Followers

Wednesday, May 19, 2010

mr. Tt kesayangannya!

seperti yang dijanjikan, cerita tentang mr.Tt menyusul kemudian.
menyusul selepas 4 hari!
hehehe~ ampunnn!

mr.Tt ni pemberian zaza. sebagai tanda mata kepada khalish atas kelahirannya.
actually, khalish terima 3 soft toy. zaza beri mr.Tt, iqa beri mr.froggy dan ajik beri mr. dino. 
diorang beli sof toys ni kat kedai mini hopital manjung, di mana aku berkampung di sana selama seminggu.
mr. froggy dan mr. dino peneman khalish dalam stroller.
dan mr.Tt kawan khalish dalam baby cot.

wajah sebenar mr.Tt. 

siapa sangka mr.Tt adalah pengubat di kala khalish kesunyian. dan pemujuk no.1 ketika khalish merajuk. semua orang kata khalish akan sentiasa attach dengan mr.Tt sehingga dia besar kelak. bagi aku, tiada masalah asalkan bukan dengan bantal. segan wei nak usung bantal busuk ke sana ke mari. hehehe~

material mr.Tt adalah dari sejenis kain tuala. tidak berbulu.
jadi, tiada kerisauan bulu termasuk hidung atau anak kena asma.
dan aku sentiasa check mr.Tt jika terdapat sebarang bocor. risau juga kapas di dalamnya terkeluar akibat digonyoh2 dek khalish.
jambul sejemput mr.Tt adalah satu2 nya bulu yang ada. tapi, sepanjang pemerhatian aku,
khalish tak pernah isap jambul tu (ok, maybe ada sekali dua. hahaha). hanya dikutil2 macam dia slalu kutil2 janggut sejemput papanya.
:)


betapa manjanya khalish dan mr.Tt nya.

dan skarang bau mr.Tt dah sebati dengan bau khalish. 
kalau nak bau khalish tapi khalish tiada,
bau saja pada mr.Tt. bau yang serupa dapat dihidu!
:)


19 comments:

  1. alahai,
    comei tul budak sorg nih

    ReplyDelete
  2. biar la khalish ngusung mr.T daripada mengusung bantal busuk..
    huhuhuhu.. :P

    ReplyDelete
  3. Tapi ari tu x nampak pun Mr.Tt, sorok yer!!

    ReplyDelete
  4. Macam best je material dari kain tuala nih. I like!!!

    ReplyDelete
  5. rupa pun serupa..kat amana serupa..tang comelnyaaaaaaaaa......comelnya khalish....mr Tt pun comeelll sangat

    ReplyDelete
  6. niera,
    tq auntie niera!

    mak haqq,
    haah. tu la. takpe biar kurang macho usung bear dari tak macho langsung usung bantal busuk. hehehe~

    aarin,
    mr.Tt letak kat umah je. slalu bawak jalan2 mr.dino ngan mr.froggy.

    ijan,
    susah ok nak cari soft toy dari material macam ni. macam tuala tapi lembut sangat. try la cari2 ok bagi kat azra.

    queen,
    alololo...thank you auntie nik!

    ReplyDelete
  7. khalish dah banyak ikut rupa mak dia lah..hehe

    ReplyDelete
  8. khalish dah banyak ikut rupa mak dia lah..hehe

    ReplyDelete
  9. hehe..sweetnya khalish usung mr t tu..
    adib ayahnya beli penyu tp dia wat dunno je..dia tido peluk bantal peluk kami yg besaq tuh!grrrrrr

    ReplyDelete
  10. nordee,
    heh? ye ke? hehehe. tq!

    cik ah,
    hehehe. sebab bantal peluk tu ada bau korang kot. tu yang dia suka. :)

    ReplyDelete
  11. geram tgk tangan khalish dr tgk mr tt..chubby chubby geram geram

    ReplyDelete
  12. dua-dua chomel tp khalish lg comel dr mr Tt.. hehhe

    ReplyDelete
  13. besnye khalish ada mr Tt.
    mmg suka sgt kalu anak duk attach dgn bear2 gni.rasa comel..da la si khalish nye pun comelllss..

    da try da wat,kat aleesya,pegang separuh jalan,campak.haha..

    ReplyDelete
  14. malam ni nk curik mr Tt tu...agak2 khalish meraung tak cari mr Tt dia? hehehehe. macik kijam!

    ReplyDelete
  15. hehe..sebab mata die bolat so dia suka soft toy yang bulat2 jugak..nak ke mana2 kene usung la ek? haha..comel~

    ReplyDelete
  16. ratna,
    bila mau mai sini tgk khalish? hehehe~

    eda,
    tenkiu auntie eda! :)

    ashra,
    khalish ni memang jenis melekat je ngan mr.Tt dia ni. kalau dia campak, pandai pulak amek balek. hehe~

    purple_lav,
    auntie kejam!!!! :P

    farah,
    stakat ni takde la usung ke mana2 kecuali kalau balek kampung. tapi kalau stakat jalan2, tak bawak la.

    ReplyDelete
  17. alahai...comelnya Mr. Tt tu..

    ReplyDelete
  18. khalish comel da besa kacak...wewits

    ReplyDelete
  19. ratna,
    mr. Tt tu memang comel.

    zue,
    hehehe. nak wat menantu ke zue?

    ReplyDelete

Jemput2! Makan jemput2 meh!

nuff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...