplyDelete
  6. rafflesia merah,
    takpe kak. buat la bila2 free ok?

    afid,
    hehehe~
    kita serupaaaaaaaaaaaa.......

    qas,
    eleleleleh...
    jawab tau! no excuse!

    mizzAmy,
    tu la pasal. sama la dgn diri ini.

    eija sam,
    mari berusaha sama2!
    caiyok! caiyok!

    diya,
    hehehe. nak wat camne kan. dah itu yang buat akak bahagia. dia diamkan je la.

    ReplyDelete
  7. intan terpilih,
    thanks for the award. love you :) semoga mendapat cahaya mata tahun ni. amin.

    ReplyDelete
  8. lipat baju maksu orait jer, sambil nonton tivi,,... ada baju buk, passing kata saya buk, ahaks

    ReplyDelete
  9. aik, nak kena tinggal lagi ke?

    awak dah kuat kang skang.. hehehehehe

    nanti kita buat eh tag nie..

    ReplyDelete
  10. dalie,
    hehehe. ko slalu sangat bagi aku tag. harusla aku beri balek kan. oh. utang tag dari ko aku tak jawab lagik. nanti2 ok?

    maksu,
    meh la lipat baju2 saya ni. banyak ohhhh....

    ceera,
    hohoho. kuat?
    lembik lagi adala. 2 minggu tuuu...lamaaaaaaaaa.~
    meh pang sket pipi tembam kite ni. ngades lebih.

    ReplyDelete
  11. ciannye akk kene tggl..
    rajinnye wat tag heheh

    ReplyDelete
  12. akak..cuti 2 minggu ikut en alang. hiks

    ReplyDelete
  13. lega!!! tak kena tag...
    ihiks!

    rindu nya nak ngomen sini.. bersedia intan..i'm baccckk!!!! :)

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...